Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tebliğde yapılan değişikliğe göre, "Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler." 01.07.2021 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçmek zorundadır. Maddede ilaçların, insan, hayvan veya bitki sağlığına ilişkin olup olmaması ile ilgili bir ayırım olmadığına göre ilaç satan veteriner ve ziraatçılarında e-fatura uygulamasına tabi olması gerektiği kanaatindeyim.01/07/2021 Tarihinden itibaren e-faturaya geçme zorunluğu bulunan sektörler açısından ilaç satışı yapan veterinerler de e-fatura uygulamasına tabi olacak mıdır acaba?
Üstad ben madde metninden, SGK ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucularını bir grup, sözleşme şartı olmadan medikal malzeme ticareti yapanları ayrı bir grup olarak anlıyorum. Çünkü, “SGK İLE SÖZLEŞME İMZALAYAN” ibaresineden sonra hiç bir noktalama işareti olmadığı için sadece “SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARI” nın durumunu izah ettiğini düşünüyorum. Dolayısı ile sağlık hizmeti sunanların e faturaya geçmesi için SGK ile sözleşmesinin olması gerekirken, medikalcilerde bu zorunlu değilmiş gibi yorumluyorum. Yanlış yorumluyorsam lütfen düzeltin.Üstat, medikal malzeme ticareti yapan firma sgk ike sözleşmesi yok.e faturaya geçmesine gerek yok doğrumu?
Merhaba Sayın Ferhat,...
Ancak yukaridaki soruda veterinerin ilac satisi sorulmaktadir. Dolayisiyla ilac satisi Ticari kazanc oldugundan bu tip veterinerler ayrica isletme defteri tasdik ettirip bu tip satislar icin kagit fatura duzenleyecek. ...