Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

Ynt: Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

gencay07 ' Alıntı:
OZZYY ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
o.sevilengülün kitabını almıştım bende ama biraz çözmeye başlayınca 2.sürmen tarzında oldugunun farkına vardım, o yüzden fazla çözmedim, ercan hocanın kitabı var onu çözüyorum şimdi.

ercan hocanın tarzı nasıl arkadaşlar daha önce komisyonda bulunup finansla muhasebe sorusu hazırlamışmı bilen varsa hangi yılların sorularını hazırladıysa bir bakalım onun tarzınada
ercan hoca komisyon başkanı

tamamda soru tarzı naıldır daha önce bu sınav için soru hazırlayıp sınav yapmış mı onu bilmiyorum.
yusuf sürmene kadar o hazırlıyordu

zirve006 ' Alıntı:
OZZYY ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
o.sevilengülün kitabını almıştım bende ama biraz çözmeye başlayınca 2.sürmen tarzında oldugunun farkına vardım, o yüzden fazla çözmedim, ercan hocanın kitabı var onu çözüyorum şimdi.

ercan hocanın tarzı nasıl arkadaşlar daha önce komisyonda bulunup finansla muhasebe sorusu hazırlamışmı bilen varsa hangi yılların sorularını hazırladıysa bir bakalım onun tarzınada

halim ergen diyorlardı şimdi ercan beyazıtlı olduğu kesinleştimi yani.
hayır arkadaşım kesin diye birşey yok

OZZYY ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
OZZYY ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:

tamamda soru tarzı naıldır daha önce bu sınav için soru hazırlayıp sınav yapmış mı onu bilmiyorum.
yusuf sürmene kadar o hazırlıyordu
öylemi peki teşekkürler

arkadaşlar 2005-2006-2007 sınav soruları var orjinal nasıl gönderirim burdan

tek dersım ve son hakkım arkadaşlar.ys gitti die bir sürü duyum aldım ki bende gıttıgıne ınanaıyorum bu sınava gırecegım.kalırsamda 2 yıl bekleyeycegım.bi riske gırdım bakalım nolacak? umarıım bu sefer gercekten temızlerler.eskı dönem sorularına baktıkca çıldırmamak mumkun deıl.malı al,sat.kredıli mal,cek ver.:)

arkadaşım son hakkınsa yerinde olsam girmem bu sınava madem son hakkın diğer sınava girip en azından soru şeklini bilirdin

belgeye acil ıhtıyacım var.eger gırmezsem bi dahakı sınav temmuz ayında .acıklanmsıda eylülü bulur.tam 8 ay bir kaybım olacak.o yüzden gırıyorum.ys benım hayatımı kararrtı.3 dönemdır tek dersı veremıyorm

phoboss ' Alıntı:
belgeye acil ıhtıyacım var.eger gırmezsem bi dahakı sınav temmuz ayında .acıklanmsıda eylülü bulur.tam 8 ay bir kaybım olacak.o yüzden gırıyorum.ys benım hayatımı kararrtı.3 dönemdır tek dersı veremıyorm
8 ay 2 seeden iyidir bencede beklesen daha ii

ya gercekten kolay cıkarsa ve temızlerlerse mantğı var birde bende.pişman olmak istemıyrm.burda anlatamam ama bu ene içinde bu belgeyı alamzsam işimden olucagım kesin

yusuf sürmen kitabı:
işletmece protesto ettirilen senet için ödenen giderler işletmenin kendi gideri olmadığından genellikle protesto olan senetli alacağa dahil edilirler.bono ve poliçe, yapılan giderlerin(mahkeme harcı vb.) eklenmesi ile birlikte oluşacak toplam tutar üzerinden takibe alınır.

temmuz 2006
protesto edilmesine rağmen tahsil edilemediği için takibe geçen 1.750 tl. lik senet takibe alınmıştır.senetle ilgili dava masrafları 50 tl. nakden ödenmiştir.senet şüpheli alacaklar hesabına alınmış ve tamamı için karşılık ayrılmıştır.

