2 Ortaklı Adi Ortaklığa 3.Ortağın Alınması Hk.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Merhaba;
Bir seneden beri devam eden 2 ortaklı ADİ ORTAKLIK' a dışardan bir yeni ortak daha katılmak isteniyor.Bu durumda vergi dairesi mükellefiyeti konusunda yapılacaklar konusunda bilgisi olan varmı? Mümkünmüdür bu şekilde ortak sayısını çoğaltmak?

Daha önceden bunun uygulamasını yapan oldumu?




Cevaplar için teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: 2 ortaklı Adi Ortaklığa 3. ortağın alınması hk.?

Merhaba ;

25 seri nolu KDV tebliğinin C Bölümünün 3.paragrafında
Buna göre : bir adi ortaklıkta, ortaklardan biri veya birkaçının hisselerini diğer ortaklara veya üçüncü şahıslara devretmesi, bu şekilde ortaklıktan bazı ortakların ayrılması veya ortaklığa yeni ortakların alınması halinde, mevcut adi ortaklık, ortak sayısındaki değişiklik dışında aynen devam ediyorsa, bu hisse devri işlemlerinde vergi uygulanmıyacaktır.

demektedir.

Buna göre vergilendirme açısından herhangi bir işlem olmayacak ,VD ne ise hem AB adi ortaklığı hem de bireysel anlamda A,B ortaklığa C yi dahil ettiklerini , C de A ve B ile ortaklığını ve AB adi ortaklığına dahil olduğunu içeren dilekçe ile müracaat edecekler.

Yani VD nin hem bireysel hemde adi ortaklık dosyalarında durumu anlatan dilekçeler yer alacak.
 
Ynt: 2 ortaklı Adi Ortaklığa 3. ortağın alınması hk.?

O zaman C için yeni İşe Başlama Bildirimi ve dilekçe ile yeni adi ortaklık sözleşmesi vs. diğer evraklarla birlikte müracat yeterli olur.
Teşekkürler.
 
Adi Ortaklık Yeni Ortak Alımı ve Hesap Özeti

2 kişi ortaklı adi ortaklığa nisan ayında 1 mayıs ayında da 1 ortak aldık.Mayıs ayı dahil toplam 4 ortağımız oldu.Hesap Özetini Haziran sonu şu şekilde çıkarmamız gerek diye düşünüyorum. mart sonu a+b haziran sonuda a+b,a+b+c,a+b+c+d toplam 4 hesap özeti olacak şekilde mi çıkartacağız ?
 

Benzer konular

Üst