2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

sserpil ' Alıntı:
evet arkadaşlar hukuk dersinede bakıcam. sadece vergiyi bırakıcam. Vergiyede bakarsam kafam karışıcak.diğer derslerdeki performansımı düşürmek istemiyorum.

Vergiyle günlük yaşantınızda aranız nasıl? Uygulamada faydalanyorsanız, bir okumaylada aklımda genel hatlarıyla birşeyler kalır diyorsanız bence vergiyede bakın. Bu şekildeyse, çok zaman harcamadan, son günlerde eray mercanın kitabını bir kere okuyun, beyanname düzenleme rehberi vb nette bulabileceğiniz sayısal örneklere bir bakın. 1 haftanızı vergiye ayırmaktan kafa karışmaz. Girdiğiniz sınavda şansınıza, günlük hayattan bildiğiniz yerden çıkar, yazarsınız bildiğiniz kadarını, notuda bol, geçebilirsiniz hiç kasmadan.

Yok ben vergiden hiç anlamıyorum, çok uzun bir zaman harcamam lazım, şimdi açıp baksam tek bir terimi bile anlamıyorum, dersen orada haklısın. İlk girişinde girme hatta vergi sınavına, hakkın yanmasın.

Son 1-2 yılın vergi sorularına bir bak, emin olmadan fikir yürütebiliyorsan, cevapla kıyasla. Yapıp yapamayacağını biraz anlarsın. Şuda var, sınav sorularının cevaplarını yayınladıklarında, kimse sınav sırasında kağıdına, o cevaplarda ki gibi (sözel sınavlar için) komplike cevaplar yazabilmiş olmuyor. Yinede, bildiğimizi gösteren doğru cümleler yazabildiğimizden geçiyoruz.

Vergiye bakmayanı arıyorsanız bunu denemişi karşınızda yani benn :D

Sınava hazırlanırken yahu vergi kitabı çok kalın bu bitmez,diğerlerine zaman lazım deyipde çalışmadığım ve kendimi haklı göstermek için kendi kendime bile yalan söylediğim oldu.
Sonuçmu, sınavda reelde karşılaştığım ve kesin bildiğim 30 puanlık bir soru ve % 60 ını bildiğim 30 puanlık bir soru daha çıkınca kafamı sıraya vurasım geldi çünkü diğer 2 soruya çalışmadığımdan o sorulara mal mal bakakaldım.

Şuan sonuçları nerdeyse vergi için bekliyorum benim için çıkabilecek en basit sınava çalışmadığım için kalırsam gerçekten aptallığıma üzüleceğim.

Bazı sınavlar o kadar basit çıkıyor ki şansınıza hiç çalışmadığınız bir sınavda o şansı kaçırırsanız ilerde çok üzülürsünüz. Düşünün ki mart sınavında maliyete çalışmadan girdiniz ve kaldınız temmuzdaki sınava çalışsanızda boşuna nerde mart nerde temmuz.

sıcağı sıcağına çıkmış kanun değişikliklerinden de sorumlumuyuz biz ? zira benim gecikmeli olarak farkettiğim resmi gazetede yayınlanmış vergi kanunuyla ilgili değişiklikler mevcutta :-\

Bir önce ki sayfada ki mesajımda uzun uzun yazmıştım. Arkadaşlar benim çalışmak için nota ihtiyacım var. Bu konuda haftasonu özelden bir arkadaş yardımcı oldu sagolsun ama onun dışında elimde hiç not yok.

[email protected] adresine mail atarsanız çok sevinirim.

amtydz ' Alıntı:
Bir önce ki sayfada ki mesajımda uzun uzun yazmıştım. Arkadaşlar benim çalışmak için nota ihtiyacım var. Bu konuda haftasonu özelden bir arkadaş yardımcı oldu sagolsun ama onun dışında elimde hiç not yok.

zeyna78 arkadaşımızla hiç irtibata geçtiniz mi? finansal muhasebede yardımcı olabilir size isterseniz.

MAHİ ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:

zeyna78 arkadaşımızla hiç irtibata geçtiniz mi? finansal muhasebede yardımcı olabilir size isterseniz.

Hayır kendisini hiç tanımıyorum. Bir de yardımcı olabilir derken neyi kastettiniz anlamadım ?

İlginiz için de teşekkürler.

amtydz ' Alıntı:
MAHİ ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:

Hayır kendisini hiç tanımıyorum. Bir de yardımcı olabilir derken neyi kastettiniz anlamadım ?

