2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

ebebil ben yurdakuldan çalıştım ama bır faydası oldumu bılmıyorum 22 aldım :) itiraz ettim sadece gıcıklık olsun diye zaten ümidim yok çalışmaya başladım sırf bunun yüzünden işimden çıktım çalışamıyorum diye inşallah bu maliyetci gider yoksa işimiz şansa kaldı demek neyse valla nediyim yurdakul sormuş soruyu bulmuş konuyu yanı soru cevap şeklınde takıldıgın bır nokta olduğu zaman valla nasıl bulmuş diye çözmekle uğraşırsın ben deha ya bakacağım bu sefer nasıl olsa fifo çıkmaz bulmaca olmaz yanı diğerleri farklı gelmez diye düşünmeye başladım zaten malıyette can alıcı sorular marttan berı cıkmıs bu sefer zor olmaz diye düşünüyorum.

Bence de bu sınav kolay olacak, maliyetten çok kalan var.

hasanvolkan ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Ankara'da Aktif Eğitim'in yeterlilik kurslarına giden var mı, nasıldır?

Evet ben gittim fena değil, gidebilirsiniz yani.

30 saatlik yoğunlaştırılmış kursu var, maliyet için gitmeyi düşünüyorum.Sınav haftası hafta içi 16:00-22:00 arası.

hakankrl ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

30 saatlik yoğunlaştırılmış kursu var, maliyet için gitmeyi düşünüyorum.Sınav haftası hafta içi 16:00-22:00 arası.

ben çalışıyorum ama eger ayarlayabilirsem o hafta izin alıcam. bu kurs istanbulda mı ? Başka saatlerde de var mı ? Acaba bende mi gitsem diye düşünmeye başladım.

akkaya ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

ben çalışıyorum ama eger ayarlayabilirsem o hafta izin alıcam. bu kurs istanbulda mı ? Başka saatlerde de var mı ? Acaba bende mi gitsem diye düşünmeye başladım.

ankarada olduğunu belirtmişsiniz yeni farkettim.

arkadaşlar, maliyetten sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız benim tavsiyem mevlüt karakaya hoca'nın kitabını çalışmanız. konuları detaylı ve düzenli bir şekilde anlatıyor. bu kitabı iyice çalışıp, sonrasında yurdakul hoca'nın sorularını ve çıkmış soruları (ki bazıları aynı zaten) çözmeniz size maliyetten iyi bir not aldıracaktır.

sinanyucel ' Alıntı:
ebebil ben yurdakuldan çalıştım ama bır faydası oldumu bılmıyorum 22 aldım :) itiraz ettim sadece gıcıklık olsun diye zaten ümidim yok çalışmaya başladım sırf bunun yüzünden işimden çıktım çalışamıyorum diye inşallah bu maliyetci gider yoksa işimiz şansa kaldı demek neyse valla nediyim yurdakul sormuş soruyu bulmuş konuyu yanı soru cevap şeklınde takıldıgın bır nokta olduğu zaman valla nasıl bulmuş diye çözmekle uğraşırsın ben deha ya bakacağım bu sefer nasıl olsa fifo çıkmaz bulmaca olmaz yanı diğerleri farklı gelmez diye düşünmeye başladım zaten malıyette can alıcı sorular marttan berı cıkmıs bu sefer zor olmaz diye düşünüyorum.
bende şuan yurdakul bakıyorum ama cidden soru sorma tarzı bile karışık önce soruyu anlamaya calışıyorum sonra cevaplarda takıldığım yerleri araştırmak ne nerden gelmiş bakmak zorumda kalıyorum.kafam sanki iyice karıştı.sadece çankayadan baksaydım şimdiye kadar konular bitmişti.örnegin yurdakulda üçlü sapma yöntemine göre güg sapmalarını bulunuz diyor.çankayada böyle bi tabir hiç kullanılmamış.çankayada esnek bütce yöntemi diye bir soru tarzı var yurdakulda yok. sapmalar yurdakulda cok karışık anlatılmış gibi geldi bana.güg sapmalarında bir formül var. TM=ax+b a neyi ifade ediyor be neyi ,x neyi ifade ediyor kendin soruyu araştırıp bulmalısın .çankayada esnek bütce formulu var bu formüle benziyor ama farklı YB=ABX-BB bu formülden fiili iş hacmi için bütcelenmiş güg bulunuyor ama yurdakuldada farkettimki TM=ax+b fotmülünde ax+b kısmı fiili iş hacmi için bütcelenmiş güg veriyor.burdan her iki kitaptaki soruda diğer formüldeki kısmı kullanarak cözdüğümde sonuç cıkmıyo.bildiğim konular kafamda corba oldu zamn kaybıda oluyo benim için.farklı kitaptaki aynı konular birbirleriyle örtüşmüyor.pekiştirecegime iyice karıştı.araya başka bi kitabıdaha sokup bu saatten sonra dahada zamn harcayamam.sadece bildiğim kaynak çankayaya çalışsam girsem sınava diyorum ama yurdakul hocanın değişmeme hihtimalide var.ne yapacagımı şaşırdım.iki kitap üzerinde anliz yapıp mastır yapacak zaman ve istekte yok cooook sıkıldım.
arkadaşlar sizlerin maliyette çalışmaları nasıl gidiyor.konuları hallettinizmi.

