ben iki hafta önce gittiğini bağlı olduğum oda aracılığıyla öğrendim soruları hazırlamışmı diye sorduğumda hayır dediler sorular yeni komisyon tafaından hazırlanacak dediler.stajyerzade ' Alıntı:şimdi adama niye gittin diye sorarlar.
bunu düşünüp sormuşlar; komisyondaki sürem bitti ,demiş. İlginç gerçekten,
bir de mart sorularını ve cevap kağıdını yollayıp gittiğini söyleyenler var.Ancak mart sınavında sorular görülünce belli olacak.
SERENGÜL ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda sorulara nasıl cevap vericez mesela satış giderine 612 mi yoksa 760 mı veya k.k. ile yapılan ödeme 127 mi 108 mi ne yapmayı düşünüyosunuz? ne yapsak :![]()
1 nolu genel muhasebe tebliğinden!! yusufa göre veya başkasına göre değil tebliğe göre;zeyna78 ' Alıntı:SERENGÜL ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda sorulara nasıl cevap vericez mesela satış giderine 612 mi yoksa 760 mı veya k.k. ile yapılan ödeme 127 mi 108 mi ne yapmayı düşünüyosunuz? ne yapsak :![]()
Genel muhasebe kitabı der ki;
127 diğer ticari alacaklar; işletmenin ticari faaliyetleri sonucu oartaya cıkan ve yukarıdaki hesapların kapsamına girmeyen, tahsili gecikmiş alacaklar, kredi kartlarından alacaklar, komisyonculardan alacaklar vb. ticari alacakların izlendigi hesaptır...
612 diğer indirimler; işletme tarafından alıcı hesabına, malın gönderilmesi sırasında ödenen ve satış faturasına dahil edilen taşıma giderleri ile gönderilen malın hatalı, kusurlu, hasarlı ya da noksan cıkması üzerine satış bedelinden indirilen yutarlar bu hesaba borç yazılarak brüt satıştan indirilir...
Takdir sizlerin efendim![]()
OZZYY ' Alıntı:arkadaşlar bir işletme aktifine kayıtlı demirbaşını veya malzemelerini kullanamaz hale geldiğinden bir bilonca hesabına aktarıyor maliyet bedeli 18 000 tl dir daha sonra 25 000 tl %18 kdv hariç satıyor yevmiye kaydı nasıldır