Ltd.Şti'nde Sınırlı Yetki Verilmesi

Münferit temsili, müşterek temsile dönüştürmek için ana sözleşmenin temsil ve ilzam maddesini iç yönergeden bihaber tadil etmiştim. Tescilden dönmüş. İvedilikle mailinizi bekliyorum hocam. [email protected]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Kararı ile Limited[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]Şirketlerde Genel Kurul Kararı (iç yönergenin altında[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]müdürler kurulunun imzası olmalı) ile tarih ve sayısı[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]olan noter onaylı, sınırlı yetki çerçevesini belirleyen[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]bir iç yönerge (kararla aynı yevmiye numarasını taşıyan)[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]kabul edilerek tescil ve ilan edilmeli[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]............................................................[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]İç yönergede, sadece imza grupları ve yetki çerçevesi gibi[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]hususlar yer alacak, Belirlenen yetkilere atanan kişilerin[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]isimleri kesinlikle yer almayacaktır.[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]............................................................[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]İç yönergeyle belirlenen yetkilere atanacak kişilerin[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]Ad Soyad ve T.C.Kimlik Numaraları, iç yönergenin tarih ve[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]sayısına atıf yapılmak suretiyle alınacak Anonim Şirketler[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]de Yönetim Kurulu Kararı, Limited Şirketler de Genel Kurul[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]Kararı ile belirlenecektir.[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]İç yönergenin düzenlenebilmesi, yönetim kurulunun yetki[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]devrine ilişkin iç yönerge düzenleyebileceğine dair esas[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]sözleşmede bir hüküm bulunmasına bağlıdır. Esas sözleşmede[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]bu konuda bir madde yoksa öncelikle esas sözleşme[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]değişikliği tescil ilan ettirilmelidir.[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]DİĞER[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]KISITLI TEMSİL VE İLZAM YETKİSİ VERİLECEK İSE,AŞAĞIDA BELİRT[/TD]

[TD="bgcolor: #E6F1F5, align: left"]İLEN HUSUSLAR YAPILMALIDIR.[/TD]

Tahsin bey merhaba,
Foruma yeni katıldım. Yetki sınırlaması ile ilgili hazırlamış olduğunuz iç yönergeyi benim de mail adresime gönderebilir misiniz?
Evraklarım tescilden aynı şeilde döndü. Acil ihtiyacım var. Bir de iç yönergeyi yönetim kurulu kararı ile mi tescil edeceğiz? Karar noter tasdikli olması gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık....

Sn. Üstatlar

İTO'dan sınırlı yetkiye ilişkin hazırlanmış iç yönerge ve YK Karar örnekleri aldım. PDF olarak taradığım şeklini isteyenlere mail atabilirim.

saygılarımla,

Sn.guneyceken ve Sn.cebesoym

Çalışma gönderilmiştir.
Faydalı olmasını umuyorum.
Kolay gelsin.