ebabil ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
bende şuan yurdakul bakıyorum ama cidden soru sorma tarzı bile karışık önce soruyu anlamaya calışıyorum sonra cevaplarda takıldığım yerleri araştırmak ne nerden gelmiş bakmak zorumda kalıyorum.kafam sanki iyice karıştı.sadece çankayadan baksaydım şimdiye kadar konular bitmişti.örnegin yurdakulda üçlü sapma yöntemine göre güg sapmalarını bulunuz diyor.çankayada böyle bi tabir hiç kullanılmamış.çankayada esnek bütce yöntemi diye bir soru tarzı var yurdakulda yok. sapmalar yurdakulda cok karışık anlatılmış gibi geldi bana.güg sapmalarında bir formül var. TM=ax+b a neyi ifade ediyor be neyi ,x neyi ifade ediyor kendin soruyu araştırıp bulmalısın .çankayada esnek bütce formulu var bu formüle benziyor ama farklı YB=ABX-BB bu formülden fiili iş hacmi için bütcelenmiş güg bulunuyor ama yurdakuldada farkettimki TM=ax+b fotmülünde ax+b kısmı fiili iş hacmi için bütcelenmiş güg veriyor.burdan her iki kitaptaki soruda diğer formüldeki kısmı kullanarak cözdüğümde sonuç cıkmıyo.bildiğim konular kafamda corba oldu zamn kaybıda oluyo benim için.farklı kitaptaki aynı konular birbirleriyle örtüşmüyor.pekiştirecegime iyice karıştı.araya başka bi kitabıdaha sokup bu saatten sonra dahada zamn harcayamam.sadece bildiğim kaynak çankayaya çalışsam girsem sınava diyorum ama yurdakul hocanın değişmeme hihtimalide var.ne yapacagımı şaşırdım.iki kitap üzerinde anliz yapıp mastır yapacak zaman ve istekte yok cooook sıkıldım.
benimki çok kötü gidiyor. yurdakul kitabıyla bildiklerimde karıştı..

bulmacada burda başlıyor demekkı ??? her kaynağın çözümü farklı yada çözüm yolları farklı peki sonuç bakımından hangisi doğru çözülmesi gereken bumu olmalı yoksa? ben hiç bişey anlamadım matemetıkte 1+1:2 eder bunu nasıl farklı yapabılırız kım çözerse nasıl çözerse çözsün toplam değişmez pekı malıyette nasıl olmalı her hocanın çözüm yolu ve sonucu farklı ise hangisi doğru inanın konular çok değil ama iş çözüme gelince profesör yaratmak lazım bu son sınav bunu gösteriyor.

akkaya ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
benimki çok kötü gidiyor. yurdakul kitabıyla bildiklerimde karıştı..

ya arkadaşlar size katılmamak mümkün değil.. bende yurdakulun kitabını aldım.. neyin nerden geldiğini bulmak için 1 saat geçiyor.. dehanın buna göre kolaydı.. birde çankaya var ona bakmadım.. şimdi nerden çalışacağımı şaşırdım.. komisyonda diye yurdakulu çalışmak gerekiyor.. sabaha kadar tv seyretsem bişey yok ama nedense kitabı elime aldımmı uyku bastırıyor :D..