İlginiz için de teşekkürler.

"Finansal Muhasebe-Yusuf Sürmen Vakalarını Getirtiyoruz " adlı başlığa bakın bir isterseniz.

stonhand ' Alıntı:
Vergiye bakmayanı arıyorsanız bunu denemişi karşınızda yani benn :D

Sınava hazırlanırken yahu vergi kitabı çok kalın bu bitmez,diğerlerine zaman lazım deyipde çalışmadığım ve kendimi haklı göstermek için kendi kendime bile yalan söylediğim oldu.
Sonuçmu, sınavda reelde karşılaştığım ve kesin bildiğim 30 puanlık bir soru ve % 60 ını bildiğim 30 puanlık bir soru daha çıkınca kafamı sıraya vurasım geldi çünkü diğer 2 soruya çalışmadığımdan o sorulara mal mal bakakaldım.

Şuan sonuçları nerdeyse vergi için bekliyorum benim için çıkabilecek en basit sınava çalışmadığım için kalırsam gerçekten aptallığıma üzüleceğim.

Bazı sınavlar o kadar basit çıkıyor ki şansınıza hiç çalışmadığınız bir sınavda o şansı kaçırırsanız ilerde çok üzülürsünüz. Düşünün ki mart sınavında maliyete çalışmadan girdiniz ve kaldınız temmuzdaki sınava çalışsanızda boşuna nerde mart nerde temmuz.
temmuz vergi marta göre gayet basitti. gerçekden detaylı çalışan konu atlamadan 30ve 20 punlık soruyu yapankesin geçerdi. martta vergiden çok kalan vardı. temmuz marta göre kolaydı aralıkda temmuz gibi gelmiyecek kasacaklar kesin . vergiden geçmenin tek yolu detaylı konu atlamadan çalışmak ben temmuzda bir ay vergi çalışdım hatta hatmettim. kanunları .çok şükür kesin geçtim marta 40 kalmışdım zor sınavdan arkdaşlar vergi gerçejden çok zman alan bir ders. vergi derisne aralıkda girsende girmesende hakkınız gidiyor bunuda biliyormsunuz bütün derslerden ilkez girmek zorundasın sınava girip girmemek size kalmış birşey ama bir hak yok oluyor . çünkü sınav harcı yatırırken bütün derslerden para yatırıyorsunuz

Lütfen Sınava Yeni Girecek arkadaşları Engin ! Bilgi Ve düşüncelerinizle germeyelim

İso hocam arkadaşın biri vergiye çalışmıyacağım demişti ki bende örnek olarak kendimi verdim vergiye çalışmadım ve bu benim yaptığım en büyük hataydı çünkü 30 puanlık soru her yıl hesapladığım emsal kira bedelinden geldi ha belkide geçmişte olabilirim diğer sorulardanda aklıma geleni yazdım ancak az biraz çalışsaymışım %99 rahat geçebileceğim bir sınavdan çokkk rahat geçecektim.

Burda olay bir derse çalışmayıp insanın kendisini kandırması ile ilgili ben bile kendime yok zaman yetmez yok bu kitap bitmez deyip kendi kendimi kandırdım ama şuan çok pişmanım. Keşke vergiye 2 günümü ayırıpda kitabı üstünkörüde olsa bir okusaymışım ama iş işten geçtimi keşkeler bir işe yaramıyor.

Sınavlar bazen kolay bazende zor olur ancak sizinde dediğiniz gibi martta beyanname düzenlemeyi 1 kere okuyan geçebilir , temmuzda kitaplara az biraz bakan ancak insan kendini kandırdığında ve bilerek çalışmadığında hepsi boş giden 1 tane altın değerindeki sınav hakkınız oluyor.

MAHİ ' Alıntı:
sıcağı sıcağına çıkmış kanun değişikliklerinden de sorumlumuyuz biz ? zira benim gecikmeli olarak farkettiğim resmi gazetede yayınlanmış vergi kanunuyla ilgili değişiklikler mevcutta :-\

