Bu istifa dilekçesinde işcinin ne zaman istifa ettiği tarih belirtili ise(ki belirtili) sorun olmıyacağını düşünebiliriz.
İstifa dilekçelerinde genel de 2 türlü hata sözkonusu.
1-işveren işci işe girerken tarihsiz dilekçe alabiliyor,
2-hizmet süresi devam ederken, işverenin örtülü baskısı,zorlaması sonucu işci istifa edebiliyor,ettirilebiliyor.
Her 2 olayın ortak noktası "İşyerinizden istifa ediyorum,tüm haklarımı aldım başkaca alacağım kalmamıştır."şeklinde olmaktadır.
Sizin olayınız da istifa tarihi belirtili olduğu için bu dilekçenin işe girerken alınmış olduğu söylenemez,zira 2,3,4,5 yıl önceden işcinin ne zaman yıllık izine çıkacağı bu izin bitimi de istifa edeceği bilinemez.Bu gibi olaylarda art niyetli işverenin örtülü baskısı,zorlaması sonucu işcinin istifa etmesi durumu da mümkün,gerçekte böyle bir durum olmamasına rağmen işci art niyetli ise bunu iddia da edebilir,kazanır veya kaybeder buna engel yok.
Mahkemeler uzun süre aynı işyerinde çalışan,hiçbir disiplin cezası da almamış,kusur işlememiş olan işcilerin dava konusu olan "isttifa"olayına ihtiyatlı yaklaşmakta.
Bu nedenle,istifa dilekçesinde işcinin istifa nedenini belirtmesi yerinde olacak.
Bu olayda işcimiz istifa etmiş olsa dahi ibraname almak gerekir, ibraname de işcinin ayrılış nedeni sütununa "istifa"yazılması,bu işlemlere yönelik olarak "ilişiğin kesilebilmesi için"işyerine davet ediniz gelmez ise ihtarname gönderiniz,ihtarname de"Malumunuz olduğu üzre .../..../....tarihinde istifa etmiş bulunmaktasınız,bu nedenle ilişiğinizin kesilebilmesi için tarafınız .../.../....tarihinde telefon ile sözlü olarak işyerine davet edilmiş ise de işyerine gelmediğiniz tespit olunmuştur.İşbu ihtarname nin tarfınıza tebliğinden itibaren 3 gün içersinde bu davetimize uymamanız halinde
tarafınıza ilişkin işlemler sonuçlandırılmış olacaktır."şeklinde olabilir.
Yinede gelmez ise ilişik işlemlerini, işcinin yokluğunda önce şahitler huzurunda tutanak tutarak sonuçlandırınız.
Bundan sonra art niyetli olarak davacı olacaksa da yapacak birşey yok diye düşünüyorum.