Yeni Başlayacak Biri Ne Kadar Sürede Öğrenir

Üyelik
4 Mar 2016
Mesajlar
2
Konum
Aydin
Herkese selamlar;
Üniversitenin ilgili bölümünden mezun biri.
Temel mantık, kavramlar, işlemleri bilen, biraz da olsa luca programından anlayan biri.

Ne kadar sürede öğrenir? Hangi sürede ne seviyeye gelir, sizin öğrenme süreniz nasıl oldu?
 
Bu tamamen,işi öğrenmek isteyen kişinin zekâ ve kapasitesine ve işi öğretecek kişinin de bilgi ve kabiliyetine göre değişir.
Sayısal bir süre vermek imkansızdır.
 
Her şey isteğe, zamanınıza ve çalıştığınız yere bağlı.

Çalıştığınız yerde abuk sabuk şeylere koşturup muhasebeyle pek ilgilenemezseniz eksik kalırsınız. Ben malesef bunu yaşadım. Kendi kendime Smmm olmama rağmen halen okuyarak, araştırarak mevzuatları öğrenmeye gayret gösteriyorum. Yeterlilik sınavları çok zor evet ancak hepsi kafadan zamanla uçup gidiyor. Oldukça gayret göstermek, ilgi ve alaka vermek lazım. Bir üstad yazmıştı senelerdir işin içindeyim ama bir çok şeyde hata yapabiliyorum diye. İş oldukça fazla kapsamlı olduğu için 'herşeyi' bilmenize zaten imkan yok. Staj ve yeterlilik süresince Muhasebe olarak herşeyi kapabilirsiniz az çok önemli olan o ama mevzuat, kanun, vs. bir şekilde hep eksik kalıyor. Bir soru soruyorsunuz mesela bir çok üstad karşıt görüşle giriyor konuya. Böyle bir meslek yani. Ama ne olursa olsun Smmm oluyorsunuz ve o bilezik kolunuzda duruyor..
 
Sorunuz bu mesleği en iyi şekilde yapmayı öğrenmek ise işi bırakıncaya kadar hiç bir zaman öğrenme aşaması bitmez. Nedeni ise bu sene ak denen bir kanun bir bakmışsınız gelecek sene gri oluvermiş. Siz kendi bilgilerinizi yenileyip gri şekline göre devam etmeyim hep ak şeklinde devam ederseniz mutlaka bir yerde tökezlersiniz.
 
Bu iş "evet ben oldum" diyemeyeceğiniz bir iş ve bazılarına olumsuz gibi görünsede bu durum sizi dinamik ve sürekli araştırmaya iter.Mesleğin kayıt kısmını vs soruyorsanız onlara kısa sürede hakim olursun hele ki şimdi işinizi çok kolaylaştıran yazılımlar varken bu işin en kolay kısmı kayıt vs.Ama adı üstünde "Mali Müşavir" olmak istiyorsanız okumanız araştırmanız ve yorum yapabilmeniz lazım ki o da çoooook uzun yıllar ve tecrübe gerektiren bir süreç:)
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst