Yıllara Sari İş...

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Ara 2008
Mesajlar
2,538
Konum
istanbul
yıllara sari bir işe başlandı..proje masrafları yapıldı...

iş olmadı,yapılamadı...bu masrafları yapıldığı dönem gider/maliyet hesaplarına virmanlıyabilirmiyim.
 
Ben zaten doğrusunun bu olduğunu düşünerek, gerçekleşmeyen işler için yapılan harcamaları giderleştiriyorum.
 
Aşkın,

İşlem doğru da şuna birde "virmanlayabilirmiyim" demesen iyi olurdu. Virmanlamıyor doğrudan "giderleştiriyorsun". Virman aynı nitelikteki hesaplar arasında olan bir işlemdir. Sakın madde açıklamasına da öyle yazıyorum deme.
 
😊Ustadim valla öyle. ...
mesala 170 hesap 740 hesaba virmani....
yilsonu kayıtlarınida virman yazıyorum. ...
 
[h=1]Virman nedir?[/h]Fransızca bir kelimedir. Bir banka hesabındaki herhangi bir fonun bir başka hesaba aktarılması anlamına gelir. Türkçede, hesabı olan kişiler tarafından bankalara verilen ödeme emirleri anlamında da kullanılır. Bir işletme veya kişi tarafından bankadaki hesaptan belli bir miktarın başka bir hesaba aktarılması için verilen emirdir
[h=1]Virman ne demek? (Ticari terimler kategorisi)[/h]Bir hesaptan başka hesaba para aktarma işlemi, para transferi. Virman, bir bankadaki hesaptan aynı bankadaki başka hesaba para aktarması biçiminde olabileceği gibi, değişik bankalardaki hesaplara transfer biçiminde de olabilir.


Aslında burda kullanılıcak kelime " MAHSUP" olmalıydı. Ancak eski dil derseniz. Hesaba geçmek, kayıt etmeki birbine aktarmak deyimleri kullanılabilir.
 

Benzer konular

Üst