2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

eray mercan uğur dündar 320 sayfa nerelerden soru geliyor arkadaşlar vergi dersini verenlerden yardım

vakkasozkin ' Alıntı:
eray mercan uğur dündar 320 sayfa nerelerden soru geliyor arkadaşlar vergi dersini verenlerden yardım

çıkmış sorular tesmer in sitesinde var ordan tespitini yapabilirsiniz.

arkadaşlar maliyet hocası kim ? bilen var mı ? ayrıca hangi kaynaktan çalışacağız. ? ben temmuz benzeri sorulara hiç bir yerde raslayamadım hala. ??????

MAHİ ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet muhasebesi hocası istifa etmiş öyle duydum.

daha bu sabah kitabına 20 lira verdim.. yapma.. :'(

maliyet muhasebesi hocası belli oldumuki kitabını aldınız benim haberim yok :(

MONAROZA ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet hocası kim ? bilen var mı ? ayrıca hangi kaynaktan çalışacağız. ? ben temmuz benzeri sorulara hiç bir yerde raslayamadım hala. ??????

yurdakul hoca (çaldağ) dediler ben onun kitabını aldım valla.. ama arkadaş değişecek demiş..

TFT ' Alıntı:
MAHİ ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:

MONAROZA ' Alıntı:

yurdakul hoca (çaldağ) dediler ben onun kitabını aldım valla.. ama arkadaş değişecek demiş..

O arkadaşda zaten TESMER başkanı ya, verdiği bilgide TESMER tarafından %100 doğrulandı ya bir kitap derdimiz kaldı.
Hocam bırakın bu işleri temmuz sınav açıklama zamanı gördük o duyanları. Herkes hergün birşeyler duymaya başlamıştı,hatta saat başı duyumlar bile başlamıştı ;D ;D en son sınav iptal edilecek duydum diyenler bile çıktı.

Boş işler bunlar ders çalışmanıza bakın şurda sınava kalmış 2 ay, her duyan için kitap alsaydık kütüphane açmak zorunda kalırdık.
Duydum diyen arkadaşda sınava bu kadar az zaman kalmışken elinizde kesin doğrulanmış bir bilgi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyin ha varsa kesin bilgi kaynağıyla söyleyin yoksa yarın hoca istifa etmemiş olsa yanlış duymuşum der işin içinden çıkarsınız. >:( >:( >:(

arkadaşlar tesmer cevapları ile elimdeki kaynaklar farklı anlatımlar ne yapmamız lazım örnek finansal analizden yönetim analizi sorusu farklı anlatımlar sınavı geçen arkadaşlardan yardım ederlerse sevinirim

stonhand ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
MAHİ ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:

MONAROZA ' Alıntı:

O arkadaşda zaten TESMER başkanı ya, verdiği bilgide TESMER tarafından %100 doğrulandı ya bir kitap derdimiz kaldı.
Hocam bırakın bu işleri temmuz sınav açıklama zamanı gördük o duyanları. Herkes hergün birşeyler duymaya başlamıştı,hatta saat başı duyumlar bile başlamıştı ;D ;D en son sınav iptal edilecek duydum diyenler bile çıktı.

Boş işler bunlar ders çalışmanıza bakın şurda sınava kalmış 2 ay, her duyan için kitap alsaydık kütüphane açmak zorunda kalırdık.
Duydum diyen arkadaşda sınava bu kadar az zaman kalmışken elinizde kesin doğrulanmış bir bilgi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyin ha varsa kesin bilgi kaynağıyla söyleyin yoksa yarın hoca istifa etmemiş olsa yanlış duymuşum der işin içinden çıkarsınız. >:( >:( >:(

haklısın valla.. şurda kalmış 2 ay çalışmak lazım..

arkadaşlar tesmer cevapları ile elimdeki kaynaklar farklı anlatımlar ne yapmamız lazım örnek finansal analizden yönetim analizi sorusu farklı anlatımlar sınavı geçen arkadaşlardan yardım ederlerse sevinirim

yorumlar....

