2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

arkadaşlar bende maliyetten yüksek not bekliyordum 51 almışım , cevaplara baktığımdan 2.sorum tamamen doğru , 1 sorunun c şıkkını fifoya göre yaptım diğer yerleri komple doğru c şıkkını puanlamazsam 73 alıyorum
c şıkkından sonra hiç puan vermezsem 49 la kalıyorum

bende aynı şekilde puanlama yapıyorum 40 küsür falan helmeli ,kaldıki puanlama bile baştan aşağı saçmalık.şimdiye kadar kimse zaten bana puanlamaya göre doğru not gelmiş demedi.bu dönem cok beliki maliyeti karanbole getirdiler ve acısını çekende biz olduk.ben şahsen hakkımı helal etmiyorum.bu satten sonra itiraz sonuçlarına bakıcaz, ama sonucun değişmiceginide biliyorum.bukadar itirazı olumlu cevaplasalar haksız olduklarını kabul etmiş olurlarki buda onlar için kariyerlerinde olumlu bir artı teşkil etmez.

Arkadaşlar benim son hakkım ve tek dersim maliyet,kasım sınavı da tek ders maliyetti ve 10 aldım:( Bu saatten sonra işim artık şansa kaldı diye düşünüyorum,çünkü ne kadar çalışırsam çalışiim artık güvenimi kaybettim!!Komisyonda maliyette değişiklik oldumu çok merak ediyorum,yani soru tarzı değişecekmi,ya da bu puanlama sistemi böylemi devam edicek??Bu kadar stres altında çalışmak oldukça zor,tek ders ve son hak olması durumunda daha insaflı oluyolarmı,bu konuda yorumlarınızı bekliyorum,allah hepimizin yardımcısı olsun,bu kadar emek umarım yazık olmaz >:(

komisyon martta değişecekmiş ama maliyetcinin değişip değişmicegi haftaya belli olacak.fomdada bu duyulur zaten.bende değişmesi için dua ediyorum.başka bir maliyetci bu hocadan soru tarzı farklı olsada daha insaflı olacaktır puanlamada diye düşünüyorum.

Evet bi taraftan da öyle yani daha insaflı olacağını umut ediyorum ama işte soru tarzı değişikliği olması da ayrı bi stres!(hoş şimdikinin tarzınıda anlamış diilim ama)ya artık kafayı yicem,acaba öylemi böylemi olucak düşüncesi,kendime de kızıyorum niye bu dersi sona bıraktım,sınavların hepsine girmemek en büyük hatam,bunu şimdi farketmek kötü tabi,bu yüzden arkadaşlar asla işinize son haklara bırakmayın ve tüm haklarınızı kullanın derim,bu arada bu dönem soruları nerelerden bekliyosunuz,herkeze iyi çalışmalar...

benimde tek maliyet kaldı.. biraz önce yurdakul çaldağın kitabını aldım.. bide ondan çalışalım bakalım inşallah bu sınavda biter

Yurdakul hocanın kitabından hazırlanmıştım bende ama olay kitapta falan bitmiyo gördüm ki sadece şans işi.. Ne umduk ne bulduk maliyette düpe düz oynamışlar
İnşallah bidahakine kağıtlarımızı okurken azıcıkta vicdanlarını dinlerler

yurdakuldan çalışanlar arkadaşlar farkındamı bilmiyorum ama geçen dönemlerde cıkan ortalama yöntemi (2008temmuz)yurdakulun kitabında oldugu gibi rakamlarla birebir aynı ve yine satışların maliyeti tablosu (2009 mart)aynı. kendi kitabından rakamlar bile değiştirmeden sormuş.bu nasıl bir adalet bilmiyorum.hem çalışılacak kesin bir kaynak vermiyolar hemde piyasada kendi kitabından soru sorabiliyor.yani kısaca benim kitabımı alıp çalışın diyor,yoksa sonucu bulsanızda bırakırım.bizleri ticaret malzemesi olarak kullanıp kitabını alma mecburiyetinde bırakıyor.aralıktaki soruda benzer kitabında var ama biraz karıştırmış galiba tam inceleme fırsatım olmadı daha doğrusu birdaha fifo yada ortalama cıkmaz diye ayrıntılı bakmadım.

