2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
19 – 20 Mart 2016 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavı sonuçları, 20 Mayıs 2016 tarihinde açıklanmıştır.
19 – 28 Mart 2016 tarihlerinde yapılan YMM Sınavı sonuçları, 20 Mayıs 2016 tarihinde açıklanmıştır.
28-29 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavı sonuçları 8 Şubat 2016 günü açıklanmıştır.
28 Kasım - 7 Aralık 2015 Tarihlerinde yapılan YMM Sınavı sonuçları 30 Ocak 2016 günü açıklanmıştır.
25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavı sonuçları 7 Ekim 2015 Çarşamba günü açıklanmıştır.
21-30 Mart 2015 Tarihlerinde yapılan YMM Sınavı sonuçları 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü açıklanmıştır.
21-22 Mart 2015 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavı sonuçları 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü açıklanmıştır.
önceki yıllar acıklama tarihleri

Sınavların Açıklanma Tarihleri

SMMM, YMM, Özel SMMM Sınavı, ABC Grubu Staj Değerlendirmleri ve Staja Giriş Sınavları Açıklanma Tarihleri

28 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Özel SMMM Sınavı sonuçları 27 Ekim 2016 tarihinde açıklanacaktır.

28 Ağustos 2016 tarihinde yapılan ABC Grubu Staj Değerlendirmeleri sonuçları 27 Ekim 2016 tarihinde açıklanacaktır.

27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavı sonuçları “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği”nin 17’inci maddesi gereği, sınavın bittiği tarih olan 28.08.2016 tarihinden itibaren iki ay içinde açıklanacaktır. (Anılan Yönetmelik ile iki aylık sürenin 20 gün uzatılabileceği düzenlenmiştir.)

26 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılan YMM Sınavı sonuçları 4 Kasım 2016 tarihinde açıklanacaktır.

ymm sınavı ile smmm sınavı genellikle aynı açıklıyorlar ymm açıklama tarihi 4 kasım 2016 açıklanacak
smmm sınavı da aynı büyük ihtimal arkadaşlar,
ymm son başvuru 7 kasım, smmm son başvuru ,
bu yüzden son başvuru uzayacaktır

malesef öyle oldu. Birde TÜRMOB'un binası taşındı. 15-16 Ekim'de seçimler var. 2 aydan önce kesinlikle açıklamazlar diye düşünüyorum artık.

27 sinde açıklanan sınavlar üzerine 15 gün itiraz süresi 15 gün de itiraz sonuç sürelerini koyarsanız başvuru süresi kasım sonuna uzar ki bu da bana biraz imkansız gibi geliyor. bu cumadan itibaren sonuçların açıklanması muhtemel diye düşünüyorum.

ben biraz önce sordum arkadaşlar;
tesmer de şu an itibarıyla net bir bilgi yok.

ymmm müsavir sınavı aynı smmm sınavı gibi son başvuru ymmm 7 kasım ,tesmer ymmm sınav açıklama tarihi 4 kasım 2016 diye gösteriyor o zaman smmm aynı bence ymmm sınav itiraz 15 15 açıklama ona göre son başvuru uzayacak

Vallahi artık 28 Ekim bile bana uzak geliyor.
Mehmet arkadaşımızın dediği gibi, YMM sınavlarının açıklandığı gün olan 4 Kasım olacak gibi sanki..

sınav sonuçlarının 4 kasımda açıklanması demek itiraz başvuru ve itiraz sonuçlarının açıklanması sürelerini koyunca 3 aralık yani sınav gününe denk geliyor. hani bunun başvuru süresi, hani bunun TESMER in sınava hazırlanma süreci. bu nedenle imkansız bir tarihtir 4 kasım. sınav sonuçları yarından başlamak üzere muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanır.

sınav sonuçlarının 4 kasımda açıklanması demek itiraz başvuru ve itiraz sonuçlarının açıklanması sürelerini koyunca 3 aralık yani sınav gününe denk geliyor. hani bunun başvuru süresi, hani bunun TESMER in sınava hazırlanma süreci. bu nedenle imkansız bir tarihtir 4 kasım. sınav sonuçları yarından başlamak üzere muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanır.

Tarihleri revize ederler üstad.

Sayın Yetkililer;
Daha önce planlanmış olan 2016 yılı sınav takvimine göre;
2016/2 dönem S.M.M.M. YETERLİLİK SINAVI 30-31 Temmuz 2016 iken ülkemizde yaşanan olağanüstü gelişmeler neticesinde yaklaşık 1 ay ötelenerek 27-28 AĞUSTOS 2016 tarihine ertelenmiş ve bu tarihte de yapılmıştır.
2016/3 dönem S.M.M.M. YETERLİLİK SINAVI ise 26-27 KASIM 2016 iken sadece 1 haftalık bir öteleme ile 03-04 ARALIK 2016 tarihine ötelenmiştir.
Bundan hareketle, Normal şartlarda planlanmış sınav takvimine göre 2016/2 dönem sınavın sonuçları takriben 29-30 Eylül 2016 tarihinde açıklanmış olacaktı. Lakin sınav ertelendiği için sonuçların açıklanması da otomatikman ötelenmiş oldu.
27-28/08/2016 günü yapılan 2016/2 dönem S.M.M.M. YETERLİLİK SINAV sonuçlarının meslek mensubu adayların da mağduriyet yaşamaması adına yasada belirtilen 60 gün süresinin sonuna kadar beklemek yerine ilgili döneme özel 45-50 gün gibi bir süreçte açıklanmasının daha uygun olacağını düşünmekteyim. Bundan kasıt sınavda başarısız olan meslek mensubu adayların bir sonraki sınava hazırlanması bakımından biraz daha fazla süre tanınması gerektiği kanısındayım.
Bu konuda tarafıma olumlu yada olumsuz bir bilgi verilmesini arz ederim.
Şeklinde bir dilekçe yazdım.

dilekçe gönderen bir arkadaş paylaşmış.
bu yıl sınav takvimiyle çok oynandı. bu nedenle ben sınav tarihleriyle tekrar oynanacağını zannetmiyorum.

Ocak ayında günler değil saatler geçmiyordu. Hayırlısı ve güzeli olsun da bekleyin derim bakın zaman nasıl çabuk geçiyor :)

Bence 28'inden önce açıklanmaz. TESMER'in ders çalışma süresini düşündüğünü pek sanmıyorum. İtiraz süresi için de nasıl bir planlama yapacaklar onu da bilmiyorum. orada kanunun çiğnenmesi durumu söz konusu olabilir.

Bence 28'inden önce açıklanmaz. TESMER'in ders çalışma süresini düşündüğünü pek sanmıyorum. İtiraz süresi için de nasıl bir planlama yapacaklar onu da bilmiyorum. orada kanunun çiğnenmesi durumu söz konusu olabilir.

Erken açıklamazlar, süreler uzatılır belki ama kanunun çiğnenmesi söz konusu olamaz.
Ortada ve açık olan bir kanunun çiğnenmesi, bir çok insana dava hakkı doğurur.
Bunu da hiçbir kurum göze alamaz.

dün tesmeri aradım. komisyonu bekliyoruz dediler.Tecrübeli arkadaşlara birşey soracam, forumlarda maliyetten 100'lük kağıt verdik. 45-50 verdiler filan diyolar. bir de sınavdan önce de biri bana maliyete dikkat et 100'lük kağıt verdim 50 geldi dedi. bu durumun aslı astarı var mı? bir de ASMMMO belge almaya hak kazananları sınavların açıklanma tarihinden 1 gün önce arıyormuş bu doğru mu?