12/13 Mart 2011 SMMM Yet. Sınav Öncesi ve Sonrası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atellia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 12/13 Mart 2011 SMMM Yet. Sınav Öncesi ve Sonrası

KENAN52 ' Alıntı:
muhasebe sınavı var stresten başıma ağrı girdi .. dehanın verdiği cevap doğruysa geçiyorum ama yanlışsa kalıyorum ... bu soru hakkında bilgisi varmı 4 soru

diğer soruları naaptın ?

hepsinden yaptım ama tam değil diğerleri ...

şule1984 verdiğin cevap doğru olabilir... çünkü almanyadaki türk vatandaşı diyor oda dar mükellef ... ama ben dehadaki cevap gibi yaptım ... ama halen emin değil tam olarak

mükellef dar mükellef ama gelirlerin tamamı Türkiyeden sağlanmış ve normalde dar mükellef sadece Türkiyedeki
kazancı üzerinden vergilendirilir, soruda da kazancın tamamı Türkiyede idi ama banka faizi beyan edilmiyordu işyeri kirasındanda istisna düşülmezdi... diye düşünüyorum

hani bazen diyoruz ya Türkçe bu nereye çekersen gidiyo diye.
Türkiye'deki bir bankadan 10.000 tl mevduat faizi, danışmanlık hizmeti verdiği bir şirketten 20.000 tl serbest meslek kazancı.... vs şeklide dewam edince ben sadece mevduat faizini Türkiyede elde etmiş gerisini Almanyada kazanmış diye düşündüm. Halbuki hepsi Türkiye'de kazanılmış. Dolayısıyla Bay A dar mükellef olsa bile Türkiye deki kazançları üzerinden tabiki vergilendirilecek.

Bugünkü sınav maratonu başlıyor. Arkadaşlar Allah(cc) yar ve yardımcınız olsun.

finansal sınavını merakla bekliorum.. umarım herkese kolay gelmiştir..

Merhaba arkadaşlar. Hepimize geçmiş olsun. Allah ın izniyle ben bitirdim. 1-2 hatam var, bilançoyuda yetiştiremedim ancak çok büyük bir aksilik olmazsa geçtim diye düşünüyorum. Elindeki notları, sınav soru tahminlerini ve bilgilerini bizimle paylaşan çok değerli arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz finansal muhasebeyi bitirmişizdir. Bu benim tek dersim ve son hakkımdı sınav sonrası şu an çok rahatım. Ne diyeyim başka duyguların ifadesi kolay olmuyor. Hepimiz çok emek verdik. Allah cc. emeklerimizin karşılığını verir inşallah.
Hepinize hayırlı günler diliyorum....
Çetin Yurt

Sorular çok basitti. Hepsi yapılabilir cinstendi. Ben de soruyu dikkatli okumamaktan dolayı 1-2 hata yaptım. Herkes emeğinin karşılığını alır inşAllah.

maliyetçiler daha gelmedi anlaşılan , 3 sayfa cevap yazdım ve anca yetti, artık benim için bu iş bitmiştir 2 ay sonra sınav sonucunda belgeyi almak için görüşmek üzere ston artık stajer bölümünden gider hakkı olan helal etsin benden yana hakkım varsaki hakkım helali hoş olsun

tebikler pala :) helal olsun çok emeğin geçtii çok çokkk teşekkürler...

maliyeti neydi öyle soruyu anlamak için 15 dk uğraştım ve sonra pek anlamadan çözmeye başladım ama yalan temmuza kaldı maliyet.

eskiden sınav sonraları buralar dolar taşardı maliyet sınavı herkesin sesini kesmiş anlaşılan..tek ders maliyet kalmıştı ama karşıma öyle bir soru çıktıki sorunun sonunu okuduğumda başını unutmuş oluyordum..tek bir soru sorarak öğrenciyi iyice köşeye sıkıştırmaya başladılar..kaçacak yer bırakmadılar..bu kadar teferruatın olduğun bir soruda illaki yanlış yapılacaktı , yapılan yanlışlar moral bozacak ve bu iş çorap söküğü gibi öğrencinin aleyhine gelişecekti..benim açımdan öylede oldu..kendi kağıdımı bir hoca gözüyle okusam gidişatlardan 50 puan veririm aslında ama büyüklerimiz daha iyi bilir :)

