2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

feyzanur ' Alıntı:
ders ortalamamın 72 olduğu bu sınavda, maliyetten sınav hakkımı bitirerek kaldım. Şimdilik 2 yıllık süremin dolmasını bekliyorum. Sizlere tavsiyim işi baştan sıkı tutun.

Allah sabır versin..

arkadaşlar bence maliyetten hangi kaynak olursa olsun önemli olan konulara tam anlamıyla hakim olmak ...
o zaman soru nasıl sorulursa sorulsun bi şekilde yaparsınız.
bu arada kimse mesajıma yanıt yazmadı... Vergiden acilen kaynak bulmam lazım...

arkadaşlar bence maliyetten hangi kaynak olursa olsun önemli olan konulara tam anlamıyla hakim olmak ...
o zaman soru nasıl sorulursa sorulsun bi şekilde yaparsınız.
bu arada kimse mesajıma yanıt yazmadı... Vergiden acilen kaynak bulmam lazım...

arkadaşım vergiden en ii kaynak vergi kanunları ...
küçük kitapçık var yaklaşım yayınlarının onu sürekli okumanızı tavsiye ederim.

dehanın vergi kitabı iyi. ben ona çalıştım geçtim. ben sınava girdiğimde inşaat sorusu uygulaması oradan çıkmıştı.

feyzanur ' Alıntı:
ders ortalamamın 72 olduğu bu sınavda, maliyetten sınav hakkımı bitirerek kaldım. Şimdilik 2 yıllık süremin dolmasını bekliyorum. Sizlere tavsiyim işi baştan sıkı tutun.

üzüldüm gerçekten Allah yardımıcın ve yardımcımız olsun , ne kadar sıkı tutsakta olmayıncada olmuyor adalet hak hukuk yok

ABC - SMMM - YMM

Sınav İtiraz Bedelleri
15,00-TL.
T.İş Bankası 487 242 Dikmen/Ankara Şubesi
veya
ING Bank361 0591 Ulus/Ankara Şubesi

Arkadaşlar merhaba formu yeni üye oldum.
Bana iyi fikri sizlerin vereceğine inanıyorum.

Temmuz SMMM sınavında 7/3 yaptım. Meslek, Hukuk, Vergiden geçtim.

Şu anda yurtdışındayım ve elimde çalışmak için kaynak yok.
Bayramda inş. Türkiyedeyim. Siz benim yerimde olsanız;

1-Aralık sınavında maliyet ve analize girermisiniz? (Çalışmak için sadece 20 günüm olucak)
2-Analizden 60-65 civarı beklerken 43 aldım. İtiraz etsem değişirmi?
3- Denetim ve Finansal Muhasebe'ye aralıkta girmezsem pişman olurmuyum?

Lütfen yardım edin. Nasıl bir yol izlemeliyim.

I34TANBUL ' Alıntı:
akseker ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
I34TANBUL ' Alıntı:
akseker ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
arkadaşlar elinde maliyet notları olanlar paylaşırsa sevinirim.
ben daha önce deha'nın kitabında çalıştım..
farklı notları olanlar varsa çok makbule geçer..
sınav sonuçlar bugün açıklanırsa kısmetse aralık'ta maliyet tek ders kalmış olucak..
(inşallah bir terslik olmaz)
herkese sabırlar, umarım iyi haberler alırıs..

Arkadaşım yanlış anlama ama artık böyle mesajlara gelecek cevaplara çok itibar etme, çünkü elinde not olan veya elindeki kaynakların bizlere faydalı olacağını düşünen insanları foruma küstürdüler ve çoğu üyelik iptali istedi. anlıcağın bu saatten sonra bizlerin işi daha zor.

Sunu da iyi bilin ki bizi foruma yoneticiler degil kim oldugunu hangi amaca hizmet ettigini bilmedigimiz kisiler kusturdu. Not & deneyim konusunda isiniz zor mudur? Kesinlikle evet! En kidemli insanlar buradan birer birer gitti. Gitmek durumunda kaldik. Yeni bir sayfa acacaksiniz ve o makus kaderi ne yazik ki sizde yasayacaksiniz. Ki yasamamanizi temenni ederim. Her sey sizin elinizde.

forumdan ayrılan arkadaşların kendi tercihleridir..
burası sonuç itibariyle bir paylaşım platformu, isteyen istediği kadar paylaşır..
fazla söze gerek var mı?

YOK.

