07-08 Temmuz SMMM Sınav Sonuçları!!!

Ynt: 07-08 Temmuz SMMM Sınav Sonuçları!!!

notlar :
Dersler 2007/2
Finansal Muhasebe 77
Finansal Tablolar ve Analizi 60
Maliyet Muhasebesi 55
Muhasebe Denetimi 58
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 38
Hukuk 55
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 35

Staj Tamamlama Notu 98

vergiye itiraz edicem arkadaşlar gerçekten bu kadar da olmaz 75-80 bekliyodum

accounter,
sınavı kazanamasaydın tam tersini söylerdin. sınav hakkı 45 olsun. test usulü olsun. cebimizden para çıkmasın vs. gerçi şimdide 2500 ytl civarında para ödeyecen ama ödersin sen. yürü be accounter kim tutar seni

Walla arkadaşlar zamanlama kötü oldu gerçekten bunları söylerken ama yemin ederim ki bunlar benim çok uzun zamandır benimsediğim fikirlerim..staj başlatma sınavına girmeden önce bile aynı şeyleri söylüyordum.Hatta uzun zamandır düşünüyorum mesela bence eğer meslek mensubu adayı örgün öğretimden gelmiyorsa,mezun olduğu lise maliye yada ticaret lisesi olmalı..

Sınavların zorluğundan filan çekinilmemeli bence arkadaşlar meslek standartlarını korumak için bence gerekli bunlar,bunları ben sizin gibi mesleği icra eden,işin içinde arkadaşlar için söylemiyorum kesinlikle.Sizin mesleğin içinde olduğunuz bu forumu takip etmenizden belli.kimler için söylediğimi üst mesajda açıkladım.neyse bu topiğin konusu değilbu amacından saptırmayalım,ama isterse moderatör bi konu açarsa orda tartışırız..
Selamlar..

bi arkadaşım var osman diye.adam yemin ediyor denetim kitabının kapagını açmadım diye adam sınavı geçmiş.helal olsun olsun çocuga.sınavı okuyanlara daha fazla helal olsun.çok guzel okumussunuz kagıtlarııı.......

isseyy ' Alıntı:
bi arkadaşım var osman diye.adam yemin ediyor denetim kitabının kapagını açmadım diye adam sınavı geçmiş.helal olsun olsun çocuga.sınavı okuyanlara daha fazla helal olsun.çok guzel okumussunuz kagıtlarııı.......

Denetim kitabının kapanığını açmadığıma ben de yemin edebilirim ama vergiyi ikinci girişimde yine veremedim bu pek önemli bir konu değil ben öğrenciliğmde denetim dersi almıştım ama okul hayatım boyunca vergi dersi görmemiştim ben ona bağlıyorum.

kazanan arkadaşları tebrik ediyorum darısı bizlerin başına ben kasımda gireceğim sınava 2,5 ayımız kaldı çalışıyoruz inşallah emeğimizin karşılığını alırız bizede bu kadar kolay sorsunlar :)

...mesela bence eğer meslek mensubu adayı örgün öğretimden gelmiyorsa,mezun olduğu lise maliye yada ticaret lisesi olmalı...

bu görüşüne katılmıyorum;
1. günümüzde liselerde geçmek değil kalmak zor.
2. kişi kendini yetiştirdikten sonra ha aöf ha örgün ne farkı var?
kimi meslek mensubu var yüksek lisans yapmış ama uygulaması sıfır kimi meslek mensubu var (eskilerden) ilkokul mezunu ama bilgisi üst düzeyde.

Vallahi Arkadaşlar ilk girişimdi ve 7 dersin 5 ine çalıştım.Aldığım notlar:

Finansal Muhasebe : 83
Meslek Hukuku : 60
Vergi Hukuku : 65
Genel Hukuk : 50
Analiz : 30

Maliyet Muhasebesi ve Denetime çalışmamıştım.Benim burda garibime giden en kötü 80 beklediğim Genel Hukuktan 50 gelmiş olması.Diğer arkadaşların Genel Hukuk notlarınada baktım sorular çok basit olmasına rağmen genelde 50 - 65 aralığında geziniyor.Benim tuhafıma gitti yani.Neyse hayırlısı Kasım ayına tabi.Geriye 3 ders kaldı inşallah Kasım da halledeceğim.Kazananları tebrik ediyorum.Kasım ayına kalanlarada şimdiden başarılar diliyorum.

analizde ve hukukta sanki klişe bir not varmış gibi
Analiz 30, hukuk 50 (Kimden duysam aynı)
komisyonda kafalarına göre şekillendirdiklerini sanıyorum.İnşaallah bunların insafından kasımda kurtuluruz.
herkese kolay gelsin

07-08 Temmuz sınavlarının ateşide bu kadarmış dostlar bakın dün ne heycanlarla bekliyoduk hepimiz bugün herkes öğreneceğini öğrendi sular duruldu forumda hareket yok ...

ben gene l hukuktan 75 aldım arkadaşlar.
şöyleki genel hukukta sayın dediklerini açıklamanız gerekiyor
vergi hukuku da tam tersi say dediklerini açıklarsan puan vermiyor .,
siz sayın gitsin ..:))

ya gerçekten bu sınavda vergi hukukunun notları inanılmaz kıt,ben abartısız 80 filan bekliyordum 53 geldi olacak şey değil.Ama bence bana sorarsınız kesinlikle komisyonda bu dersin notlarıyla meslek hukukun notları yamandı,meslek hukukna bakın çoğu 50 ile geçmiş bende dahil,çünkü ben kesinlikle kaldım gözü ile bakıyordum..bizim amfi de sınava girenlerin büyük kısmı hayal kırıklığı ile çıktı meslek hukukundan,gerçekten zordu.

maliyetten 2 sayfa cevap kağıdı verdim. kaç aldım merak edenler için 10. İnsan bu kadar yazmış bari 30-40 verir yada komple çizer 0 verir. Geçen 2 sınavda çalışmadan girdiğim sınavlarda 1 soru yapmıştım, onuda yarım yamalak bilmeden aklımda kaldığı kadar 35 vermişlerdi. Var bu işte bir ali-cengiz oyunu çözemedim :)

« Yanıtla #233 : Eylül 19, 2007, 09:57:21 ÖS » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
YETERLİLİK SINAVINA GİRECEK ARKADAŞLARA TAVSİYE OLUNUR...

http://www.ilandolu.com/SMMM_YETERLILIK_KURS_NOTLARI,36875-ilan.html
pes diyorum başka bir şey demiyorum yani başkanın hazırladığı notlarıda ticarete dönüştürmüşsün arkadaşlara acizane tavsiyem bu arkadaşla irtibata geçmemeleri

Ben de aynı şekilde meslek hukukundan büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Gerçekten sınav çok zordu ve çoğu kişi 50 civarı geçti. Ben de ilk başta kalırım diye düşünmüştüm, ama sonuçlar beklediğimden farklı oldu. Vergi hukuku da çok kötüydü, 51 alınca şok oldum. Notlar gerçekten bekleneni karşılamadı

Moderatör tarafında düzenlendi: