Ynt: 10 Puanlık Soru ?
Yanlış cevapsa verdiğim, elbette yanlışım söylenmeli, ki doğrusunu hep birlikte öğrenelim.cetvel ' Alıntı:burada dikkat ederseniz bir çok kişi farklı cevap vermiş. bende espri olsun diye verilen cevabı bir daha kontrol et dedim sayın keremcem.yanlış derseniz bir başka kişide sizin yaptığınıza yanlış der.
Ogün Güneş ' Alıntı:Benim düşüncem;
Kişi eğer aylıklı çalışıyor ise;
29 ekim in 1,5 gün tatil olduğu düşünülürse ve kişi tatil yapmaz ise normal aylık ücreti ne ise onu alır.
Eğer kişi bu 1,5 gün çalışır ise 1,5 günlük fazladan ücret alır.
Eğer kişinin bu 1,5 günlük çalışması o hafta için 45 saati aşıyorsa ve/veya aşan kısmı var ise aşan kısım saatlik ücret bazında 0,5 arttırılarak ödenir.
PERSONEL1 ' Alıntı:Sayın Nirvana'nın aşağıdaki sorusunun çok net olduğunu düşünüyorum.
Bu kişinin Aylık Ücreti:3.000,00 TL. 29 Ekim'de çalışmış ve haftalık 45 Saatini doldurmuş.Günlük ücreti 100,00 TL 'ye geliyor bu kişiye ödenecek ücret nedir ?
Sn Keremcem'in de belirttiği gibi 3000+100=3100 TL. ödenir.
Ulusal bayram ve genel tatilde bir tam gün çalışmış olan kişiye çalışmadan almış olduğu yevmiyesi dışında bir yevmiye daha ödenir (biresysel iş sözleşmesi veya TİS/şirket yönetmeliğinde farklı bir hüküm yoksa).