28-29 Haziran 2014 Tarihinde Yapılan SMMM Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır ?

Ağa” ile “Kâhya”, binmişler “fayton” türü bir arabaya, düşmüşler kasabanın yoluna!..
Giderlerken, “ağa”nın gözüne; çok affedersiniz üzerinden hâlâ buhar yükselen bir “manda boku” takılmış...
Durdurmuş arabayı, dönmüş “kâhya”ya:
“Kâhya” demiş, “Şu manda bokundan bir parmak yersen, bu at da, araba da, köydeki kâşane de, çiftlik de senin olacak!”
Nihayetinde, “kâhya” da bir insan... Bir an, “zenginlik hırsı”na kapılıp, almış bir parmak, götürmüş ağzına!..
“Tamam” demiş ağa;
“Mal varlığımın tamamı senin... Şimdi gel, sen buraya otur, arabayı ben süreceğim!”
Anlayacağınız, “rol”ler değişmiş...
Ağa olmuş “kâhya”, kâhya olmuş “ağa!”
Kasabaya “yeni sıfatları” ile varmışlar... Alışverişlerini yapıp, dönüşe geçmişler!..
Yine;
Kâhya ağanın yerinde, ağa da kâhyanın!..
Ne var ki; “kâhya”nın içi rahat değil!..
Ya köylü sorarsa, ya “bu serveti manda bokuna borçluyum!” demek zorunda kalırsa!..
Bu düşünceler içinde köye dönerlerken, gelmişler, “manda boku”nun yanına... “Çiçeği burnunda ağa” dönmüş “eski ağa”ya:
“Heeyy ağa” demiş, “Şundan, bir parmak da sen yer misin?”
Ardından eklemiş:
“Yersen, bana verdiğin her şey, yine senin olsun!”
Ağa, arabanın durmasını bile beklemeden atlamış aşağı!..
Gerisi malûm!..
Her şey eskisi gibi!..
Köye yaklaştıklarında, “ağa”, dönmüş “kâhya”sına...
“Köyden çıktığımızda ben ağaydım... Kasabaya indiğimizde sen ağaydın... Köye girerken, ben yine ağa, sen yine kâhyasın!..
İyi de; biz o boku niye yedik?”

bence profesör sorduğu sorunun içinde çıkamamıştır.

ve biz bu haltı niye yedik diye hayıflanıyodur::::::))))))

emtea piyasalari (hobi amacli takip ettim)
altin fiyati (guzel para kazandim)
borsa (kazandim, kaybettim,daha da fazlasini kazandim sonuna kadar devam herzaman paravkazanabilecegim bir hobi ve ugras) diyecegim su bu hikayenin asli su sekildedir borsa piyasasini cok guzel ozetlemis olur. iki yatirimci yokda giderlerken mndanin bokunu gorurler biri digerine bir parmak yersen sana 1milyon dolar der digeri kabul eder ve alir parayi daha sonra yolda baska bir bok gorurler bukez az once kazanan ayni seyi teklif eder ve parayi onceki iddiada veren kabul eder dusundukten sonra yolculugun devaminda onceki hikayedeki gibi soruyu sorar elimdeki varliklarda bir kurus artis yok ayni sekilde sende de artis yok peki biz bu boku niye yedik diye sorun cozumlenmemis olarak kalmaz bu hikayede der ki; oyle deme ustadim su kadarlik surede 2 milyon hacim yaptik .

borsa ole ilgilenmemisler icin biraz anlamsiz olacaktir ama borsaya az da olsa ilgi duyan varsa kahkahalarlag ulduklerine emin olabilirsiniz

Çok Kötü Ya

Buroda 28firmaya bakmak ve eve gidip ders calismak hiç kolay değil mecburi karar ve bu 4. hakkım olacak
Benimde aynı 4.hakkım, Allah yar ve yardımcın olsun. Eyyyyyy sınav sistemini hazırlayan her kim ise, o komisyonun içindekiler, siz de insansınız robot değilsiniz. Bu belgeyi almak için ne emekler veren neler çeken insanlar var, ne aileler kocalarını ya da karılarını göremiyorlar, ne çocuklar var anne babalarıyla vakit geçiremiyorlar. Biz zaten muhasebeci olarak çalışmaya devam ediyoruz maksadınız bizi profesör yapmak olmasın. Bırakın insanlar hayat mücadelesi içinde tutundukları meslekte yükselsinler. önce 15 dersten sorumlu ol staja başlamayı ver, sonra 3 yıl bi yerde aralıksız staj yap, sonrasında bu sınavlara gir, Allah aşkına bu ne zor bi geçiş töreni, neyiz biz materyal mi? Eyyy sınavdan sorumlu insanlar insanız biz insan...

Aynen bende bürada çalışıyorum
elimde 30 tane büyük mükellef var ve bu sıkıntıyla akşama eve git ders çalış üstelik iki de oğlum var
Geçen sınava gitmeden önce Baba senin bu sınavın hiç bitmiyecekmi
açıp ellerin dua ediyor 'Allahım babam bu sefer kazansın diye' belki duaları kabul olurda bu sefer tek dersim maliyetten geçerim inşallah hepimiz geçeriz.
Ama geçemezsem 4. kez girmiş olacağım.

Çalan her telefona acaba odadan mi arıyorlar diyorum yabanci numaralarda. Ya tanidik biri ya da bana sigorta satmak isteyen bir banka. Deli oluyorum ya :)

Sanırım son noktaya geldik. Yarın aramalar başlar gibi. Cuma günü ise web sayfasında yayınlanır.

Resmen şoklanmış gibiyim ekrana kitlendim.Denetimden girdim aranmayı beklemiyorum maliyet ve vergi var.Fakat maliyetten giren arkadaşları çok merak ediyorum o kadar mail bir işe yaradımı hocanın tavrı değiştimi.Yeni sınav yönetmeliği ne olacak spk bizi etkiliyecekmi yeni haklar hemen eklenecekmi.Kasımda maliyet ve vergi son hakkım.Ne düşüneceğimi bilmiyorum derste çalışmıyorum resmen kitlendim kaldım

Aynen bende bürada çalışıyorum
elimde 30 tane büyük mükellef var ve bu sıkıntıyla akşama eve git ders çalış üstelik iki de oğlum var
Geçen sınava gitmeden önce Baba senin bu sınavın hiç bitmiyecekmi
açıp ellerin dua ediyor 'Allahım babam bu sefer kazansın diye' belki duaları kabul olurda bu sefer tek dersim maliyetten geçerim inşallah hepimiz geçeriz.
Ama geçemezsem 4. kez girmiş olacağım.

Sizinle durumumuz aynı ama benim son hakkım dı araz :( çok çalıştım ve sondayım Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.. 26 aylık oğlumun yüzüne baksın.. bu mesleği bırakmak istemiyorum. Maliyet tek dersim benim ve çok kişiyi çalıştırdım ve verdiler . Hepsine Helal olsun ama ilahi adalet varsa bende geçerim yoksa üzüleceğim.. hemde çok.. 6 ay umurumda değil 8 derse tekrar gireceksem neye yarar ki... :(