İşten Çıkış Tarihi Unutma

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, bir vakfın çalışanı 31/08/2013 tarihinde işten ayrıldı. İşten ayrılış bildirgesi yapıldı, yalnız aylık bildirgede işten çıkış tarihi yazılması unutuldu. Ayın son günü olduğu için primde bir değişiklik olmadı, bu durumda ne yapılması gerekir?
 
iptal ver....ek ver....

Mümkündür..Ek damga vergisi doğar.Bunun dışında,bu haliylede bırakabilirsiniz.Fakat işçinin alacağı gün dökümünde 31/08 çıkış tarihi olarak görünmeyecektir. Bununla ilgili kısa bir anekdotumu yazayım.
30/04/2013 de işçinin çıkışı verildi.Aynen sizin gibi,çıkış bildirimi onaylanmış fakat aylık bildirgede çıkış tarihi yazılmamıştı.AĞustos ayında bankadan işçiye haciz yazısı geldi.Bizde işçinin 30/04 de işten ayrıldığını ve bizle ilişkisinin kalmadığını bildirdik.Bunun üzerine banka avukatı,işçinin gün dökümünde çıkışla ilgili tarihi göremediklerini bildirdi. Bende durumu izah edip,işten ayrılış bildirgesini gönderdim ve isterlerse düzeltme beyanıyla bu tarihi işletebileceğimi bildirdim.Sonrasında gerek yok dediler ve olay kapandı.Diyeceğim odur ki,tarihin bildirilmemesi,hiç ummadığınız yerde önünüze çıkabiliyor.İşi doğru yapalım diye düşünüyorsanız bu tarihi işletmek için düzeltme yapmalısınız.
Saygılar
 
İptal ve ek vermenize gerek yok.Aynısı geçen ay başıma geldi.İşçinin 30/06/2013 tarihli çıkışı oldu ancak hizmet listesine çıkış tarihini göstermeyi unuttuk.SGK'da ki memur ile görüştüm.Bunun için iptal ve ek yapmaya gerek olmadığını sadece durumu açıklayan bir dilekçe yazmamızın yeterli olduğunu söyledi.Tabi dilekçenin ekine işçinin çıkış bildirgesinide ekledik.Durumu açıklayan bir dilekçe yazın ve ekinede işçinin çıkış bildirgesini ekleyip kuruma verin yeterli.Ya da önce bağlı bulunduğunuz SGK'daki memura danışın.Belki başka bir şekilde yapar işlemi.Ben kendi yaptığımı anlattım.
 

Benzer konular

Üst