Haziran 2014 Yeterlilik Sınavına Dair

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar finansal muhasebe dersinden 2014/1. dönemde iki adet tanım soruldu bu dönemde gelirmi aceba geriye dönük baktığımda hep yevmiye kayıtları defteri kebir gelir tablosu ve bilanço sorulmuş geçen dönem tanım gelmesi tuaf geldi bana

birde defteri kebir kayıtlarında tekdüzen sırasıyla mı yapmak gerekiyor 100-101-102 gibi yoksa karışık olur mu? ben çözerken direk mizandan veya bilançodan verilen kalemlere kebir kayıtları açıyorum sonrada hangi hesabı kullanırsam sonuna ekliyorum karışık oluyor bu puanlamayı etkilermi :confused:

evet karışık olursa puanlamayı etkiler.finansal muhasebede her yevmiye maddesinin altına mutlaka açıklama yazın.kağıdınızın olumlu değerlendirilmesi için önemlidir

evet karışık olursa puanlamayı etkiler.finansal muhasebede her yevmiye maddesinin altına mutlaka açıklama yazın.kağıdınızın olumlu değerlendirilmesi için önemlidir

şimdiye kadar bunu kimse söylemedi nasıl alışırsa soru çözmeye onu benimsiyor insan bundan sonraki çözdüklerimde farklı bir taktik geliştirip kebir kayıtlarını sıralı yapacağım kağıt düzeninede dikkat ederim ilginiz için teşekkürler

ben dün mesajınızı okurken yanlış anlamışım.defteri kebir kayıtlarının tek düzen sırasıyla olması gerekmiyor.çünkü hangi hesapları kullanacağınızı bilemezsiniz.yaptığınız doğru.sınav da daha önemli olan yevmiye kayıtlarının doğruluğu.yevmiyelerde 4-5 yanlıştan fazla olmazsa gelir tablosu ve bilanço olmasa da geçersiniz.ama dediğim gibi yevmiye kayıtlarının altına açıklama ve kağıt düzeni şart

ben dün mesajınızı okurken yanlış anlamışım.defteri kebir kayıtlarının tek düzen sırasıyla olması gerekmiyor.çünkü hangi hesapları kullanacağınızı bilemezsiniz.yaptığınız doğru.sınav da daha önemli olan yevmiye kayıtlarının doğruluğu.yevmiyelerde 4-5 yanlıştan fazla olmazsa gelir tablosu ve bilanço olmasa da geçersiniz.ama dediğim gibi yevmiye kayıtlarının altına açıklama ve kağıt düzeni şart

dün akşam deneme çözerken tek düzenin üzerinde kullandığım hesapları işaretledim sonrasında kebir kayıtlarını direk tek düzenden açıp işlemleri geçirdim çokda zor olmuyor aslında yalnız ilk defa öyle çözdüğüm için normalden 15 dk uzun sürdü açılış ve yevmiye kayıtlarına dikkat ediyorum en fazla 2-3 hesapta yanlış oluyor sınav heyecanıyla nasıl olur onu bilemiyorum zaman yaklaştıkça dahada bir gerildim hayırlısıyla bir atlatsaydım ilk sınav stresi çok acayip

Defteri kebirin ilk iki sütununu dönen varlıklar 3. duran 4.kvyk 5.uvyk 6.özkaynak 7.gelir 8.gider ve sonuncusuna maliyet hesaplarına ayırın sütünlar dolarsa alta kendiniz T açabilirsiniz. Ben öyle yaptım yevmiye kayıtlarını yaparken çok zaman geçiyor böyle yapınca hemen yerine yazılıyor en az yarım saat kazanırsınız. Yevmiyeleri yaptım gelir tablom doğruydu defteri kebiri yaptım digerlerine vaktim kalmadı 65 aldım

Arkadaşlar merhaba benim tek ders meslek kaldı .. dershaneye giden arkadaşlar hocaların üzerinde durduğu bu dönem gelebilecek tahminler nelerdir acaba paylaşır misiniz ? Geçen dönem kendi çıkardığım notlardan çalıştım bütün kurulların görevleri kuruluşları amaçları disiplin cezaları etik komitesi haksız rekabet vs hiçbirinden soru gelmedi hayal kırıklığı yaşadım ..

Defteri kebirin ilk iki sütununu dönen varlıklar 3. duran 4.kvyk 5.uvyk 6.özkaynak 7.gelir 8.gider ve sonuncusuna maliyet hesaplarına ayırın sütünlar dolarsa alta kendiniz T açabilirsiniz. Ben öyle yaptım yevmiye kayıtlarını yaparken çok zaman geçiyor böyle yapınca hemen yerine yazılıyor en az yarım saat kazanırsınız. Yevmiyeleri yaptım gelir tablom doğruydu defteri kebiri yaptım digerlerine vaktim kalmadı 65 aldım

