Yıllık İzin Süresinde Askerlik Hizmeti

sayıştay müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda çalışan personelin yıllık ücretli izin almak suretiyle askerlik hizmeti yapayacağı belirtilmiştir. bunedenle askerlik sevk ve teshris dönemleri 2009-2010 arasında yıllık ızınlı olduğunuz günler ve fiili çalışmışlıklarınızdan dolayı sehven ödenen ücretlerin yasal faizi ile beraber geri tahakkuk ettirilmesi getrektirmektedir

yukarıdaki bu yazı geldi bir miktar hesap çıktı ve bunun benim tarafımdan ödenmesi isteniyor
 
Askerlik için izne çıkartılamazsınız. Askere gitmeden önce sigorta çıkışınızın yapılması gerekiyor. Siz askere gittiğinizde sigortadan çıkışınızı yapmadı mı işveren ?
 
evet kendince iyilik yaptı işten çıkarmak yerine izine gönderdi biz toplu iş sözleşmesi ile çalışıyoruz şimdi kurum benden para talep ediyormuş benden mi eder yoksa şirketten mi ben ne denirse onu yaptım
 
Anladığım kadarıyla işveren sigorta çıkışını yapmamış onun yerine yıllık izne çıkarmış. Yani askerde olduğu sürece her ay sigorta primleri ödenmiş.
 
maaşı sgk ödemediğine göre sizden ödenen ücreti geri isteyemez. Eğer bu günlerde dahil edilerek emekli oldu iseniz yanlış emeklilikten dolayı ödediği emekli maaşlarını isteyebilir. Bu durumda o yıllardaki sigortalılığınız iptal edilmiş demektir ve yeni duruma göre emeklilik şartlarını taşıyamazsanız emekliliğinizde iptal edilir. Öncelikle elinizdeki yazı ile sgk müdürlüğüne gidip yüz yüze neyin ne olduğunu öğrenmelisiniz.
 
Yani en doğrusu o olacak. SGK'ya gidip görüşün bu geri istenen paranın ne olduğunu ve neden istendiğini sorun.
 

Benzer konular

Üst