Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
159 verilen avanslar hesabına diğer alıcılar hesabı açacaksın
159Avanslar 500.000
100Kasa 500.000
Şeklinde bir kayıt yapıp kapatırsın
Saha sonradan geri iade alarak kapatırsın.
kasa 31/12/2012 de 500.000 tl oldu ama gerçek değil nasıl eriteceğiz cariler tamam kasanın şişkinliği nasıl alınır
sayın stajerim,
Kasa şişkinliği yada kasa eritme terimi yerine kasada fiili olmayan (fiktif) rakam diye değiştirelim.Adat yöntemi ile faiz hesaplaması yapılması gerekmekteydi,faiz tutarı nazım hesaplarda kkeg olarak kayıtlara alınması dönem sonunda yıllık beyannamede kkeg olarak matraha ilave edilmeliydi.Kurumsallaşmayı yapamamış işletmelerde maalesef kasa fazlalığı sorunu süre gelmektedir.
Adat yöntemi ile faiz uygulama sadece dönem sonunu kurtarır dönem sonunda kasa hesabına faiz uygulanması kasa fazlalığını yok etmez,
İyi Günler.
hayırlı geceler,
sn.demiral'ın belirttiğinde gelir yazılmıyacak mı ?ben mi yanlış anladım ?
adatlandırma nasıl oluyor acaba ?
131-331 yasak... kasaya hayali para koymak serbest!!!!adatlandırma nasıl oluyor acaba ? aslında ben büroda değil firmadayım mali müşavir hiç bir bankayı işlememiş kayıtları düzgün tutmamış herşeyi maalesef karıştırmış şimdi yeni mali müşavirle anlaşılmış ve kasada ki şişkinliğin asıl sebebi ortakalr sermaye artırımına gitmiş ve 400.000 tl parça parça 8000 tl den kasaya ortaklar ödemiş gibi gösterttirildi 1/4 ü sanırım ödenmesi gerekiyormuş 3 ayda sonra gerisi 3 senedeymiş bu senepten dolayı şişmiş durumda kasa ayrıca 131-331 hesabı kullanmıyoruz hiç yasak.