Maliyet sınavı 1,5 saatlik sınav değildi enaz 3 saat vermeliydiler.Denetimden korkuyordum zor sorarlar diye onu yaptık tamam bu iş oldu belgeyi aldık dedim maliyetten patlattılar bombayı maliyet sınavı değil edebiyat sınavıydı sanki.Birileri egosunu tatmin edecek diye binlerce insanın geleceği ile oynadılar resmen.Bir dershane bütün sınav cevaplarını nette açıklamış bir tek maliyetin cevabı yok.

5 dersten girdim. Sınavlardan çıktıktan sonra genel olarak iyi geçtiğini sadece maliyetten kalabileceğimi diğerlerinden geçeceğimi düşünürken, az önce dehaya göre cevaplarımı kontrol ettikten sonra,

Not tahminlerim:

• Meslek: 50
    Vergi: 47
    Maliyet: taş çatlasa 30
    Analiz: 70-75
    Finansal: Şayet yaptığın yevmiye sysına göre adil puanlama yapcaksa, kaldıki bilanço ve gelir tablosunu doldurmama dağmen, 3 yevmiye maddemin briz hatalı olması yüzden 55-60 arası bekliyorum.

Bu arada dehanın çoğu yerde hatalı ve eksik cevap verdiğini gördükten sonra bundan sonra dehanın suratına bakmam.

arkadaşlar dehanın vergi sınavında amortisman sorusu için amortismana tabi iktisadi kıymetleri sadece sayınız kısmına amortisna tabi iktisadi kıymetlerin özlliklerini yazmışlar soruda böyle bişey mi anlaşılması gerekliydi arkadaşlar siz nasıl yaptınız ben özelliklerini yazmadım, özelliklerini yazın deseydi yazabilirdim de yani çok tereddüde düştüm eğer dehanın cevabı gibiyse geçememe ihtimalim doğacak :(

maliyettenj sınava yonelik yurdakul dısında;basit düzeyde olmayan,smmm sınavına yönelik uygulamalı kitabını piyasadan bulabılmılirmiyim....
meslekten,finansal analizden geçerim allahın izniyle;temel hukuk ise kalırsam 40 la kalırım;geçersem 60..
maliyet banko caktım...
2 ders kaldı.2 hak...temel hukuk temmuzdaki konular dahıl mı?

esperado ' Alıntı:
arkadaşlar dehanın vergi sınavında amortisman sorusu için amortismana tabi iktisadi kıymetleri sadece sayınız kısmına amortisna tabi iktisadi kıymetlerin özlliklerini yazmışlar soruda böyle bişey mi anlaşılması gerekliydi arkadaşlar siz nasıl yaptınız ben özelliklerini yazmadım, özelliklerini yazın deseydi yazabilirdim de yani çok tereddüde düştüm eğer dehanın cevabı gibiyse geçememe ihtimalim doğacak :(

. ben amortismana tabi iktisadi kıymetlerin adını yazdım bi güzel.amortisman ayırmanın koşullarını belirtiniz deseydi onlarıda yazcaktım.
sınav stresinden o anda ne anladıysam onu yazdım cevap olarak.bilmiyorum amortismanın tanımına 12,5 puan vermesi lazım. bakalım ne çıkacak sonuç

bence sınav stresi ile alakalı bişey değil bu sınav sorusunda özelliklerini yazın demiyordu amortismana tabi iktisadi kıymetleri sadece sayarak belirtiniz diyordu ve benim bildiğim kadarıyla amortismana tabi iktisadi kıymetler menkul ve gayrimenkul mallar ile haklar ve bu şekilde yazdım özellikleri deseydi onuda yazabilirdim eğer özelliklerini yazmadığım için bu sorudan 12,5 puan alırsam ve kalırsam çok üzülücem :(