Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

Ynt: Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

naztuğ ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:
bu arada yeni komisyon üyesinin' halim ergen' olduğu kesinleşti.
sen dersine çalış yeter.çok da şaşırma ;)
ben dersime çalışırım- çalışmam seni bağlamaz bu durum. herkes kendi işine baksın. kimin ne için didindiğinin herkes farkında. ortalığı karıştırmak isteyen insanlara laf yetiştirecek kadar değersiz değil vaktim, o yüzden bir daha yazdıklarına cevap vermeyeceğim.

seni kaile almıyorum.Ben, yazdıktan sonra cevap veren sensin .Maşallah sürekli laf yetiştirmişsin. Senin amacın başka. Benim attığım mesajlara bundan sonra cevap yazmazsan sevinirim. Heralde,beni sevindirmek istersin ...

neslihanak ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
neslihanak ' Alıntı:
birincide 610 satıştan iade yusuf sürmene göre 612 de olabilir.2.kısımda da hurdacıya satışta da 649 diğer olağan gelir ve karlar hesabı kullanılır diye düşünüyorum.
kdv hesaplanmıyor mu acaba. 2004 kasım sınav sorusu . ???

ben o sınav sorusunu görmedim akşam inceleyeceğim.Ama bizim şirkette demir hurdası çıkıyor.Biz kdvsiz kesiyoruz.
kdvk md:17
diğer istisnalar
g) (5228 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle değişen bent; Yürürlük 01/08/2004) Külçe altın, külçe gümüş, kıymetli taşlar (elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, kübik virconia) döviz, para, damga pulu, değerli kâğıtlar, hisse senedi, tahvil ile metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve (5766 sayılı Kanunun 12/b inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 07/06/2008) atıklarının teslimi, (34)

hurda tesliminde kdv hesaplanmıyor.

kasım 2004 cevap anahtarında kdv hesaplanmamış ve 679 olağandışı gelir ve karlara atılmış

teşekkürler cevabı teyit etmiş olduk.
aynı dönemin 8. sorusu da
bankaya olan 5000 tl lik kredi borcu yarısı bu dönem, yarısı gelecek yıl ödenmek üzere taksitlendirilmiş. bu dönem taksidi 500 tl faiz eklenerek bankadaki mevduat hesabından ödenmiştir.
kendimce çözdüm ama yanlışsa, yanıltıcı olmamak için yazmıyorum. cevabı varsa yazarsanız çok sevinirim. teşekkürler.

------------------------//--------------------
300.................2 500 000
780................ 500 000
300...............500 000
400................. 2500 000
-kredi borcunun yarısın taksitlendirilmesi
------------------------//-------------------------
------------------------//-------------------------
300.................3000 000
102.................3000 000
-kredi borcunun faizi ile birlikte ödenmsei
------------------------/------------------------

islam çankaya 1174 bkz
;)

peki aldığımız malın idesi sırasında, nakliye bedeli bize aitse, mal satışında olduğu gibi 760 mı çalışır ???

naztuğ ' Alıntı:
peki aldığımız malın idesi sırasında, nakliye bedeli bize aitse, mal satışında olduğu gibi 760 mı çalışır ???

Mamulün stoklara verildiği veya hizmetin tamamlandığı andan itibaren bu mal ve hizmetlerin "alıcılara" teslimine kadar yapılan giderlerin bu hesaba borç kaydedilmesi gerektiğine ve malın satış, pazarlama veya dağıtımıyla ilgili değil de, aldığımız malın iadesiyle ilgili olduğundan, alıcıya değil satıcıya teslim edileceğinden, pazarlama, satış, dağıtım gideri olmadığını düşünüyorum. 760 hesap işleyişine göre yorumum bu.

naztuğ ' Alıntı:

aldığımız malın iadesindeki nakliye bedeli tekrar malın maliyetne giriyor yanlış hatırlamıyorsam geçmiş yıl sorularında böyle örnek sorular var.

2009/1 14. soruda da 2/10,n 30 şartıyla kredili satış yapıyoruz.
tesmerin cevabında 121 borçlandırılmış. kredili satışlarda 120 nin borçlandırılması gerekiyor . bu nasıl olmuş ???
2009/3 1. soruda bu soru da yukarıdakiyle aynı tarzda 120 borçlu...

aynı soru benimde kafama takıldı tekrar tekrar baktım ama bi farklılıkta yok aralarında nasıl oluyor bende çözemedim.

naztuğ ' Alıntı:
2009/1 14. soruda da 2/10,n 30 şartıyla kredili satış yapıyoruz.
tesmerin cevabında 121 borçlandırılmış. kredili satışlarda 120 nin borçlandırılması gerekiyor . bu nasıl olmuş ???
2009/3 1. soruda bu soru da yukarıdakiyle aynı tarzda 120 borçlu...

yanlış yapmışlar 120 hesapta olması gerekiyor

arkadaşlar tesmerin sitesindeki soruların çözümlerinde hatalar olabiliyor.
maliyet muhasebesinin çözümündede vardı hata.

çok önemli değilmiş gibi gözüküyor bu tür hatalar ama belki de bir hesabı doğru yapmamız, sınavı kazanmamızı sağlayacak, iğneyle kuyu kazıyoruz, sınavda karşımıza nasıl sorular gelecek onu da tam olarak bilmiyoruz. inşallah kolay olacak ve başarıcaz Allah yardımcımız olsun

2009/2 finansal muhasebede vadesi geldiği halde ödenmeyen 10.000 tl lik senet noter kanalıyla protesto edilmiş kaydı (300 tl masraf) yapın diyor cevapta 121 as.den (cüzdandaki) 121.as.(protestolu) senetlere virman yapılmış protesto edildiği zaman şüpheliye atılması gerekmezmi kafam karıştı iyice

121 as (protestolu) 10.300----------------------- 128 şta olması gerekmezmi
121as.(cüdandaki) 10.000 tl
100.kasa 300 tl

benim bidiğim alacağın şüpheliye atılması için soruda alacak şüpheli hale gelmiştir demesi gerekir.

hakan_alt ' Alıntı:
2009/2 finansal muhasebede vadesi geldiği halde ödenmeyen 10.300 tl lik senet banka kanalıyla protesto edilmiş kaydı yapın diyor cevapta 121 as.den (cüzdandaki) 121.as.(protestolu) senetlere virman yapılmış protesto edildiği zaman şüpheliye atılması gerekmezmi kafam karıştı iyice
protesto edilen sntler 121 alt hesabında gösteriliyor
protesto edilmesine rağmen tahsil edilememiş , şüpheli hale gelmiş derse o zaman 121 protestolu snt alacaklı, 128 borçlu oluyor

300 e faiz tahakkuk etmiş ve bu gidere ilişkin %5 vergi hesaben tahsil edilmiş , dekonttan öğreniyoruz.
faiz 780 de
peki bu vergi de 780 e mi atılır

"128. Şüpheli Ticari Alacaklar Hesabı" Muhasebe Sistemi Uygulama Tebliğinde "Ödeme süresi geçmiş bu nedenle vadesi birkaç defa uzatılmış veya protesto edilmiş, yazı ile birden fazla istenmiş ya da dava veya icra safhasına aktarılmış senetli ve senetsiz alacakları kapsar" şeklinde tanımlanmaktadır.

vade bir kez uzayınca 121 protestoluya atılıyor. ama birkaçkez olunca 128 e alınıyor

mal stoklarımızdaki 1000 tl alış bedelli, (satış değeri 1500+kdv) olan bşlgisayar yönetici tarafından depodan alınıp kullanılıyor
255 1000
153 1000
doğru mu acaba ???