2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaş 1 yıl önceden nasıl çalışmaya başlıyorsunuz :) Tebrikler gerçekten.
Ben sınava 1 ay kalmadan başlamam başlasam da unuturum :)

normalde üniversitede vize ve finallere birer gün kala çalışırdım. ama bu sınavı şansa bırakmak istemedim. geçen sene eylülde hazırlık seti aldım her ay 1- ders bitirdim 4 ay kala da dersaneye başladım. sorular da çok kolay geldi allah yüzüme baktı. benim yazım biraz bozuk sadece ondan korkuyorum. hukuk ve meslekten 100, vergi,analiz,maliyet,finansal ve denetimden 85 civarı bekliyorum.

normalde üniversitede vize ve finallere birer gün kala çalışırdım. ama bu sınavı şansa bırakmak istemedim. geçen sene eylülde hazırlık seti aldım her ay 1- ders bitirdim 4 ay kala da dersaneye başladım. sorular da çok kolay geldi allah yüzüme baktı. benim yazım biraz bozuk sadece ondan korkuyorum. hukuk ve meslekten 100, vergi,analiz,maliyet,finansal ve denetimden 85 civarı bekliyorum.

Tebrikler. Kolay bir döneme de denk geldiniz. İnşallah 7 de 7 yaparsınız.
Gönlünüze göre olsun diyelim.

Arkadaşlar bende 1 yıldır çalışıyorum ve çok zor konulara hazırlamıştım kendimi, sorulari görünce önce kalem oynatamadim heycandan,sınav olduğundan kolay gelince isim dahada kolaylaştı. Ama bende yazımın kötülüğünden muzdaribim. Okuyabilirseler 7 de 7 bekliyorum. Gerçekten dershaneler hikaye, düzenli ve sürekli çalışmayla mutlaka başarı gelecektir.kaynagi sıkıntı etmeyin Google amcada herşey mevcut😂

Arkadaşlar bende 1 yıldır çalışıyorum ve çok zor konulara hazırlamıştım kendimi, sorulari görünce önce kalem oynatamadim heycandan,sınav olduğundan kolay gelince isim dahada kolaylaştı. Ama bende yazımın kötülüğünden muzdaribim. Okuyabilirseler 7 de 7 bekliyorum. Gerçekten dershaneler hikaye, düzenli ve sürekli çalışmayla mutlaka başarı gelecektir.kaynagi sıkıntı etmeyin Google amcada herşey mevcut😂

sınavlar o kadar kolaydı ki özellikle vergi hukuku sanırım kimse bir daha bu kadar kolay bir vergi sınavı yakalayamaz. aynen ben de soruları görünce bu kadar kolay olamaz diye hayrete düştüm. analiz özellikle çok kolaydı. ben de çok ağır konulara hazırlandım. vergi teminat uygulaması, sınai mülkiyet hakları istisnası, yabancı fon kazançlarının vergilendirilmesi, girişim sermayesi yatırım fonu vb. 40 puanlık soruyu çözerken her maddede acaba zor sorular ne zaman başlayacak diye düşündüm ama sorular bitene kadar hiç zorlukla karşılaşmadım :D analizde karşılaştırmalı bilanço ya da gelir tablosu beklerken gelir tablosu düzenleyen sınavı geçti. meslekte herkes geçsin diye mi bilmem mali tabloları sordular. benim yazım da çok kötü büyük ve yavaş yazmaya çalıştım ama inşallah sorun olmaz ben de 7 de 7 bekliyorum.

arkadaşlar merhabalar ben smmm yeterlilik vergi hukukuna girdim ilk defa fazla çalışmadım ancak 1 soru kafa dan attım bütün vergileri yazdım muhtasar gelir kdv bütün yazdım puan alır mıyım ilk ikisi için o soruya bağlı geçip geçmemem

arkadaşlar merhabalar ben smmm yeterlilik vergi hukukuna girdim ilk defa fazla çalışmadım ancak 1 soru kafa dan attım bütün vergileri yazdım muhtasar gelir kdv bütün yazdım puan alır mıyım ilk ikisi için o soruya bağlı geçip geçmemem

Merhaba;

İlk sorunun cevabı yanılmıyorsam;

- Yıllık
- Muhtasar
- Münferit

şeklinde idi. Bunlardan hangilerini yazdıysanız, doğru yazdığınız madde başına 5 puan alırsınız bence.

Biraz fazla yazdım kdv muhtasar gelir vergisi kafa dan atmış diye puan vermezler diye korkuyorum

Vergi komisyon hocamız değişmediyse emin olun tam puanınızı alırsınız. Milletin soruyla alakası olmayan ancak kanunlardan direk bildiği kısımları yazarak puan almışlığı var canlı şahidim (tabi yalan söylemiyorlarsa:))

Vergide ne hakediyorsanız kesin olarak onu alacaksınızdır emin olun. Tabi dediğim gibi komisyon üyesi aynı ise.

Vergi komisyon hocamız değişmediyse emin olun tam puanınızı alırsınız. Milletin soruyla alakası olmayan ancak kanunlardan direk bildiği kısımları yazarak puan almışlığı var canlı şahidim (tabi yalan söylemiyorlarsa:))

Vergide ne hakediyorsanız kesin olarak onu alacaksınızdır emin olun. Tabi dediğim gibi komisyon üyesi aynı ise.

Üstad selamlar;

Konu dışında bir soru sormak istiyorum size.
Sınavların açıklanmasından kaç gün sonra ruhsat elinizde oldu acaba ?

Smmm sınavı ne zaman açıklanır sizce 2016/2 dönemi çünkü son başvuru 7 kasım bazı arkadaşlar 2 ay diyor ancak 27-28 ağustos yapıldı açıklanma tarihi 28-29 ekim olur başvuru süresi kısa oz zaman

ruhsatı direk elinize almanız bir süre alıyor fakat talep halinde sistem üzerinden ruhsat numaranız veriliyor ve siz işlemlerinize başlıyabiliyorsunuz