birde böyle deneme çözmeyi deneyim teşekkürler

Yevmiye kayıtlarının altlarına kısaca açıklamalarını da yazın arkadaşlar

Açıklama yazarak zaman kaybetmeyin. Zaten karşınızdaki ne kaydı yaptığınızı biliyor. Dershaneye giden arkadaşlara tembihlemişler hesap adlarını büyük yazın. Harfleri büyük yazmak 10 dakkanızı yer. Sınavda inadına sadece baş harflerini büyük yazdım. Yevmiyelere açıklama yazmadım . Sadece istenenler başkadığında 1) dedim kaç tane yevmiye kaydı istiyorsa onu yaptım. İstenen 2 ye geçtiğimde 2) dedim devam ettim. Kapanış kaydına başlarken Kapanış kaydı yazdım devam ettim. Kasım 2013 te 93 aldım 2 tane yevmiye kaydım hatalıydı sadece. Sınavıda 1 dakka kala bitirdim. Bilançomun aktifiyle pasifi tutmuyordu. Aktifin aynısını pasife yazdım. Ben hoca olsam önce aktifi toplarım pasifi toplamakla uğraşmam rakam aynıysa verir puanı geçerim diye düşündüm. Okuyan es kaza pasifi önce toplasa bilançodan puan vermezdi malum bilanço 10 gelir tablosu 10 puan.

meslek sıkıntılı.kursa gidiyorum fakat bir o dersten bir şey anlamadım desem yeridir.zaten girmedim de derslere.genel olarak geçmiş yıl sorularına bakmak gerek sanırım.

aynısını ben yapdım hocam 100 beklediğim sınavdan 61 aldım.finansalcı bile ne yapdıgını bilmiyor o kadar yani..

Öncelikle Herkese Selamlar,

Yük. Lisans neticesinde stajım 1 yıl erken bitti. Yeterlilik için dosya işlerini hallettim ve geldi çattı Haziran dönemi ilk sınava gireceğim hayırlısıyla.

Öncelikli hedefim çok zorlamadan her dönemde 2 ders geçebilmek. Bu yüzden hazirandaki sınav için en kolay ders hangisi, (Maliyetim ya da Muhasebem iyidir)

Sınav öncesi 1 hafta izinliyim yat kalk çalışma durumu söz konusu, ricam tecrübeli arkadaşlar öneride bulunursa bu acemi arkadaşınıza bir katkısı olur belki.

Bir de şunu merak ediyorum, sınav günü tüm oturumlara katılmak şart mı ? Sınav hakkı olarak bildiğim kadarıyla 5 hakkımız var. İlk sınavlara katılmak (Ücretini ödemek sanırım) zorunlu. Ben 2 şer sınav şeklinde (sınav harcı da buna en büyük etken) katılmayı düşünüyorum. 2 yıllık süre sonunda veremediğim ders olursa sadece gidip odadan tekrar dosya ücreti vererek işlem mi yaptırıyorum ?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tolga KÖROĞLU

Öncelikle Herkese Selamlar,

Yük. Lisans neticesinde stajım 1 yıl erken bitti. Yeterlilik için dosya işlerini hallettim ve geldi çattı Haziran dönemi ilk sınava gireceğim hayırlısıyla.

Öncelikli hedefim çok zorlamadan her dönemde 2 ders geçebilmek. Bu yüzden hazirandaki sınav için en kolay ders hangisi, (Maliyetim ya da Muhasebem iyidir)

Sınav öncesi 1 hafta izinliyim yat kalk çalışma durumu söz konusu, ricam tecrübeli arkadaşlar öneride bulunursa bu acemi arkadaşınıza bir katkısı olur belki.

Bir de şunu merak ediyorum, sınav günü tüm oturumlara katılmak şart mı ? Sınav hakkı olarak bildiğim kadarıyla 5 hakkımız var. İlk sınavlara katılmak (Ücretini ödemek sanırım) zorunlu. Ben 2 şer sınav şeklinde (sınav harcı da buna en büyük etken) katılmayı düşünüyorum. 2 yıllık süre sonunda veremediğim ders olursa sadece gidip odadan tekrar dosya ücreti vererek işlem mi yaptırıyorum ?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tolga KÖROĞLU

muhasebe ve hukuk en kolay geçeceğin dersler bana göre. hukuk ezber yapman gerekecek, muhasebede de sınav sorularını çözerek rahatlıkla geçersin bu iki dersi garanti geçeceğin kıvama getirince vaktin kalırsa araya bir ders daha analiz formüllerini sıkıştır derim

merhabalar sınava ilk defa giricem kagıt düzeni nasıl oluyor yevmiye ve defteri kebirin örnek varsa yollayabilirmisiniz.

arkadaşlar merhaba vergi hukunda uygulamalı örneklere ihtiyacım var bir türlü mantığını kavrayamadım bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa bu maile notlarını veya kaynaklarını gönderebilir mi ama sadece uygulama ile ilgili örnekler [email protected]
teşekkürler

arkadaşlar merhaba vergi hukunda uygulamalı örneklere ihtiyacım var bir türlü mantığını kavrayamadım bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa bu maile notlarını veya kaynaklarını gönderebilir mi ama sadece uygulama ile ilgili örnekler [email protected]
teşekkürler[/QUOTE

ozan Bingöl sitesinde bazı örnekler vardı ben geçen dönem oradan çalışmıştım geçtim