benim maliyetten cevaplarım şöyleydi.
a) miktar sağlaması
dbym = 500 d.ür.tam. = 1.200
d.ür.al. = 1.300 dsym = 600
---------- -----------
1.800 1.800
b) dönemin eşdeğer üretim miktarı
tamamlanma oranları dımm dişç güg
dbym = 500 %100 %50 %60 ---- 250 200
ür.tama= 700 %100 %100 %100 700 700 700
dsym = 600 %100 %50 %50 600 300 300
------- -----------------------------
1.800 1.300 1.250 1.200
c) dönembaşı yarı mamul eşdeğer birim maliyeti
dönemin maliyeti
dimm = 46.800 / 1.300 = 36
dişç = 37.500 / 1,250 = 30
güg = 48.600 / 1.200 = 40,50
----------
106,50 tl/br
dönembaşı maliyeti
dimm : ----
dişç : 9.000/250= 36
güg : 12.600/200=63
-----
99
tamamlanan maliyeti : 1.200*106,50 = 127,800
dsym maliyeti : 600*36 = 21,600
300*30 = 9,000
300*40,5 = 12,150
------------
170,500
2.soru a şıkkı
net satış değeri
süt krema
satış değeri 9,375 4,375
1,25*7,500
ek maliyet -1,125 -----
-------------------- -----------------
net satış değeri 8,250 4,375
birl.mlyt 4,646 2,464
süt: (8,250/12,625 )*7,110
krema (4,375/12,625)*7,110
toplam mlyt 5,771 2,464
üretilen 7,500lt 400lt
birim mlyt 0,77tl/lt 6,16 tl/lt
bu soruda tek hatam kremanın pastanelere litresi 4,375tl den değilde tamamı 4.375TL den satılmaktadır anladığım için toplam olarak değerlendirdim.
ve bu cevaplarıma 18 vermiş okuyan hoca...