120 gün prim şartını tamamlamamışsa demiştim.30 gün olanlar kurumdan neden iş görmezlik ödeneği alamıyor?,
Bu konuda haklısınız, sizinle aynı düşüncedeyim. 2 günlük rapor ücretini ödememe sebebi olarak, çok fazla alınan kısa süreli raporlar nedeniyle hem işgücü kaybını hem de kurumun yersiz ödemesini önleme amacıyla caydırıcı olması için alınan bu kararı, gene aynı kurumun, 2 günden fazla süreli raporlar için de 2 günü keserek ödemesi bir uygulama hatasından başka bir şey değil aslında.3 günlük rapor verip, ee napalım 2 günü ödeyemeyiz deyip 3. günü ödemek nasıl bir hakkaniyet oluyor onu anlamadım,3. gün oluncamı hakkaniyete giriyor?
O kanun maddesini , kendi durumumuza göre yorumladığımızda, haliyle herkesin yorumuna göre değişecek uygulama beklentisi sn.anemusBir kanun maddesi var, ama bunun ne ile alakalı olduğu, nasıl bir uygulama olacağı herkesin yorumlamasına göre değişecek mi?
o ödenmeyen 2 günlük süreye karşılık gelen ücretin tam olarak ödenmesi (primleri dahil) gerekir bence.
Ödemek isteyene bir sorun yok, ödediği ücretin primlerini de kuruma yatırdığı sürece ,Bu bahsettiğiniz 30 günlük raporu olanlar içinmi kafam karıştı, formda kimi ödüyorum diyor,ondan emin olamadım