Yurtdışı Carisinin Elden Kapatılması

tancam

Üyeliği Durduruldu
Üyeliği Durduruldu
Üyelik
23 Ara 2016
Mesajlar
332
Konum
istanbul
Firmanın çindeki ihracatcı firmaya 120.000 usd borcu var ve 60.000 usd yi banka ile kapatmış diğer 60.000 usd yi de sözde Çin gezisi sırasında elden vermiş tabii yersen anladığım kadarıyla işveren hesabı kapatmak istiyor elinde belge de yok at ile deve değil ya bu nasıl iş diye sorası geliyor insanın ama ben yaptım oldu mantığındaki işverenler taka ile azgın sulara açılıp okyansun ortasında ey muhasebeci kardeş bir çözüm üret diyor,çıkış yolu bulamayınca da üstat Münir Nurettin den beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın şarkısını söylemeye başlıyor.İmdi bu durumda belge olmadan bu cari kapanabilir mi,sizce ne yapmak lazım,teşekürler.
 
Son düzenleme:
Neresinden bakarsan maktıklı bir çözümü yok. Hiç bir ülke bu kadar nakit parayla ülkeye girişe izin vermez hele ki çin. Ortağın carisinden karşılamaktan başka bir yol yok gibi.. Ondan sonra 5 yıl hızlı geçsin diye dua edeceksiniz,
 
2008 de ihracat döviz bedellerinin yurtdışından getirilmesi hususu esnekleştirildi, ihracat bedelleri eldende tahsil edilebiliyor ama bir kaç prosüdürü var.
 
Sayın Arkadaşlar,

İthalat ve ihracat bedellerin kambiyo yoluyla ödenmesi gerekir, ödeme ile kapatma işlemleri bilindiği gibi farklıdır. 100.000,-- USD altındaki işlemlerin kaptma işlemi (kambiyo mevzuatı gereği Bankalar aracılığı ile TCMB nezdinde) zorunluluğu kalktı. Ancak bu soruda asıl problem şu, ödemeyi gerçekleştirmek için gerekli paranın yurtdışına çıkışta deklare edilmesi gerekirdi, bu yoksa ortak hesabıyla kapatma ateşten gömlektir. Aynı şey ihracat bedelleri için de geçerlidir DİKKAT!!!!. Yurtiçinde 7.000,-- TL üzeri işlem değil fatura bedellerinin dahi kambiyo yoluyla kapatılması (banka,çek,ptt...) zorunlu iken 60.000,-- USD için ortaklar hesabını önermek MASAK için biçilmiş kaftan. Bankalarda 10.000,-- TL üzeri hareketlerin Masak'a bildirilme zorunluluğu varken hemde. Bu tür fikirlerden önce birkaç kez düşünün. Ortak ister şirket ister kişisel mevcudundan olsun, deklare etmediyse (velevki unuttuysa bile) bu tür bir yola başvurmamanızı tavsiye ederim.
 
Üst