Haziran 2014 Yeterlilik Sınavına Dair

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende şansımı artırmaya çalışıyorum bütün çıkan soruları inceledim 2008 /1. dönem kdv kanunu emsal bedeli ve ücretleri sorusu 2012/3.dönemde de çıkmış bundan başka aynı çıkan soru yok sözel kısımlarını nispeten azaltmaya çalışıyorum bakalım kısmet belki şansım yaver gider korktuğum kadar zor olmaz :)

merhabalar . Sitwye henüz üye oldum :(( Biraz gewç kaldım dimi :))
Veri notlarına ihtiyacım var. Özellikle dersaneye giden arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Nasıl uşaltırabilirsiniz ?

tek dersim kaldı hazirana o da maliyet muhasebesi....offf tekrardan ders çalışmaya başla hazirana kadar haziranda sınava gir aynı stresi tekrar yaşa sonra sınavdan çık 2 ay bekle...ağustos eylül de sonucunu al... gitti güzelim yaz mevsimi...

Arkadaşlar sınavları verdim çok şükür. Elimdeki notları ve çıkarmış olduğum özetleri [email protected] sitesine yükledim. Notlar ve özetler klasörü altından yüklediğim notlar ve özetlere ulaşabilirsiniz. Özellikle Meslek Hukuku ve Denetim dersi için yapmış olduğum excel özeti dersi bir bütün olarak aklınızda tutmanız açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden hepinize Allah kolaylıklar versin.

Arkadaş Maliyetten Haziran sınavında sizce ne çıkar ?
Geçen Sınav Herkes Safha dedi ters köşe oldu Son iki sınavdır Maliyetten Neredeyse Bütün konuları iç içe soruyorlar.
Haziran Döneminde Sizde çıkacak konular neler?

tek dersim kaldı hazirana o da maliyet muhasebesi....offf tekrardan ders çalışmaya başla hazirana kadar haziranda sınava gir aynı stresi tekrar yaşa sonra sınavdan çık 2 ay bekle...ağustos eylül de sonucunu al... gitti güzelim yaz mevsimi...

Aynı kaderi yaşıyoruz malesef
Sizce Haziran da ne çıkar?

Sizce Hazirasn da ne çıkar?[/QUOTE

Henüz bir tahmin yapmak zor çünkü ders çalışmaya başlamadım. Açıkçası ben bu sefer maliyet muhasebesine çok iyi çalışmayı düşünüyorum. haziranda kalma ihtimalini sıfıra indirmem gerek.Bazı konularda eksiğim vardı yetiştirememiştim (gerçi 20 gün çalıştım ama yetmedi)vergiye çalışmaktan maliyete zaman kalmamıştı .sonuç vergi 65 maliyet 30 .gerçi ortalamamda düşüktü vergide 70 hedeflemiştim ama 5 puan eksik oldu.şimdi maliyetten 55 almam gerekecek . Çalışmaya başladıkça forumda bilgi alışverişinde bulunuruz sizinle

Arkadaş Maliyetten Haziran sınavında sizce ne çıkar ?
Geçen Sınav Herkes Safha dedi ters köşe oldu Son iki sınavdır Maliyetten Neredeyse Bütün konuları iç içe soruyorlar.
Haziran Döneminde Sizde çıkacak konular neler?

hakikaten safha çıkar diye çalış çalış bir hal olmuştum. bende merak ediyorum bu sınavda ne çıkacağını

Sizce Hazirasn da ne çıkar?[/QUOTE

Henüz bir tahmin yapmak zor çünkü ders çalışmaya başlamadım. Açıkçası ben bu sefer maliyet muhasebesine çok iyi çalışmayı düşünüyorum. haziranda kalma ihtimalini sıfıra indirmem gerek.Bazı konularda eksiğim vardı yetiştirememiştim (gerçi 20 gün çalıştım ama yetmedi)vergiye çalışmaktan maliyete zaman kalmamıştı .sonuç vergi 65 maliyet 30 .gerçi ortalamamda düşüktü vergide 70 hedeflemiştim ama 5 puan eksik oldu.şimdi maliyetten 55 almam gerekecek . Çalışmaya başladıkça forumda bilgi alışverişinde bulunuruz sizinle

BENİMDE ORTALAMA SORUNUM VARDI
maliyetten 59 almam gerekiyordu ortalamamın 60 düşmesi için Tam 59 aldım

BENİMDE ORTALAMA SORUNUM VARDI
maliyetten 59 almam gerekiyordu ortalamamın 60 düşmesi için Tam 59 aldım

issademirel kaçıncı girişinizde maliyeti verdiniz acaba..ben sona doğru yaklaştıkça çok korkuyorum 2 hakkım kaldı.Öyle birşeyki emin olun çoğu geçenden maliyetim daha iyi ama hep kalıyorum..bazı arkdaşlar sadece tek konu biliyoır bi giriyor sınava o çıkıyor yapıp tek girişte veriyorlar,, ben anlamıyorum artık çok sıkıldım ne yapacağımı bilmiyorumm..okadar haksızlıklarla doluki.. çok şanssızımmm çok..