Süre az kaldı, hangi konulara ağırlık veriyorsunuz. Ücret tahakkuku çıkabilir mi

hakankrl ' Alıntı:
Süre az kaldı, hangi konulara ağırlık veriyorsunuz. Ücret tahakkuku çıkabilir mi
ortalama fifo matamatik dagıtım dışındaki tüm konulara bakıyorum.ücret tahakku cıkabilirdiyorlar ve bu konu benim en sevmediğim konu.alt hesapları vs var karışık geliyor bana .

ebabil ' Alıntı:
yurdakuldan çalışanlar arkadaşlar farkındamı bilmiyorum ama geçen dönemlerde cıkan ortalama yöntemi (2008temmuz)yurdakulun kitabında oldugu gibi rakamlarla birebir aynı ve yine satışların maliyeti tablosu (2009 mart)aynı. kendi kitabından rakamlar bile değiştirmeden sormuş.bu nasıl bir adalet bilmiyorum.hem çalışılacak kesin bir kaynak vermiyolar hemde piyasada kendi kitabından soru sorabiliyor.yani kısaca benim kitabımı alıp çalışın diyor,yoksa sonucu bulsanızda bırakırım.bizleri ticaret malzemesi olarak kullanıp kitabını alma mecburiyetinde bırakıyor.aralıktaki soruda benzer kitabında var ama biraz karıştırmış galiba tam inceleme fırsatım olmadı daha doğrusu birdaha fifo yada ortalama cıkmaz diye ayrıntılı bakmadım.

Söylediğiniz sorular geçmiş yıl soruları olarak yer alıyor kitapta yoksa sınavdan önce olupta aynısı sorulmuş değil soruların.Sizin sınav sonuçları belli olduktan sonraki hezeyanınızı anlıyorum.Geçmeyi hakettiğinizi düşünerek kalmış olmanızıda anlıyorum.Temmuz sınavında bende aynısını yaşadım.Ancak sürekli sistemin,hocaların,kurumun herşeyini eleştirerek,olmayan olaylarıda olmuş gibi söyleyip isyan ederek bir yere varacağınızda düşünmüyorum.Siz en doğrusunu yaparak gerekli itirazlarınızı yaptınız.Umarım siz ve hakettiği notu alamadığını düşünen tüm arkadaşlar bekledikleri notu alırlar.Umarım söylediklerimi naçizane bir tavsiye olarak algılarsınız.Sonuçta bende sizin tarafınızdayım. ;)

bende sizin gib cıkan sorularmı yayınlandı diye düşündüm ama kitapta cıkan sorular diye birşey belirtmemiş.bende kesin emin olmak istediğim için burda yazmıştım.elimdeki 7 baskı,bu kitap herdönem yeni soruları içine alarakmı yenileniyor.ince birkitap zaten.aynı tarfta oldugumuzu biliyorum,size birşey dediğim yok zaten :)

mavimavi ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:

Söylediğiniz sorular geçmiş yıl soruları olarak yer alıyor kitapta yoksa sınavdan önce olupta aynısı sorulmuş değil soruların.Sizin sınav sonuçları belli olduktan sonraki hezeyanınızı anlıyorum.Geçmeyi hakettiğinizi düşünerek kalmış olmanızıda anlıyorum.Temmuz sınavında bende aynısını yaşadım.Ancak sürekli sistemin,hocaların,kurumun herşeyini eleştirerek,olmayan olaylarıda olmuş gibi söyleyip isyan ederek bir yere varacağınızda düşünmüyorum.Siz en doğrusunu yaparak gerekli itirazlarınızı yaptınız.Umarım siz ve hakettiği notu alamadığını düşünen tüm arkadaşlar bekledikleri notu alırlar.Umarım söylediklerimi naçizane bir tavsiye olarak algılarsınız.Sonuçta bende sizin tarafınızdayım. ;)

Mavimavi , yurdakul kitabını bende inceledim,ondan çalışıyorum ebabille de görüşüyorum. Doğru söylüyor. Yurdakul kitabındaki soruların çogu birebir geçmiş sınav soruları ile aynı yada çok benzer.
İki olasılık var ya adam kitabından soru soruyor ya da kitabına geçmiş yıl sorularını almış. Ve alırken da başına geçmiş yıl soruları ibaresini koymuyor.

sınavda kendi hazırladığı soruları sorduğu için belkide kitabında geçmiş sınav soruları diye
not düşmeye gerek görmüyor :)
ya bu standart maliyetin püf noktalarını falan buraya yazabilecek varmı?

