Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

Ynt: Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

arkadaşım soruda malzemede versin demirbaşda önemli değil hangissi olursa soru daha zor ama ben basitleştirerek sordum sizlere ben görünce çok şaşırdım isterseniz yazım cevabını

OZZYY ' Alıntı:
arkadaşlar bir işletme aktifine kayıtlı demirbaşını veya malzemelerini kullanamaz hale geldiğinden bir bilonca hesabına aktarıyor maliyet bedeli 18 000 tl dir daha sonra 25 000 tl %18 kdv hariç satıyor yevmiye kaydı nasıldır
demirbaş ise zaten bilanço hesabında 25 grubu eğer malzeme ise değer kaybından dolayı 153 hs.tan 157 hes.na aktarılır ve ihtiyari olarak kayıp kadar karşılık ayrılır.

Soruda eksiklikler var. Demirbaş veya malzeme dediğinden, malzemeyi kullandım. Karşılık ayrılmıştır ibaresi de olmadığından karşılık ayırmadım.

---------------------------- / -------------------------------------------------------------------
294 elden çıkarılacak stoklar ve maddi duran varlıklar 18 000
153 ticari mallar 18 000
( 253 makine )
----------------------------/-------------------------------------------------------------
100 kasa 29500
294 eçsmdv 18 000
391 hkv 4500
679 dodışı gelir 7000

ayrıça arkadaşlar amortismanların
-----------------------------------///////////////////---------------------------
257 birikmiş amortisman
299 birikmiş amortisman
----------------------------------------/////////////---------------------------
olarak devrediyorsunuz

hayır arkadaşım çalışırken farklı bir kayıt olarak gördüm sizlerle paylaşmak istedim yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın

arkadaşlar bu halimin notlarını bulan varmı onun geldiği yüzde doksan...

OZZYY ' Alıntı:
arkadaşlar bir işletme aktifine kayıtlı demirbaşını veya malzemelerini kullanamaz hale geldiğinden bir bilonca hesabına aktarıyor maliyet bedeli 18 000 tl dir daha sonra 25 000 tl %18 kdv hariç satıyor yevmiye kaydı nasıldır

Buna benzer bir soru geçmiş dönemde sorulmuştu.ama 2006 mı 2007 mi hatırlayamadım. Değeri düşen yada hasar lı malı diğer stoklara aldırıp sonra bunu sattırmıştı. Sorudaki esas istenen de maliyet kaydını yaparken 621 in değil 623 ün yani diğer stokların maliyeti hesabını kullanmamızdı.Son 4 yılda hasarlı Demirbaş sorusuna rastlamadım. hasarlı Demirbaşı 294?e alıp sonra bunu alacaklandırman mantıklıda malzemede kullanman mantıklı gelmedi ama tabi benim malzemeden anladığım ticari mal.
Neyse yinede güzel soru..

erkan212 ' Alıntı:
OZZYY ' Alıntı:

Buna benzer bir soru geçmiş dönemde sorulmuştu.ama 2006 mı 2007 mi hatırlayamadım. Değeri düşen yada hasar lı malı diğer stoklara aldırıp sonra bunu sattırmıştı. Sorudaki esas istenen de maliyet kaydını yaparken 621 in değil 623 ün yani diğer stokların maliyeti hesabını kullanmamızdı.Son 4 yılda hasarlı Demirbaş sorusuna rastlamadım. hasarlı Demirbaşı 294?e alıp sonra bunu alacaklandırman mantıklıda malzemede kullanman mantıklı gelmedi ama tabi benim malzemeden anladığım ticari mal.
Neyse yinede güzel soru..

[/qu
arkadaşlar kitap orhan sevilengül çözümlü genel muhasebe kitabından bakmak isteyenler bakabilir

OZZYY ' Alıntı:
teyenler bakabilir
Orhan sevilengül kitabı gerçekten iyi bir kitap..
ben de ondan calısıyorum...
Soru için teşekkürler.

yanlışlardan bir tanesi 157 diğer stoklardaki bir malı sattıkdan sonra maliyetinde 621 kullanmış.
yine 1 tane değersiz hale gelen alacağı diğer olağan zararlara atmış... daha buna benzer vardı bir kaç tane

arkadaşlar;
sattığımız mal, müşterinin gereksinimine uymuyorsa veya istenilen nitelikte değilse vs 610 s.iade hs na alınıyor
mal kusurlu olduğu gerekçesiyle iade edilirse yine 610 da mı izlenir yoksa ayrı (612) bir hesapta mı izlenir ???

naztuğ ' Alıntı:
arkadaşlar;
sattığımız mal, müşterinin gereksinimine uymuyorsa veya istenilen nitelikte değilse vs 610 s.iade hs na alınıyor
mal kusurlu olduğu gerekçesiyle iade edilirse yine 610 da mı izlenir yoksa ayrı (612) bir hesapta mı izlenir ???

Zorunlu hallerde 612 ye alınır.
Yanlışım varsa düzeltin...

ya sürmen gitmedıyse??

naztuğ ' Alıntı:
arkadaşlar;
612 Diğer İndirimler Hesabı: Satıcı tarafından, alıcı hesabına, malın sevki sırasında ödenen giderleri ifade eden ve satılan mallara ait olan sevk giderleri, satılan malların hatalı ve noksan olması ya da taşıma sırasında hasara uğramış olması nedeniyle yapılması zorunlu indirimler ile satış vergileri, fonlar (KDV hariç) ve benzerleri bu kalemde gösterilir. Bu hesap gelir tablosunda yer alır (-), bilançoda yer almaz.

evet 612'de izlenir..

zeyna78 ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
arkadaşlar;

Zorunlu hallerde 612 ye alınır.
Yanlışım varsa düzeltin...
ys nin kitabına göre 612 ye atılması gerekiyor, böyle ince konularda takılıp kalıyorum... inşallah kağıtlarımız okunurken de durumumuz gözönüne alınarak esnek bir değerlendirme yapılır, art niyetle okunmaz kağıtlarımız