12/13 Mart 2011 SMMM Yet. Sınav Öncesi ve Sonrası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atellia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 12/13 Mart 2011 SMMM Yet. Sınav Öncesi ve Sonrası

arkadaşlar bi sorum olacak vergi sınavından amortismana tabi iktisadi kıymetlerin adını yazın demiş
ben maddi duran varlıklar Taşıtlar.makina vb. maddi olmaya duran varlıklar haklar vb acaba doğrumu yaptım yanlışmı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

vergiden geçerim diye beklerken ben de dershane cevaplarından sonra muallakta kaldım.Ben de amortismanı kısaca tanımladım sonra da maddi ve maddi olmayan duran varlıkları yazdım.ve fakat diğer yerlerde yazan özelliklerini falan yazmadım.ne olacak bilmiyorum.zaten 1.sorudan da birşey anlamadım.
1. Sermaye Şirketleri ,
2. Kooperatifler,
3. İktisadi Kamu Müesseseleri,
4. Dernek ve Vakıflara Ait İktisadi İşletmeler,
5. İş Ortaklıkları. diye cevap yazdım.soru mu tuhaftı ben mi yanlış anladım acaba.

Soru tuhaftı.Cevabı basitti. Bu soruda fazla bilgi yazanlar puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Ama adi şirket ve adi komanditi bariz bir şekilde sorduğu için bu iki şirketin tanımında en ufak hata yapan arkadaşların puanı kırılır. Soruda 2 ana konudan oluşuyordu. Yani 2 şeyi istiyor.

1. Gv ve Kv mükellefiyetlerine göre şirketleri tasnif edin diyor.
2. Adi şirketi ve adi komandit şirketi bu çerçevede değerlendirerek kısaca açıklayınız diyor.

Benim cevabım şu şekilde oldu:

GV mükellefiyetine göre şirketler:
1. Adi Şirket.
2. Kollektif şirket
3. Adi komandit şirket.

KV mükellefiyetine göre şirketler:( Kurumlar Vergisi KanunuMadde 2 'nin 1.fıkrası tamamıyla sermaye şirketlerinin neler olduğunu belirtiyor)
1. Anonim şirket
2. Ltd. Şti.
3. Paylı Komandit şirket.
4. Benzer nit. Yabancı sermaye şirketleri
6. SPDK denetimine tabi fonlar.
7. Bu nitelikteki yabancı fonlar

Daha sonra, adi şirket ve adi komandit şirketin basit bir tanımı ve ortaklarının vergisel açıdan durumlarını değerlendirdim.

Benim anladığım kadarıyla soru bundan ibaretti.

Kooperatif bir şirket değil ki. Sadece kurumlar vergisi mükellefi. Kurumlar vergisi mükelleflerini yazın demiyor. kurumlar vergisi mükellefi olan şirketleri yazın diyor. Şirketler de, KV 1.ve2.madddelerinde açıkça belirtilmiştir. Benim anladığım budur. İktisadi kamu müesesesi olmaz. O bir şirket değil. O bir kv mükellefi olan işletme.

atellia ' Alıntı:
Soru tuhaftı.Cevabı basitti. Bu soruda fazla bilgi yazanlar puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Ama adi şirket ve adi komanditi bariz bir şekilde sorduğu için bu iki şirketin tanımında en ufak hata yapan arkadaşların puanı kırılır. Soruda 2 ana konudan oluşuyordu. Yani 2 şeyi istiyor.

1. Gv ve Kv mükellefiyetlerine göre şirketleri tasnif edin diyor.
2. Adi şirketi ve adi komandit şirketi bu çerçevede değerlendirerek kısaca açıklayınız diyor.

Benim cevabım şu şekilde oldu:

GV mükellefiyetine göre şirketler:
1. Adi Şirket.
2. Kollektif şirket
3. Adi komandit şirket.

KV mükellefiyetine göre şirketler:( Kurumlar Vergisi KanunuMadde 2 'nin 1.fıkrası tamamıyla sermaye şirketlerinin neler olduğunu belirtiyor)
1. Anonim şirket
2. Ltd. Şti.
3. Paylı Komandit şirket.
4. Benzer nit. Yabancı sermaye şirketleri
6. SPDK denetimine tabi fonlar.
7. Bu nitelikteki yabancı fonlar

Daha sonra, adi şirket ve adi komandit şirketin basit bir tanımı ve ortaklarının vergisel açıdan durumlarını değerlendirdim.

Benim anladığım kadarıyla soru bundan ibaretti.
sadece kollektif şirketin vergi mükellefiyeti yanlış oldu sizce kaç puan kırılır. ben 5 puan diyorum

Bence de 5-8 arası bir puan kırılır diye düşünüyorum.

Arkadaslar dehanın acıkladıgı vergı cevapları bence yanlıs yanı ılk acıkladıgı dıyeyım sınavdan sonra. sonra duzelttıyseler bılemem bakmadım moralım bozuldu zaten bakınca.
Ama ben gecen sınavda meslek hukukundan cıkınca alelacele yazdıkları cevapları dagıttıklarında eyvah benım hıcbır sorum tutmuyor dedım ama 60 ıle gectım yıne vergıde de sorular sızın anladıgınız gıbı bence dehanın verdıgı gıbı degıl..
bu durumda su duayı etmek dogru oluyor ınsallah sınavı hazırlayan gercekten dehanın dusundugu sekılde cevap gelsın dıye sormamıstır soruları :))))))))))

arkadaşlar bence vergiden geçersiniz hocanın notu bol ama yinede iki soruyu az çok yapmanız lazım

insalllah dıyorum :)) notu bol bırı okusa barı :)) son sınavı versek..

Arkadaşlar vergi sorularının cevabını bir türlü netleştiremiyorum. Murat sınav sonrası cevap dağıttı. Onu sitesinde değiştirerek yayınladı.Bende iki cevap oldu. Şimdi bir de dehanın cevabı var. Vergide 1 soru var üç cevap var. Her gün muratın sitesine bakıyorum "bir daha cevabı değişterecek diye".Benim cevabım muratın sitesindeki cevaba göre doğru.(40.000) Eğer o doğruysa geçicem. Diğer sorular hep yarım. Siz kaç buldunuz son soruyu.