Ankara'da Aktif Eğitim'in yeterlilik kurslarına giden var mı, nasıldır?

yusufalemdar ' Alıntı:
sınavda kendi hazırladığı soruları sorduğu için belkide kitabında geçmiş sınav soruları diye
not düşmeye gerek görmüyor :)
ya bu standart maliyetin püf noktalarını falan buraya yazabilecek varmı?
ben bugün bakıcam sıtandart maliyetlere.püf nokta derken formuller varzaten,sanırım enbüyük püf nokta bu olsa gerek.yurdakul ve cankayaya birlikte bakıyorum.gözüme carpan bi püf nokta olursa yazarım.

bu arada itirazlar nezaman belli olur.sınav başvurusu bu hafta cuma son.kafam çok dagınık unutup cumayı geçiricem diyede korkuyorum.sonuç olumlu olacagını düşünmüyorum ama yinede açıklanmadan sınav başvurusunu yapmak istemiyorum.

bu maliyet hayatımda enrahat çalıştığım bi okadarda en zorlanarak çalıştığım ve sınava girmeden geçme ümidimin parçalı bulutlu oldğu bir sınav oldu.bir soru cözüyorum diğer soruya geciyorum ve cözdüğüm bir evvelki soruya geri geliyorum ve bu rakam nerden geldi diyorum.ben çalışıyorum ama beynim inatla reddediyor çalışmayı .çalışırken üşengeçlik hatsafada,sınavda pisikolojik olarak cok basit bir soruyu bile algılayamamaktan korkuyorum.

herkesin içini kararttım farkındayımi neyse siz bana bakmayın çalışın,ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicez :-\

Bende aynıyım :( örnekleri çözerken anladığımı sanıyorum, ama tek başıma yapamıyorum.

ayrıca sınav başvurunuzu son güne bırakmayın, arayıp tlfnla da sordum,son güne kalmayın dediler, çünkü parayı yatırdığınız bankaya göre sisteme aktarılma süresi işbank 1 gün sonra, ıng bank da 3 gün sonra. sisteme aktarılınca başvurunuzu yapabiliyorsunuz.

hakankrl ' Alıntı:

Evet ben gittim fena değil, gidebilirsiniz yani.

Ayrıca Ebabil isimli arkadaşım bol bol soru çözmeniz çok iyi fakat bunların farklı tarzda sorular olmasına dikkat edin. Farklı tarzlarda sorular çözmeniz benzer sorulardaki ufak bir değişiklikte yanlış yapmanızın önüne geçecektir. Başarılar.

hasanvolkan ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

Evet ben gittim fena değil, gidebilirsiniz yani.

Ayrıca Ebabil isimli arkadaşım bol bol soru çözmeniz çok iyi fakat bunların farklı tarzda sorular olmasına dikkat edin. Farklı tarzlarda sorular çözmeniz benzer sorulardaki ufak bir değişiklikte yanlış yapmanızın önüne geçecektir. Başarılar.
çankayanın sapma konusunu çalıştığımda cok sorunla karşılaşmadım ama yurdakulun kitabında sapmalar felaket karışık anlatılmış.bilmece cözergib.sorunun benim bildiğim formulu vardır yolu vardır çözersin.soruda tuhaf baglantılar var ,her soruda farklı bağlantılar yani sadec bir formül yoluyla cözülmüyor.sınavda bu tarz bir soruda ben kesin yapamam,tek ümidim hocanın değişmesi.bol soru cözmekte cözüm değil bence. ???

yurdakuldan maliyet çalışan arkadaşlar kimler.kitap hakkında düşüncelerini paylaşsınlar lütfen.