Iste sizin yuzunuzden paylasacagim sey varsa da paylasmiyorum. Onec bu forum sizin gibileri elimine etsin sonra bakalim yardimlasma meselesine. Benim nota v.s. ihtiyacim yok. Ders gecme gibi de bir derdim yok! Sadece yardimci olmak istemistim birilerine ama yok gercekten tekrardan ayni seyleri yasamaya gerek yok.

arkadaşım, belli bir grup burada şuursuzca sınav sonuçlarına itiraz ettiniz, herşeyin bir yolu yordamı var dedik bizi dinlemediniz, sonra iş ciddiye binince forumdan kaçarak uzaklaştınız, üyeliklerinizi iptal ettirdiniz, konuyu kapattırdınız. şimdi de farklı kullanıcı adıyla buraya girmiş insanları not vermemekle tehdit ediyorsunuz. biraz açılın rica edicem hava alalım. aralık'ta sınava giricez.

arkadaşlar finansal analizin 1 sorusunun cevabında kiyap isimleri vermişler acaba nedemek istemiş aralık sınavına buradanmı çalışın demişler acaba

kadıköylü ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba formu yeni üye oldum.
Bana iyi fikri sizlerin vereceğine inanıyorum.

Temmuz SMMM sınavında 7/3 yaptım. Meslek, Hukuk, Vergiden geçtim.

Şu anda yurtdışındayım ve elimde çalışmak için kaynak yok.
Bayramda inş. Türkiyedeyim. Siz benim yerimde olsanız;

1-Aralık sınavında maliyet ve analize girermisiniz? (Çalışmak için sadece 20 günüm olucak)
2-Analizden 60-65 civarı beklerken 43 aldım. İtiraz etsem değişirmi?
3- Denetim ve Finansal Muhasebe'ye aralıkta girmezsem pişman olurmuyum?

Lütfen yardım edin. Nasıl bir yol izlemeliyim.

20 gün az gibi gözükse de sıkı çalışırsanız geçmenize yetecektir. 50 almaya yeter süre değil mi?
İtirazınızı da yapın bence, bişey kaybetmezsiniz. Aralıkta mutlaka girin, kolay olabilir bu sefer. Başarılar.

feyzanur ' Alıntı:
[/quoarkadaşım bende 2008 yılında aynı olayı vergi sınavı ile yaşamıştım. zaman akıp geçiyor merak etme temmuz sınavı ile ben tekrar başladım 3 ders verdim inşallah aralık ta bitireceğim bu işi bu sürede kendini geliştirmeye bak. allah sabır versin

ARkadaşlar vergi dersine hangi kaynaktan çalışmamız gerekir..

pycilog ' Alıntı:
ARkadaşlar vergi dersine hangi kaynaktan çalışmamız gerekir..

vuk, kv, gv, aatuhk, kdv.. bunları adalet bakanlığının mevzuat sitesinden tüm kanun metinlerini indirdim ve bilgisayardan okudum. tesmer'in sitesindeki geçmiş yıl sorularını çözdüm.. 65'le geçtim.. soru stili bence güzel ezber fazla gerektirmiyor istisnalar, muafiyetler, indirimler..vs. hiçbirini ezberlemedim zaten ezberleyemem de.. bir de çok uzunmuş gibi gözüküyor ama kendince eleme yapabiliyorsun.. örneğin zırai kazanca az bakmanın çok mahsuru yok diyebiliyorsun kendince.. kanun metinlerini 2 defa okusan, eski sınav sorularını da anlayarak çözsen, biraz da gelen soru şansına çok ters değilse bence geçmek çok zor değil.. kdv ve aatuhk'dan az soru gelir diyenlere kulak asmamak lazım 2 dönemdir geliyor valla.. bi de notu bol diyorlar vergi hocası için.. bence de bol.. martta 5 puanlık kağıdıma 35 vermişlerdi. şok olmuştum.. kolay gelsin umarım aralıkta hallolur..

HASAN TÜREDİ 'nin kitaplarını derya kitapevi 0 462 326 85 90 numaralı telefondan 27,5 tl karşılığında (2 kitap) sipariş verebiliyorsunuz. Ben kendime dün sipariş ettim bugün gelmesini bekliyorum.

hasan türedi nin kitapları muhasebe ve denetim uygulamaları/muhasebe denetimi diye 2 kitap mıı?

canay ' Alıntı:
HASAN TÜREDİ 'nin kitaplarını derya kitapevi 0 462 326 85 90 numaralı telefondan 27,5 tl karşılığında (2 kitap) sipariş verebiliyorsunuz. Ben kendime dün sipariş ettim bugün gelmesini bekliyorum.

Benden 20 lira istedi. 2007 yılında çıkan kitabını aldım. Tesmerin Denetim cevaplarında yazılan kitabı..

bende 37 TL gönderdim hasan türedi ve yusuf sürmen için. Geçen hazırlıkta Dehanın 7 tane incecik kitabına 250 TL verince bunlar ucuz geldi. Sınava hazırlanırken bile kazık yemişim haberim yok.

erkan212 ' Alıntı:
canay ' Alıntı:

Benden 20 lira istedi. 2007 yılında çıkan kitabını aldım. Tesmerin Denetim cevaplarında yazılan kitabı..

onun haricinde bir de muhasebe ve denetim uygulamaları kitabı varmış , 7,5 tl ben onu da aldım o yüzden 27,5 tl ...