07-08 Temmuz SMMM Sınav Sonuçları!!!

Ynt: 07-08 Temmuz SMMM Sınav Sonuçları!!!

gecenin bi körü AÇIKLAMIŞLAR. tesmer org.tr.ye bakın

muhasbe-ci
seni merak ediyorum.nasıl waziyet

İlk girişimdi hukuklardan kritikti öylede oldu

Finansal Muhasebe : 82
Maliyet : 80
Analiz : 65
Denetim : 50

Diğer 3 taneyi söylemeyeyim zaten 50 nin altında

Hepimize hayırlı olsun 2.ye daha fazla çalışmak gerekiyor demekki

Finansal Muhasebe 98
Analiz 90
Maliyet 60
Hukuk 75
Meslek hukuku 50
Vergi 50
Denetim 32

ne yapalım kısmet başka baharaymış.

Artı olarak bir tane kitap yüzü açmadım. Belki de bunun için kazanamadım.

tek vergiden kalmışım itiraz edeceğim ya abi bınlar tamıtamına kitabimi istiyorlar anlamıyorum

Dersler 2007/2
Finansal Muhasebe 70
Finansal Tablolar ve Analizi 60
Maliyet Muhasebesi 55
Muhasebe Denetimi 50
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 25
Hukuk 60
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 55

Staj Tamamlama Notu 90

İlk girişimdi arkadaşlar..kısmet kasıma

aynen öyle. hatta ben şöyle düşünmüştüm. kitaptan fotokopi çektirip cevap kağıdına yapıştıracaktım ama eşim beni vazgeçirdi bu sevdadan.

ya vergi mevzuatında inanılmaz kıt tutmuşlar notları 53 almaışım mümkün değil sanırım vergi hukukundan kırpıp meslek hukukuna eklediler notları,ben aslında meslek hukukundan herkesi bırakacaklar diyordum ama ite kaka 50'yle geçirmişler çoğunu,benide dahil.Denetim 2-3 saatlik bi kitap çalışması sonucu kasıma kalacak dediğim iki ders arasındaydı ama çok şükür ortalama düşükte olsa bitti artık sınav mınav derdi kalmadı,herkese tekrar başarılar

Finansal Muhasebe 77
Finansal Tablolar ve Analizi 70
Maliyet Muhasebesi 55
Muhasebe Denetimi 60
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 53
Hukuk 65
Muh. ve Mali Müş. Meslek Huk. 50

Staj Tamamlama Notu 99
Toplam 529
Ortalama 66,13

2 ders gelmiş kalacağım dediğim derslerden geçtim kesin geçtim gözüyle baktığım derslerden kaldım maliyet muhasebesi meslek hukuku itiraz etmeyi düşünüyorum

çağlayan,
üzüldüm.Kasımda görüşelim.benimde vergi ve meslek hukukuna itirazım olacak ve tablolara ...Tablolara inanamıyorum zaten

Arkadaşlar kazanan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Kazanamayanlar biraz daha çalışacak. Eski bir atasözü derki Azimle çalışan tesmerin sınavını kazanırmış. Şunu da söyleyim ruhsatı alınca çok birşey değişmiyor. Önce bi seviniyorsun 1-2 ay geçmeden sevincin hüzüne dönüşmeye başlıyor. daha sonraları karamsarlığa. tabi yerinde sayanlar için söylediklerim.

arkdaşlar sınav ortamında beni en çok üzen şey şu oldu,tamam mesleğin zorluğundan sınavlardan vs..bahsediyoruz ama bana şahsi kanatımı sorarsanız bence 2 katı daha zorlaştırılmalı,sınav hakkı 3'e indirilmeli,hakkını kaybeden en az 5 sene beklemeli.neden diyorsunuz değilmi.Sınavda bir yığın insan vardı hangi mesleği seçeceğine karar verememiş,Aöf bitirip mali müşavirlik belgesi almaya gelmiş.iki üç kitaptan çalışmış,gerekirse kursa gitmiş,3.,5. hakkında da olsa alıyorlar belgeyi.Daha bir vergi beyannamesiyle alakaları yok,bu mesleğin kalitesi ne olacak böyle,öyle bi insanda bi başvurusunda bende mali müşavirim dediğinde sizin itibarınız ne olacak,yerlerde süreünecek..

ooooo
accaounter, çoşturdun burayı.....haklısın vallayi.....zengin fakir ayrılsın

accounter,
sınavı kazanamasaydın tam tersini söylerdin. sınav hakkı 45 olsun. test usulü olsun. cebimizden para çıkmasın vs. gerçi şimdide 2500 ytl civarında para ödeyecen ama ödersin sen. yürü be accounter kim tutar seni.

hemen bu konuda yeni bir başlık açıp konuyu tartışalım derim , iştirak ederseniz bir takım şeyleri somutlaştırabiliriz.

ooooo
accaounter, çoşturdun burayı.....haklısın vallayi.....zengin fakir ayrılsın

Zengin fakir demedim dostum hak eden etmeyen dedim,ayrıca bence sınavlar belgeyi alınca bitmemeli belirli periyodlarla meslek mensupları denetlenmeli..Söylediğim şeyde bi gariplik göremiyorum bi bayan arkadaşla ve arkadaşlarıyla sınav aralaında sürekli sohbet ettik.inanın hiç umurlarında değil sınav filan,istediğine giriyor,istediğine sonra girerim diyor.Çankaya'nın kitabından sınav taktiklerinide almış,şu soruya söyle,şu soruya şöyle cevap yazacaksın diye ok tamam herşey bitti arkadaşımız mali müşavir oldu bitti:)

şuna çok güldüm,finansal muhasebe arkadaş ezberlemiş mal olursa 320,nakliyeci olursa 329..sayıklıyo sürekli mesleği öğrenmesine bakarmısınız..İşletmenin asli konusu ile ilgili ticari borçları 320 diğer ticari işlemlerden doğan borçlar 329 demiyorda,Mal satan 320,kamyoncu 329 diyor..sınav tüyoları :_)

Arkadaşlar açık ve net soluyorum bu sınav geçmek için degil bırakmak için yapılıyor.Zamanında nerdeyse yoldan geçen adamlara verildi belge şimdi ise onların yaptıgı hatayı gene bize kesiyolar.yazıktır gunahtır kardeşim.o kadar çalısıyoruz çırpnıyoruz 3 kuruş için ama gene bırakıyolar gene bırakıyolar.itiraz etsen ne olacak ki.sınavı yapan okuyan itirazı inceleyen kendileri.boyle bir sistem yok hiçbiryerde.vergi denilen bir ders var adamlar ne yazarsan yaz gene geçirmşiyolar.heralde yazısı ve ismi guzel olanları geçiriyolar veya neye gore geçirdikleriniş solesinlerde ona gore hareket edelim..