arkadaşlar; finansaldan ve maliyetten kaldım. ama elimde: denetim, mali analiz, vergi hukuku, temel hukuk, meslek hukuku ders notları, kitapları var isteyen arkadaşlara gönderebilirim. bana mail ile ulaşırsanız en kısa sürede adresinize kargo ederim. elimden başka birşey gelmiyor. şurda 60 gün kaldı nerdeyse dayanışıma içerisinde bu sorunu çözeceğiz inşallah. mail adresim : [email protected]

finansal muhasebede önemli olan kayıtların düzeni vs. demiş çoğu arkadaş. ben geçtim finansaldan. hiç kayıtlarım o yazanlar gibi bir düzen içersinde değildi. önemli olanın bence muhasebenin mantığına uygun gidip gitmediğiniz. ayrıca kebir kayıtları gelir tablosu bilanço için herkes gerek yok maddeleri yapın yeter derler. ama toplam bile almasan bilanço ve gelir tablosu kalemlerini bile doldursan gene puan alıyorsun. ki ben öyle yaptım. soru kağıdını alıp oturup 20dk bir zaman içersinde iyice anlayarak soruların tümünü okumanızı tavsiye ederim. en azından kafanızda bir şablon oluşturuyorsunuz. sorudaki maddeyi yapıp hemen peşi sıra maliyet değerleme vs. yapman gereken soruları görüyorsun. hatta okurkan ufak bir not almakta fayda var çözerken kolay oluyor. piyasada çok kullanılmayan hesaplardan zaten çok fazla not kırdıklarını düşünmüyorum. yani kaç kişi ithalat muhasebesi yapıyordur ki sınava girenlerin. yapsa bile standarda uygun kaydı kaç kişi yapıyor :) önemli olan tek düzeni tek düzen gibi kullanmakta. varlığı hazır değerde hazır değeri varlıkta tutarsan puanın 35e sabitleniyor. mantık bu bence finansal muhasebenin değerlendirmesinde.

sayın cranium anlatıyorsunuzda benim sadece akreditife ait 2 maddem yanlıştı ve gelir tablosunu yapmıştım.maddelerin altına açıklamalarını bile yaptım yani.bence baştana savma yapıyorlar sizde şanslı çıkmınız bu sınavda o kadar

valla ben finansalı bi kerede verdim.. nasıl verdin diyene cevabım: ben de bilmiyorum
ben bu yeterlilik sınav işinin şans olduğunu düşünmeye başladım iyiden iyiye..
soru zor olur, kolay olur ona itirazım yok..
ama kağıtları değerlendirme aşamasında standart olup olmadığı büyük soru işareti..
finansala giren atıyorum 3000 kişi varsa 3000 kağıt gerçekten aynı kriterle, adil bir şekilde değerlendirilmiştir demek biraz zor.. yazılı sınav yerine test sınavı yapılması başta bana mantıklı gelmiyordu ama en azından testte sonucu hiç bişey etkilemez cevapladığın soru doğrudur ya da yanlıştır.. yap barajı 70, yine zor sor, ama değerlemede bir standart olsun..

kayseri tercih akademi ye giden var mı

arkadaşlar sorumu cevaplarsanız sevinirim

İşletme satın aldığı eşyaları getiren kargo şirketine ödeme 5,900 tl kdv 18 peşin ödemiş taşıma gideri s işletmesine ait olup borçtan düşecektir

yevmiye
--------- --------------
satıcılar 5,900
kasa 5,900
taşıma bedeli
-------- --------------
çözümü yukarıdaki gibi anlamadığım kdv neden hesaplanmamış.
çö

kapalı olarak ima edilmiş kargo faturası aslında s işletmesi adına düzenlenmiş demek istemiş.
ancak bedeli satıcıya borcu olan malı teslim alan tarafından ödenmiş ve mal satın aldığı satıcının hesabına borç olarak kaydetmesi istenmiştir.
Faturayı gider kayıtlarına satıcı kaydedecek kdv yi de o indiricek. ve müşteri işletmenin hesabına alacak kaydedecektir.

vakkasozkin ' Alıntı:

İşletme satın aldığı eşyaları getiren kargo şirketine ödeme 5,900 tl kdv 18 peşin ödemiş taşıma gideri s işletmesine ait olup borçtan düşecektir

yevmiye
--------- --------------
satıcılar 5,900
kasa 5,900
taşıma bedeli
-------- --------------
çö

fatura s firması adına kesilmiş firmaya gelen fatura yok sadece cari hesap ve kasa düzenlenmiş

arkadaşlar aralık yeterlilik sınavı için listeler ne zaman açıklanır ?

amtydz ' Alıntı:
arkadaşlar aralık yeterlilik sınavı için listeler ne zaman açıklanır ?

2 ve daha fazla dersten sınava gireceklerin başvurarı yani bizlerin 5 kasımda başlıyor bizlerde başvurduktan sonra açıklanacak genelde sınava 1 hafta kala liseler açıklanıyor.

vakkasozkin ' Alıntı:

yevmiye
--------- --------------
satıcılar 5,900
kasa 5,900
taşıma bedeli
-------- --------------
çö

Taşıma giderinin s işletmesine ait olduğu belirtilmiş. yani fatura bize değil s işletmesine ait. biz onun borcunu ödemiş olduğumuzdan cari hesabından düşüyoruz.