fonradar

Batan Firma Tam Tasdik

tanca

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Şub 2006
Mesajlar
747
Konum
istanbul
Şu an iflas ertelemeye girmek üzere olan bizden devamlı mal alan bir firmanın ymm si bize karşıt inceleme tutanağı göndermiş.Bu firmanın daha hesaba geçmeyen çekleri olduğu gibi bizim mal teslim etmemiz gereken sorumluluğumuzda var bu sebepten dolayı borçlu görünüyoruz henüz ithalatı yapıp malı teslim edip faturalarını kesmediğimiz için.Şimdi ymm den bize karşıt inceleme tutanağı gelmiş ama tam kdv iadesi için değil tam tastik sözleşmesi için ve 2015 yılına ait bütün kestiğimiz faturaların yevmiye no'sunu bütün kdv leri muhtasar bilgilerini,rutin karşıt inceleme bilgilerini ve ödeme şekillerini istiyorlar.
1-Firma ile ymm arasında eski senelerde de tam tasdik sözleşmesi varmış ama çok yoğun çalışmamıza rağmen hiç bizden bilgi istemediler neden şimdi istiyorlar,ymm yoğunduk gerek duymadık atmaşız hep diyor
2-biz bu bilgileri vermezsek kanunlara karşı suç işlemiş olur muyuz?
3-tam tasdik için belirli bir süre yok mu 2015 yılının bilgisi 2016 haziranda istenebilir mi?
4- madem kdv iadesi yok, gider ayak bu firma ne yapmaya çalışıyor,amacı ne olabilir sizce?
 
Son düzenleme:
İflas ertelemesi yapan firmaya kesinlikle mal vermeyin. Bedelini alamazsınız, özellikle size verdiği çekler kendi çekleri ise.. YMM bürosu kayyum olarak atandığı için şirketin gerçek borç ve alacaklarını tespit etmeye çalışıyordur.
 
ymm kendi ymm si miş sözde acaba yalan mı söylüyorlar
Şöylede olabilir, iflas ertelemesine baş vurulacağı için, mahkemeye sunulmak üzere şirketin son durumu ile ilgili döküman hazırlıyorlardır. Yeni yasa tasarısında iflas ertelemesi zorlaştırılıyor.
 
Üst