2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

ececan ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:
arkadaşlar aralık yeterlilik sınavı için listeler ne zaman açıklanır ?

2 ve daha fazla dersten sınava gireceklerin başvurarı yani bizlerin 5 kasımda başlıyor bizlerde başvurduktan sonra açıklanacak genelde sınava 1 hafta kala liseler açıklanıyor.

agustos ayında bitmedi mi bizim başvuru işlemlerimiz ?

daha neyin başvurusu bu ?

amtydz ' Alıntı:
ececan ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:
arkadaşlar aralık yeterlilik sınavı için listeler ne zaman açıklanır ?

2 ve daha fazla dersten sınava gireceklerin başvurarı yani bizlerin 5 kasımda başlıyor bizlerde başvurduktan sonra açıklanacak genelde sınava 1 hafta kala liseler açıklanıyor.

agustos ayında bitmedi mi bizim başvuru işlemlerimiz ?

daha neyin başvurusu bu ?

2010/3.Dönem; SMMM SINAV TARİHİ: 4-5 ARALIK 2010

İlk Kez Katılacaklar İçin Son Başvuru Tarihi: 23 AĞUSTOS 2010

İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: 8 KASIM 2010

bunu mu kastettiniz.. çok soruyu anlamadım ama başvurular daha önce girenler için 8 kasım'a kadar devam ediyor. yaklaşık 40 gün daha var.

2010 aralık sınavına girecek arkadaşlara bir iki tavsiyede benden, ben girdiğim her dersten ilk ilk girişimde geçtim ilk sınavda 4 ders diğerinde 3 ders verdim. sınavları ikiye bölmek daha mantıklı bence bir sınavdan 5 defa girme hakkımız varken neden hepsine birden çalışıp kendimizi zorlayalım yani 7 de 7 yapınca ruhsatı parasızmı verecekler, birde soruları yaparken kesinlikle soruya takılıp kalmayın çünki kağıtları okuyan hocalar sorunun doğruluğuna puan vermiyorlar. o konuyla ilgili bildiğiniz herşeyi DOĞRU olarak yapın. hocalar konuyu bilip bilmediğmize bakıyor çünki. örnğin maliyet dersinde soruyu resmen yanlış yaptım bilyorum ama yazdığım formüller hesaplamalar hepsi doğruydu kademeli dağımın nasıl yapıldığını bildiğimi kağıdımı okuyan hocanın görmemesi imkansız diğer sonu içinde aynı şey geçerli sonradan sınav sorularını okuduğumda yaptığım cevabın yanlış olduğunu gördüm. ama dedimya soruyu değil konuyu bilmemiz önemli olan herkezin çok zor dediği temmuz 2010 maliyetten 50 aldım ve geçtim gerçi çok yüksek değil ama geçtim sonuçta.
bide ders için kaynak arayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

inci55 ' Alıntı:
2010 aralık sınavına girecek arkadaşlara bir iki tavsiyede benden, ben girdiğim her dersten ilk ilk girişimde geçtim ilk sınavda 4 ders diğerinde 3 ders verdim. sınavları ikiye bölmek daha mantıklı bence bir sınavdan 5 defa girme hakkımız varken neden hepsine birden çalışıp kendimizi zorlayalım yani 7 de 7 yapınca ruhsatı parasızmı verecekler, birde soruları yaparken kesinlikle soruya takılıp kalmayın çünki kağıtları okuyan hocalar sorunun doğruluğuna puan vermiyorlar. o konuyla ilgili bildiğiniz herşeyi DOĞRU olarak yapın. hocalar konuyu bilip bilmediğmize bakıyor çünki. örnğin maliyet dersinde soruyu resmen yanlış yaptım bilyorum ama yazdığım formüller hesaplamalar hepsi doğruydu kademeli dağımın nasıl yapıldığını bildiğimi kağıdımı okuyan hocanın görmemesi imkansız diğer sonu içinde aynı şey geçerli sonradan sınav sorularını okuduğumda yaptığım cevabın yanlış olduğunu gördüm. ama dedimya soruyu değil konuyu bilmemiz önemli olan herkezin çok zor dediği temmuz 2010 maliyetten 50 aldım ve geçtim gerçi çok yüksek değil ama geçtim sonuçta.

[email protected]

bana da yollarsanız çok sevinirim.

inci55 ' Alıntı:

notları bana da yollayabilirmisiniz?
[email protected]
tesekkürler

vakkasozkin ' Alıntı:
arkadaşlar sorumu cevaplarsanız sevinirim

İşletme satın aldığı eşyaları getiren kargo şirketine ödeme 5,900 tl kdv 18 peşin ödemiş taşıma gideri s işletmesine ait olup borçtan düşecektir

yevmiye
--------- --------------
satıcılar 5,900
kasa 5,900
taşıma bedeli
-------- --------------
çözümü yukarıdaki gibi anlamadığım kdv neden hesaplanmamış.
çö
taşıma gideri aslında s firmasına ait , işletme ödeme yapıp hesaptan mapsup etmiştir

2010 aralıkta sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.Allah yardımcınız olsun.
çok şükür ben temmuzda bitirdim,ruhsatımı bekliyorum.şimdi ne yapmam lazım onu düşünüyorum.
şu an mevcut mükellefim yok,toplayamadım gerçi toplatılmadı.
inşaallah bundan sonra daha güzel olacak.
hepinize başarılar diliyorum.
smmm

slm arkadaşlar.. işyerim çok yoğun olduğu için fazla giremiyorum siteye malesef... ilk girişimdi sınava ve 4 dersim kaldı.maliyet-finansal-vergi hukuku ve denetim.. finansalı nasıl çalışsam hala bilemiyorum. vergi için tüm vergi kanunları diye bir kitap aldım ordan çalışıyorum..

inci arkadaşım maliyet notlarını banada gönderebilirsen çok sevinirim. [email protected]
şimdiden teşekkür ederim. :D

smmmfeltach ' Alıntı:
2010 aralıkta sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.Allah yardımcınız olsun.
çok şükür ben temmuzda bitirdim,ruhsatımı bekliyorum.şimdi ne yapmam lazım onu düşünüyorum.
şu an mevcut mükellefim yok,toplayamadım gerçi toplatılmadı.
inşaallah bundan sonra daha güzel olacak.
hepinize başarılar diliyorum.
smmm

tebrik ederim..yolun açık olsun :d

kim bu notları gönderen ?

Arkadaşlar maliyet sınavı hakkında arkadaşların tavsiyelerine uymanızı ısrarla tavsiye ediyorum.Cevaplarımın doğru olmadığı halde gidişatımın birebir doğru olmasından ötürü maliyetten 75 aldım ve geçtim dolayısıyla sizi sonuca götürecek çalışmanın metodu şudur.

Saatlerce soruları doğru cevaplamak için uğraşmayın ve sadece gidiş metodlarının mantığını çözün çünkü soru örneklerini ezberlemeniz soruya en ufak bir yanıltmaca eklendiğinde sizi ters köşe yapacaktır.Bol soru çözmenizde bir diğer tavsiyem bunları uygulayanların geçememe gibi bir durumu kesinlikle olamaz.Hepinize başarılar diliyorum.

arkadaşlar maliyet notu hala elimize ulaşmadı alan arkadaş var mı ? bir de aralıkta maliyetten ne sorulabilir. tahminlerinizi bekliyorum.