1 ve 2 Günlük Raporlar Hak.

Üyelik
28 Haz 2016
Mesajlar
7
Konum
izmir
merhaba arkadaşlar size bişey soracağım,
çalıştığım yerde personeldeki arkadaş ocak ayından bugüne kadar 1 günlük raporları onaylamamış sgk dan ceza gelir mi? bi sıkıntı olur mu? yardımcı olur musnuz?
 
7 yıldır bu işi yapıyorum 1 veya 2 günlük raporlara hiç onay vermedim ve ceza yemedim. Ama işim garanti olsun diyorsanız onaylayın.
 
tarih bazlı aratın isterseniz. orada ünlem çıkıyor cezayi işleme girdiği zaman. ben olsam sgk hususunda işimi şansa bırakmazdım. düzenli olarak onaylanması gerek; siz isterseniz tam gün sigortalı gösterin. şahsen ben de yıllardır bu şekilde yapıyorum.
 
Ay içerisinde farkılı tarihlerde 1 veya 2 günlük raporlar olduğunda toplamda 3 günü geçse de ödeme gerçekleşmiyor değil mi?
 
Toplam ne olursa olsun rapor başı 2 güne kadar ödenmez. Olmazda oldu diyelim; 2 gün 2 gün 15 tane rapor var ise o ay ne işveren ne sgk bir ödeme yapmaz.
 
Daha evvel şöyle bir olay başıma geldi.
Personelin raporunu henüz onaylamamıştık.Daha sonra personel rapor parası için kuruma gitmiş,memurda işi görülsün diye raporu kendi girip onaylamış.Haliyle ceza kesildi.Ancak bu raporların onaylanması konusunda yapılan açıklamada "onaylanmamış raporlar için işverene yazı yazılıp 5 günlük süre tanınacağı,bu süre zarfında da onaylanmaması halinde ceza kesileceği" nden bahsetmekte..Şimdi gelen ceza halen ödenmedi.Ben bu açıklamadan bahisle bu cezaya itiraz edebilir miyim.Çünkü bize bu raporun onaylanması konusunda ne bir telefon ne de bir yazı gelmedi.En azından bazen memurlar ya kendi arıyor ya da işçiyi aratıyorlardı. Burada hiç bir uyarı yapılmadan rapor onaylanmış.Ne dersiniz bu konuda?
 
Son değişiklik ile e-rapor sisteminde var olması size tebliğ edilmiş sayılmakta.
 
Şöyle söyleyeyim.
Rapor tarihi uzundu ve parça parçaydı.Çalışan da parça parça gidip müraacat etmişti.Ne hikmetse sistemden mütemadiyen kontrol etmeme rağmen memurun onayladığı kısmi rapor sistemde yoktu veya biz göremedik..Daha sonra raporun sisteme eklenme tarihine baktığımda geç eklendiğini gördüm.Yani rapor varmışta gecikmeli olarak sisteme girilmiş gibiydi.Bir şekilde diğer rapor gözden kaçırılmış.Ama yine de ne olursa olsun,memurun kendi keyfiyetiyle girip raporu onaylamaması gerekirdi diye düşünüyorum.Cezai işlem bu kadar rahat ve çabuk uygulanmamalı.
 
Üst