şöle bir soru sormuştum ben kimseden bir ses çıkmadı ama :(

İSO 2001 ' Alıntı:
Lütfen Sınava Yeni Girecek arkadaşları Engin ! Bilgi Ve düşüncelerinizle germeyelim
Mart Dönemi vERGİ hukuku zordu temmuz kolaydı gibi mesela
Herkesin Çalıştığı Yerden Soru gelirse o dönem kolaydır bence
Mart Dönemi Vergi Hukuk sınavı inanılmaz kolaydı bence
Ancak bilgiden çok teorik bir sınavdı
1 adet beyanname düzenleme sorusu vardı 40 puan ve o ay beyanname ayıydı
1 adet gecikme faizi ve gecikme zammı sorusu vardı teoride bunun mantığını bilen yapar
1 adet geçmiş yıl zararları sorusu vardı yine beyanname düzenleme üzerine bir soru
1 adet KDV İstisnaları vardı kafadan sallasan 4-5 tanesi tutar (Gerçekten Bu işi yAPANLAR iÇİN)

BU Sınavdaki tek problem herkes sayfalarca geçmiş yıl sorularını ve buna bezer kanunları çalıştı
Bürolarda mart ayınada beyanna düzenleme kılavuzunu birkezz okuyanın 60 notu garantiydi
martta herkes boş attı çok temmuzda vergi sınavı mahşer alanı gibiydi eğer dediğiniz gibiyse ne den vergi listeleri alıp başını gitmişdi. geçen insanlar oldu olmadı değil . size kolay gelen herkse kolay gelmek zornda değill. 2009 aralık ayında tebiliğin değişp hakkımızn yanmadığını ilk defa sendne duydum . insanlarıda yanıltacak birşey söylemioyruz .sınav işi birazda şans işi derslri seçerek giriğin zman kolay gelen dersi kaçırmış oluyorsun bir dönem herhangi bir ders kolay sa bir sonraki dönem kasabiliyorlar.vakit varken hepsine birden çalışılmalı ayırt etmeden

istanbulda sınava girdim özellikle temmuz vergi ve muhasebe sınavı çok kalabalıkdı .sınav listeleri almış başını giidyordu bu iki dersden . istanbulda giren arkadaşlar ne kadar kalabalık olduğunu biliyorlardı.

TFT returns..
Arkadaşlar sanırım sınav sonuçları bayramdan sonraya kalıcak..
odadan aranan arkadaş olursa yazarsa biz de merakımızı gidermiş oluruz..
herkese kolay gelsin, Allah sabırlar versin..

iki gündür aynı sınav sonuçlaırnı görüyorum rüyamda muhasebden 65 vergi 60 maliyet 39 kalmışım artık rüyalarımıza bile girmeye başladı artık açıklasınlarda rahatlıyalım .arkdaşlar sizinde rüyanıza giriyormu sınav sonuçları aynı şeyi staja başlatmada yaşamıştım rüyamda sınav sonuçları açıklanmadan önce 63.5 aldığımı gördüm sınav açıklandığında ayı puanı almıştım. işallh herks umduğu notları alır arkadaşlar

kırmızıgül ' Alıntı:
iki gündür aynı sınav sonuçlaırnı görüyorum rüyamda muhasebden 65 vergi 60 maliyet 39 kalmışım artık rüyalarımıza bile girmeye başladı artık açıklasınlarda rahatlıyalım .arkdaşlar sizinde rüyanıza giriyormu sınav sonuçları aynı şeyi staja başlatmada yaşamıştım rüyamda sınav sonuçları açıklanmadan önce 63.5 aldığımı gördüm sınav açıklandığında ayı puanı almıştım. işallh herks umduğu notları alır arkadaşlar
inşallah umduğumuz notları alabiliriz. rüyanızdakiyle aynı puanı almanız çok ilginç gerçekten de. maliyet hariç yine tutar inşallah rüyanız :)

hersey tamam da maliyete nerden çalışcas? ???

bana yusuf sürmenin notları lazım arkadaşlar.yardımcı olabilecek kimse varmı.büyük ihtimalle kalmışımdır.son hakkımda iyi çalışmam lazım

LordBlue ' Alıntı:
bana yusuf sürmenin notları lazım arkadaşlar.yardımcı olabilecek kimse varmı.büyük ihtimalle kalmışımdır.son hakkımda iyi çalışmam lazım

3. sayfa da prof. yusuf sürmen'in notlarıda diye bir başlık var, dilerseniz oraya bir göz atın.

a.öf nin maliyet muhasebesi kitabını bende öneriyorum.. Bende ondaki konu anlatımı ve örneklerle çalışarak sınava girmiştim.. Uzaktan öğretime göre kitap işlendiğinden, konuya yabancı birisi bile kitaba başladığında faydasını görecektir.