personel maaş programı

2 Günlük rapor ücretleri hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ek e bildirge girişi yapmak istiyorum ama xml dosyasını yukleyemıyorum yardımcı olurmusunuz lütfen aşama aşama nasıl yapıcağımı yazarsanız memnun olurum

30 gün olanlar kurumdan neden iş görmezlik ödeneği alamıyor?,
120 gün prim şartını tamamlamamışsa demiştim.
3 günlük rapor verip, ee napalım 2 günü ödeyemeyiz deyip 3. günü ödemek nasıl bir hakkaniyet oluyor onu anlamadım,3. gün oluncamı hakkaniyete giriyor?
Bu konuda haklısınız, sizinle aynı düşüncedeyim. 2 günlük rapor ücretini ödememe sebebi olarak, çok fazla alınan kısa süreli raporlar nedeniyle hem işgücü kaybını hem de kurumun yersiz ödemesini önleme amacıyla caydırıcı olması için alınan bu kararı, gene aynı kurumun, 2 günden fazla süreli raporlar için de 2 günü keserek ödemesi bir uygulama hatasından başka bir şey değil aslında.

Pardon, sözden kaçırmışım,
Bir kanun maddesi var, ama bunun ne ile alakalı olduğu, nasıl bir uygulama olacağı herkesin yorumlamasına göre değişecek mi?

Çalışana emeği karşılığı hak ettiği ücret ödeniyor ise raporlu olup çalışmayanın hakkaniyetli ücreti de sıfır olur. :)

Siz sanırım hiç hastalanmıyorsunuz, hep çalışıyorsunuz, ben keyfi rapor alanlardan bahsetmiyorum ki zaten sgk ödesede size hakettiğiniz ücreti değil neredeyse yarısını ödüyor,
O zaman çalışanların hiç hastalanmaması, ve herkesten (nasıl bir ayrım yapacaklar bilemiyorum) hastalık primi kesmemeleri gerekiyor.

Bir kanun maddesi var, ama bunun ne ile alakalı olduğu, nasıl bir uygulama olacağı herkesin yorumlamasına göre değişecek mi?
O kanun maddesini , kendi durumumuza göre yorumladığımızda, haliyle herkesin yorumuna göre değişecek uygulama beklentisi sn.anemus ;)
Herhangi bir kanunun herhangi bir maddesinde, raporlu olunan günler için işverenin ücret ödeyeceğine dair bir ifade yok. ( bu maddedeki özel durum düzenlemesi haricinde)
ama SGK kanununda açıkça düzenlenmiş, raporlu olunan süreler için iş göremezlik ödeneği ödenir diyerek.

Şimdi sonuç nedir?
Sgk' dan bir açıklama olmadı sanırım!

2 günlük raporları Sgk' ya İş Göremezlik Bildirimi girişinden bildirmemeye devam ediyoruz? Doğrumudur?
İşçinin de 2 günlük raporları e-bildirgede gösterilecek mi? gösterilmeyecek mi?

ben şahsen 1-2 günlük raporları ödemeye başladım.
ama iş göremezlik olarak bildirim yapmıyorum. nasıl olsa sgk ödemiyor , bu bilgi işine yaramayacak ki :)

Peki yanlış bilmiyorsam, Sgk 2 günlüğe kadar olanların parasını vermiyor.
Diyelimki rapor 2 günlük hiç vermiyor.
Diyelimki rapor 3 günlük, 1 günün parasını veriyor.
Diyelimki rapor 30 günlük, 28 günün parasını veriyor.
Bu durumda ne yapacaksınız?

o ödenmeyen 2 günlük süreye karşılık gelen ücretin tam olarak ödenmesi (primleri dahil) gerekir bence.

Günaydın,
Sonuç ne, 3 günlük raporum var 2 günü ödemediler, bunun için itiraz edeyim mi,

Bu bahsettiğiniz 30 günlük raporu olanlar içinmi kafam karıştı, formda kimi ödüyorum diyor,ondan emin olamadım
Ödemek isteyene bir sorun yok, ödediği ücretin primlerini de kuruma yatırdığı sürece ,
ödemeyi kendiliğinden istemeyen işverenin raporlu olunan sürelerin ücretini DE ödenmesi için herhangi bir yaptırım gücü yok.

Son düzenleme: