Tasfiyeye Giriş Kurumlar Beyannamesi

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Ağustos ayında tasfiyeye girişimiz ticaret sicilde yayınlandı. Tasfiyeye girmeden önceki döneme ait beyannameyi ne zaman ne şekilde vermemiz gerekli ?

Teşekkür ederim
 
(2) Tasfiye beyannameleri: Tasfiye beyannameleri, tasfiye memurları tarafından tasfiye dönemlerinin sonundan itibaren Kanunun 14 üncü maddesinde yazılı sürelerde; tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilir.
(3) Bu madde gereğince verilecek olan beyannamelere, bilânço ve gelir tablosu ile tasfiye bilânçosuna göre ortaklara dağıtılan paralar ve diğer değerlerin ayrıntılı bir listesi eklenir.

14/(3) Kurumlar vergisi beyannamesi, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilir.






 
Selamlar
Başlangıcı,dönem başlangıç tarihi ve bitişide Tasfiye giriş tarihiniz olacak şekilde hazırlayacağınız kıst dönem tasfiye giriş kurumlar beyannamenizi,kesin mizanıda ekleyerek manuel bir şekilde ve dilekçe ekinde tescil tarihini takip eden 4.ayın 25'ine kadar elden dairenize verebilirsiniz.Bazı yorumlarda bu tarihi takip eden 4.ayın 15'ine kadar okuduğumdan riske girmemek için ben 25'i değil 15'ine kadar vermeyi tercih ediyorum.
Saygılar
 
Tasfiyeye girdiğinize ilişkin genel kurul kararı ticaret sicilinde ağustos ayında yayımlandı ise kv beyannamenizi Aralık ayının 1-25 inde kağıt ortamında verebilirsiniz.
 
Arkadaşlar
Tasfiye giriş beyanını ve kesin mizan bildirimini dilekçe ekinde iadeli taahhütlü olarak daireye gönderebilir miyiz?
 

Benzer konular

Üst