2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Erken açıklamazlar, süreler uzatılır belki ama kanunun çiğnenmesi söz konusu olamaz.
Ortada ve açık olan bir kanunun çiğnenmesi, bir çok insana dava hakkı doğurur.
Bunu da hiçbir kurum göze alamaz.

Evet doğru ama şuan OHAL durumu devam ettiği için kanunun uygulamasında bazı aksaklıklar yaşanabilir diye düşünüyorum. TESMER i arayıp aslında bu durumu sormak lazım. Biz ne zaman itiraz edeceğiz ne zaman başvuracağız onlar ne diyorlar bu konuda

dün tesmeri aradım. komisyonu bekliyoruz dediler.Tecrübeli arkadaşlara birşey soracam, forumlarda maliyetten 100'lük kağıt verdik. 45-50 verdiler filan diyolar. bir de sınavdan önce de biri bana maliyete dikkat et 100'lük kağıt verdim 50 geldi dedi. bu durumun aslı astarı var mı? bir de ASMMMO belge almaya hak kazananları sınavların açıklanma tarihinden 1 gün önce arıyormuş bu doğru mu?

Evet olabiliyor. Sınavda soruyu "doğru cevaplasan" dahi cevap kağıdında ki şekil şartlarına uymadığın zaman puan kırabiliyorlar ya da hiç puan vermeyebiliyorlar. Bizzat not verilmiş ve cevabı doğru sınav kağıdı gördüm. Adamlar cevabı doğru olmasına rağmen çizmişler (Maliyeti bilmeyen birisi cevap kağıdını okudu sanırım :)). Aldığın not soruyu okuyan kişiye göre bile değişebiliyor yani, çok enteresan bir olay ama malesef gerçek...

Evet olabiliyor. Sınavda soruyu "doğru cevaplasan" dahi cevap kağıdında ki şekil şartlarına uymadığın zaman puan kırabiliyorlar ya da hiç puan vermeyebiliyorlar. Bizzat not verilmiş ve cevabı doğru sınav kağıdı gördüm. Adamlar cevabı doğru olmasına rağmen çizmişler (Maliyeti bilmeyen birisi cevap kağıdını okudu sanırım :)). Aldığın not soruyu okuyan kişiye göre bile değişebiliyor yani, çok enteresan bir olay ama malesef gerçek...

o zaman maliyetten kimse geçemez :D mesela maliyetten dimmg dig farkları sorusunu biz dersanede hep FF=(FF-SF)*SM şeklinde kısaltarak çözüyorduk ben de böyle çözdüm. inşallah soruyu çizmezler :D

o zaman maliyetten kimse geçemez :D mesela maliyetten dimmg dig farkları sorusunu biz dersanede hep FF=(FF-SF)*SM şeklinde kısaltarak çözüyorduk ben de böyle çözdüm. inşallah soruyu çizmezler :D

Yok dostum, o tarz sorularda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Benim dediğim sadece şekil çizilerek yapılan sorular. Arkadaş itiraz etti, hatta cevap kağıdını bile aldı, bir baktık sonuç tamamen doğru fakat dağıtımı tabloda göstermemiş, soruyu tamamen çizmiş adamlar. Verdikleri cevapta biz neyin nerden geldiğini anlamadık falan dediler ama sınav kağıdını görsen ağlarsın. Azıcık maliyet bilen bile neyin nerden geldiğini anlar dersin ama çocuk geçemedi sınavdan ve 45 ten kaldı. Eğer o soruyu kabul etselerdi 95 alacaktı. Bir sonra ki sınavdan 95 aldı gerçi :D Ben senin dediğin konuya açıklık getirmek istedim sadece (100-90 beklerken 50 almak gibi). Onun dışında diğer sorusuna adım adım puan vermişler. Diğer soruda sonuç yanlıştı, fakat son adımda yanlışlık yapmış oradan kırmışlar puan. Ayrıca kısaltma falan yaptığın zaman sınavda, en garantisi kağıdın altında bir yere kısaltmaların karşısına açıklamalarını yazmak. Bir de formüllü sorularda önce formülü açık olarak istiyorlarmış. Mesela başta Fiyat Farkı= (Fiili Fiyat-Standar fiyat)*Standart miktar şeklinde formülü yazıp, aynı soruda farklı bir yerde senin yazdığın gibi FF=(FF-SF)*SM yazarsan hiç sıkıntı olmaz gibi. Umarım açıklayabilmişimdir :)

dün tesmeri aradım. komisyonu bekliyoruz dediler.Tecrübeli arkadaşlara birşey soracam, forumlarda maliyetten 100'lük kağıt verdik. 45-50 verdiler filan diyolar. bir de sınavdan önce de biri bana maliyete dikkat et 100'lük kağıt verdim 50 geldi dedi. bu durumun aslı astarı var mı? bir de ASMMMO belge almaya hak kazananları sınavların açıklanma tarihinden 1 gün önce arıyormuş bu doğru mu?

Aynı şekilde 2016 1.Dönem Maliyet sınavında bana olmuştu. 90 lık kağıt vermeme rağmen 50 almıştım. Zaten o dönem cevap kağıdı yanlış açıklanmış sanırım. Tesmer adıma itiraz dilekçesi düzenleyip sınav sonucumu 10 puan artırmıştı.!

tek dersin sonucunu bekliyorum.ilk marttaki sınava girmiştim. Sonuçlar açıklandığında forumu takip eden arkadaşlar bilir vergiden 35 geldi ama noktasına kadar yazdığım ve emin olduğum bir sınavdı. İtiraz ettim şükür geçirdiler. Staja girişte de tüm cevapları işaretlemiş olmama rağmen 20 tane boş soru görünüyordu sonuçlarda. Bunları yorumsuz anlattım. Çizgimi bozmamak adına. Kim ne derse desin geçip geçmemeniz odanızın bulunduğu il ve mevcuttaki mensup sayısıyla ters orantılı. Türmob üst düzey yetkilisinin bir konuşmasına denk geldim. Derlerki "meslekte emeklilik yok ölene kadar devam ediyor.Ölenler kazananlardan az olduğuna göre ve piyasadaki pazar payıda belli olduğuna göre kazanan sayısının az olmasına şaşırmamak lazım" Varın gerisini siz düşünün...

İlk defa sizden duyuyorum. Safha maliyet sistemi sorusu olan bir sınavdan geçtik kasım 2015 döneminde. Benim gibi kaldığını düşünen bir çok insan sınavdan geçti. Dediğinizi denetim dersi için duymuştum ama Maliyet için hiç duymadım..

YMM açıklanma tarihi 4 Kasım yazmışlardı bugün açıkladılar. İnşallah bizimkini de bugün açıklarlar.