issademirel kaçıncı girişinizde maliyeti verdiniz acaba..ben sona doğru yaklaştıkça çok korkuyorum 2 hakkım kaldı.Öyle birşeyki emin olun çoğu geçenden maliyetim daha iyi ama hep kalıyorum..bazı arkdaşlar sadece tek konu biliyoır bi giriyor sınava o çıkıyor yapıp tek girişte veriyorlar,, ben anlamıyorum artık çok sıkıldım ne yapacağımı bilmiyorumm..okadar haksızlıklarla doluki.. çok şanssızımmm çok..

benim vergi ve maliyet son hakkım birde denetim var siz benim yaşadığım stresi görün dünden beri şoklanmış durumdayım hayatla bağlantımı kopardım resmen ne yapacağımıda bilmiyorum bu dönem vergi ve maliyeti pas geçip denetime giricem

benim vergi ve maliyet son hakkım birde denetim var siz benim yaşadığım stresi görün dünden beri şoklanmış durumdayım hayatla bağlantımı kopardım resmen ne yapacağımıda bilmiyorum bu dönem vergi ve maliyeti pas geçip denetime giricem
allah yardımcın olsun imkansız değil vergiden mp3e sesli okuyup kaydedip tekrar tekrar dinleyebilirsiniz bittikce yazıyla pekiştirebilirsiniz bunlar da benim denediğim yöntemlerden

kesinlikle pas geçmelisin.. vergi de uygulamaya önem verr ve gelir vergisi kanunu su gibi içersen hiç bir sıkıntın kalmaz mutlaka geçersin... allah yardımcımız olsun..

BENİM 3. GİRİŞİM Dİ İLKİNDEN 30 İKİNCİSİNDEN 14 ALDIM bu aldığınız notları kendiniz için ölçü olarak görmeyin ben o bizim kağıtları okuyanlara inanın maliyet dersi veririm eminim sizlerde öylesinizdir . hiç bir zaman kendimi 14 lük olarak görmedim . Sınav heyacanı saten maliyet tuzaklarla dolu soruyu çok iyi okumanız lazım okur okumaz bunu istiyor deyip soruyu çözmeyin. Bakın bu sınavda coğu kişi 1 soruda alış giderlerini ekliyeceğine çıkardı benim gibi şimdiye kadar alış gideri diye hiç soru çözmemiştim ya iskonto oluyor stoktan düşüyoruz ya iade oluyor düşüyoruz gider yazınca onu da düştük. birinci soru cantada keklik diye incelemedim pek. 2 soruda beni tuzağa düşüremediler işçi sayısı 5 diyor net ücret 1500 tl çoğu kişi bunu 5 le çarpmadan yaptı sınav çıkışı duyduklarım böyleydi birde parantez içinde (işçi+işveren) hepsi endirek diyor buda bir tuzaktı çünkü şimdiye kadar maliyetten çöz çöz çözecek soru bırakmadım hiç birinde işçi+işveren yoktu olmazda ama olmuş yani çok dikkatli okumanız lazım soruyu. Maliyet soruları kolay olduğu kadar çok dikenli ve tuzaklarla dolu. Bu arada ben ikinci sınavda 14 aldığımda sınava 20 dk geç kaldım sabahki sınav olsa dert etmiyeceğim aama 4 deki sınava nasıl geç kaldım diye günlerce kendime gelemedim . Rabbim yardımcınız olsun . Bol bol dua edin ama gönülden yürekten. Ben rabbime şöyle dua ettim '' şimdiye kadar senin rızan için gönülden yaptığım bir hayrımın hatırına beni bu maliyetten kurtar yarabbim ''

Merhaba arkadaşlar bende tek ders maliyet muhasebesinden kurtulamadım bir türlü... :( Haziran sınavı 4. girişim olacak. Stresi malum... Hangi kaynaktan nasıl çalışmalıyım tavsiyelerinizi beklerim....

Merhaba arkadaşlar bende tek ders maliyet muhasebesinden kurtulamadım bir türlü... :( Haziran sınavı 4. girişim olacak. Stresi malum... Hangi kaynaktan nasıl çalışmalıyım tavsiyelerinizi beklerim....

Merhaba,

Maliyet muhasebesi benim de en çok korktuğum derslerden birsiydi.İstanbul'da Deha'nın kartal şubesinde kursa gittim.Maliyet dersini İlker hoca sayesinde daha iyi anlamaya başladım ve anladıkçada birazda sevmeye başladım.Ders notları,Yurdakul Çaldağ kitabında ki örnekler ve sürekli soru çözerek zorda olsa 2013 yılı Kasım ayında sınava ilk girişimde geçtim.Soru içinde bir çok soru sorarak zorlaştırabildiği kadar zorlaştıran bir komisyon soruları hazırlıyor.Zaten soruyu defalarca okuyup ne istediğini anlayınca kadar zaman su gibi akıp gidiyor.

[email protected] sitesinde maliyetle ilgili notlar var.Ben onlardan da faydalandım.Dilerim sana da faydası olur ve bu stersli dersten kurtulursun.

arkadaşlar
[email protected] da sadece bır kışının vergi notu var.sözel sorular için yetersiz bence. vergi notlarını mailde arkadaşlar bızımle paylaşırsa çok mutlu oluruz.
bende martta vergi ve meslekten gırmışım meslekten 55 almışım.vergiden 35 ıle kaldım.
şimdiden teşekkür ederim