-bu dönem komisyon değişti
-yurdakul hoca komisyonda
-40 ları 50 yapıyorlar

forumda dönen şehir efsanelerine birkaç örnek ::)

mavimavi ' Alıntı:
-bu dönem komisyon değişti
-yurdakul hoca komisyonda
-40 ları 50 yapıyorlar

forumda dönen şehir efsanelerine birkaç örnek ::)
niye efsane olsun yaa 40 ları 50 yapıyorlarmı bilmem ama komisyonun değişecegi ve komisyonda yurdakul hocanın oldugu kesin.ankarada yücel beyle görüştük dedik.ben şahsen ayrıntılarıyla görüştüklerimi yazdım.yücel bey agzından yurdakul hocanın ismini kaçırdı hatta daha netini söyliyim birkaç gün içinde maliyetcinin değişip değişmicegi belli olacak ve akkaya arkadaşımız yücel beyden bunu öğrenecek burdada paylaşacak.ne bu şehir evsaneleri lafı,biz bukadar lafı uyduruyormuyuz işimiz gücümüz yok sallama habermi yapıp burda dalga geçicez.herkesin derdi maliyet ve notları kıt veren bir hoca.burda bumları paylaşmamız doğal değilmi.efsane diyerek burdaki paylaşımlarımızı kücümsüyorsunuz.aynı tarfta olabilirsiz sizin değimiznizle ama aynı pencereden bakmadığımız kesin.insan formda bildiklerini de paylaşmak istemiyor bu yorumlar nedeniyle.

[/quote]ya arkadaşlar size katılmamak mümkün değil.. bende yurdakulun kitabını aldım.. neyin nerden geldiğini bulmak için 1 saat geçiyor.. dehanın buna göre kolaydı.. birde çankaya var ona bakmadım.. şimdi nerden çalışacağımı şaşırdım.. komisyonda diye yurdakulu çalışmak gerekiyor.. sabaha kadar tv seyretsem bişey yok ama nedense kitabı elime aldımmı uyku bastırıyor :D..
[/quote]
ben sapmaları hece cözer gibi cözüyorum.hatta sapmaları bitti tekrar bakıcam ama hala bir kac soruda aynı yerde bir rakam var hala tam olarak nerden geldiğini bulamadım :)daha cankayayada bakıcam ama yurdakulun kitabı sağolsun bitmek bilmiyo bide tekrarda etmek lazım , 15 gün kaldı ,Allah sonumuzu hayır etsin

ebabil ' Alıntı:
ya arkadaşlar size katılmamak mümkün değil.. bende yurdakulun kitabını aldım.. neyin nerden geldiğini bulmak için 1 saat geçiyor.. dehanın buna göre kolaydı.. birde çankaya var ona bakmadım.. şimdi nerden çalışacağımı şaşırdım.. komisyonda diye yurdakulu çalışmak gerekiyor.. sabaha kadar tv seyretsem bişey yok ama nedense kitabı elime aldımmı uyku bastırıyor :D..
ben sapmaları hece cözer gibi cözüyorum.hatta sapmaları bitti tekrar bakıcam ama hala bir kac soruda aynı yerde bir rakam var hala tam olarak nerden geldiğini bulamadım :)daha cankayayada bakıcam ama yurdakulun kitabı sağolsun bitmek bilmiyo bide tekrarda etmek lazım , 15 gün kaldı ,Allah sonumuzu hayır etsin
[/quote]

amiin.. bu arada sınav soruve cevapları yayınlandı bakmak isteyen varsa tesmerde..

ugur666 alıntılar akrıştı sanırım sayfa uzamasın diye ben senin alıntıyı aradan almak istedim ama sende kendi sözlerini bana mal etmişsin ben söylemiş gibi.Allahtan kötü bişey dememişsin :D

ebabil ' Alıntı:
ugur666 alıntılar akrıştı sanırım sayfa uzamasın diye ben senin alıntıyı aradan almak istedim ama sende kendi sözlerini bana mal etmişsin ben söylemiş gibi.Allahtan kötü bişey dememişsin :D

arada olur öyle..

Bu sınavda safha ve bileşik maliyetlerden gelme ihtimali var mıdır sizce?

hakankrl ' Alıntı:
Bu sınavda safha ve bileşik maliyetlerden gelme ihtimali var mıdır sizce?
aralıkta 2 side çıktı gelmez ama yok bir süpriz çıkar olabilir. :) ??? ::)

arkadaşlar maliyetcinin %90 değişmiceği yine yurdakul hocanın olacağı söylenmiş.ayrıca sınavda bukadar kalan kişinin olma sebebi sorulunca yurdakul bunların hepsi ezberci demiş.kabahatide bizlere atmış böylece.maliyetten kaynak isteyenler kesinlikle yurdakul calışsın diyorum.