Sayin Bekirarkadaşlar merhaba..galerıcı ve emlak komısyonculuğu yapanlar başka bır ek faaliyette bulunabılırlermı?
AskinimÜstat ana sözleşmeye ekletmeye gerek yok artık,
Bu daha taslak halinde cikmadiEmalkacilar icin yeni tebliğde bazi şartlar var...Yani emlak işi içinde başka iş olamaz gibi ....Ayni yerde olamaz gibi...ama başka bir adeste mümkün olabilir
hükmü var.Taşınmaz ticaretiyle iştigal edilen iş yeri ikamet amacıyla kullanılamaz ve bu iş yerinde başka bir ticari faaliyette bulunulamaz.
Değerli abim benim, bunu ilk defa duydum...Askinim
Sermaye sirketlerinde Ana sozlesmeye yazmaya gerek var. Eger sen bunu ultravires kalkti diye yorumluyorsan O zaman o senin ''Gelir" in olmaz, o senin "Dig.OL.Dis.Gelir ve Kar"in olur.
Ornegin Bilanconda kayitli bir kalemi bir kere satmana benzer o zaman o istigal konusu olmaz ve bunun icin istigal konusunu bir sey eklemene gerek yok. Ancak sen bu kalemin surekli satisini yaparsan o zaman bu senin icin ""Sureklilik"" arz edeceginden bunun icin ana sozlesme degisikligine ihtiyacin var
O zaman soyle aciklayayim daha kolay olsun. ''Sureklilik'' arz eden bir isi biz ne yapiyoruz ana sozlesmede yaziyoruz. Bu isi yapacagiz bu istigal konumuz bu diye. Degil mi ?Değerli abim benim, bunu ilk defa duydum...