cevap:
121 alacak senetleri 1.750
770 genel yönetim giderleri 50
100 kasa 50

128 şüpheli tic. alacak 1.750

ve karşılık da 1.750 üzerinden ayrılmış.

buna takılıp kalmayın soruda eğerki ilgili masraflar 121 ilave edilmiş ibare bulunsaydı 121 atardınız ancak direk nakit olarak ödenmiş denmiş.770 atılabilir mantık aramayın ys de zaten ys sorularının yapılamamasının%50 nedenı soru anlaşılmıyorkı kayıt doğru yapılsın olağandışı bir dil ve anlatımı var halbukı gecmış donem sorularına dıkkat edersenız bunun gıbı kayıt mevcut orada 121 eklenmıştır yada giderleştirilmiştir diye ibareler var bu ıbarelere gore zaten 121 yada 770 atıyoruz
yanı ys mantık diye bişey yok sorular havada kalıyor yanı ne ıstenıyor çoğu kez anlaşılmıyor bile malesef velhasılı kelam kafanızı yormayın..

aynı soru geçmiş yıl sorularında vardı diye hatırlıyorum hatta çöüzmü şu şekildediydi yanlış varsa düzeltn

--------------------/------------------------
128 Şüpheli t.Alacaklar Hs. 50.-tl
100 kasa hs 50.-tl
-------------------/-----------------------------

---------------------/-----------------------------
128 Şüpheli T.Alacaklar Hs. 1.750.-Tl
121 Alacak Senetleri Hs. 1.750.-TL
---------------------/------------------------------

---------------------/------------------------------

654 karşolık gid.hs. 1.800.-TL

129 Şüp.Tic.Alac.KArş.Hs. 1.800.-TL
---------------------------------------------------------

deha finansal muhasebe kitabında temmuz 2006 sınav sorusu cevap yazdığım gibi. tesmer soru kitabında cevap nasıl bilmiyorum.

Arkadaşlar, dün dehadaki vergi hocası Sadettin Bey, Yusuf Sürmen'in %80 geri döndüğünü ve bugün kesin belli olacağını söylemiş, bilgisi olan varsa acil yazsın lütfen.

Nehir30 ' Alıntı:
Arkadaşlar, dün dehadaki vergi hocası Sadettin Bey, Yusuf Sürmen'in %80 geri döndüğünü ve bugün kesin belli olacağını söylemiş, bilgisi olan varsa acil yazsın lütfen.

Öyleyse Allah geride kalanlara geçemeyenlere kolaylık versin..

Nehir30 ' Alıntı:

Ya arkadaşlar olurmu öyle şey ya çocuk oyuncağımı bu ben sıkıldım şimdi geri geldim varmı böyle bişey

yusuf hoca hiç gitmediki 3 dönemdir milleti döktüğü için kurtarma ımtıhanı yapıldı sadece..

kaya34 ' Alıntı:
yusuf hoca hiç gitmediki 3 dönemdir milleti döktüğü için kurtarma ımtıhanı yapıldı sadece..

Al bi söylenti daha buyur buradan yak. Şehir efsanesi mübarek, herkes konuşuyo ama hiç kimseninki aynı değil. Bakalım daha ne şahane fikirler çıkacak.

tekrar dönmesi bence mantıksız. Son sınavı yapan hoca ya ne diyecekler?? '' Hocam pardon aslında biz sizi 1 sınavlık düşünmüştük'' mü diyecekler...

Senelerden birinde sanırım 2003 te böyle bir sınav daha yapılmış.

Çok emin değilim ancak o zaman da komisyon üyesi hocası tarafından değil de farklı olarak sınav yapılmış ve tüm yığılmalar o sınavda temizlenmiş. ya da tam hatırlamıyorum iptal olmuş ta böyle sınav yapılmış.

bu konuda Meslek mensubu olup o sınava girenlerin bilgilerini rica ediyoruz...