2010 temmuz Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zerrin82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 temmuz Finansal Muhasebe

Kırmızıgül arkadaşım tranzondan gelen soruları mail atma şansın varsa çok iyi olur birazdaha sürmeliyi yakından tanımış oluruz [email protected] teşekkürler

eskici ' Alıntı:
yusuf sürmen hoca hesap kodlarına değer veriyomu arkadaşlar. hesap kodlarını yazmamış kendi cevaplarında. bizde yazmasak kırarmı ,bilgisi olan varsa cevap beklıyorum lütfen.
[/quote
aynı soruya bnm de kafam takıldı
kendi cvp larında HS KODLARI YOK
AMA BEN SINAVDA YAZACAĞIM
YAZMAMAKTANSA YAZMAK DAHA İYİDİR BENCE
]

muradım ' Alıntı:
Kırmızıgül arkadaşım tranzondan gelen soruları mail atma şansın varsa çok iyi olur birazdaha sürmeliyi yakından tanımış oluruz [email protected] teşekkürler

taraycım olmadığı için paylaşamıyorum sizinle fatokobi çünkü. kusra bakmayın önemli olan soruları paylaştım siznle cevaplarınıda yazdım diğer önemli sorularıda çok karışık cevabını ögreneyim denyimli birnden paylaşcam en kısa zmanda

zerrin82 ' Alıntı:
kırmızıgül ' Alıntı:
soru:işletme aralık ocak şubat ayınailişkin 3 aylık muhsebe ücretini 70800 tl kdv dahil den yüzde 20 gelir vergisi kesintisinden sonra kalan tutarı peşin ödemiştir.

mal satışlarında nakliye giderini 760 yerine 612 hs kullanmış arkadaşlr siznle 3 soru paylaştım bunlar büüyk ihtimalle bizede soracak umarım işinize yarar

mal alışlarının nakliyesinde ben 760 lı hs bı kullanıyorum bi çok kişi gibi..
612 hs bı kullanan var mı acaba ?

ben kursa gidiyorum.
mal alış nakliyesi malın maliyetine ekleniyor.
satışlarda da sanılanın aksine bu hoca 760 hesabı kabul etmiyo,612 hesabı kullanmamız gerekiyo

tşk ler cvbın için..
sınav yaklaşıyor arkadaşlar çalışmalar nasıl gidiyor

arkadaşlar yevmiye defteri ile ilgili bi sorunum var. tuhafınıza gitmesin ama ben hiç yevmiye defteri görmedim :-[ sınavlarda yevmiye defterini kullanamamaktan korkuyorum. ınt ten baktım ama sanırım çeşitleri var bu defterin. acaba bana sınavda çıkan tarzı ve kullanımını gösterecek sıte adresi bilen varmı?

SORU
e işletmesi 2007 yılında 20000 sntli 40000 ve 100000 snt siz olmak üzere üç alacağını icra konusu yapmış 31.12 de bu alacaklar için 64000 karşlık ayırmış .izleyen dönemde bu alacaklarla iligli icra takibi sonuçlnmış buna göre 20000 alacağı tammaı değersiz hale gelmişdir
devamı var
40000 alacağı tammı için aciz belgesi almıştr 100000
alcağını ise tammını
tahsil etmiştir
arkadaşlar yusuf hocanın şüpheli alcaklarla ilgili sorusu ben bu sorunun içinden çıkmadım

yok sorun o değil sorun; ayrılan karşılığın işlem sonucu olarak hangı alacakla ilişkilendirileceği.

yoksa senet için

senetli 20000 tl lık lacak
-önceki dönem gider zarar 20000
???????konusu kalmayan karşılık

kırmızıgül ' Alıntı:
SORU
e işletmesi 2007 yılında 20000 sntli 40000 ve 100000 snt siz olmak üzere üç alacağını icra konusu yapmış 31.12 de bu alacaklar için 64000 karşlık ayırmış .izleyen dönemde bu alacaklarla iligli icra takibi sonuçlnmış buna göre 20000 alacağı tammaı değersiz hale gelmişdir
devamı var
40000 alacağı tammı için aciz belgesi almıştr 100000
alcağını ise tammını
tahsil etmiştir
arkadaşlar yusuf hocanın şüpheli alcaklarla ilgili sorusu ben bu sorunun içinden çıkmadım
128 hs xx 160.000
120 hs xx 140.000
121 hs xx 20.000
-------------/--------------------
654 hsxx 64.000
129 hs xx 64.000
------------/--------------------
129 hs xx 20.000
128 hs xx 20.000
------------/--------------------
100 hs xx 100.000
129 hs xx 44.000
128 hs xx 140.000
671 hs xx 4.000
--------------/------------------

hocanın cevabına göre zarar bulmuş kaç kişiye sordum hocaın cevabını kimse bulamıyor bende bulamdım
aciz belgesi içinkayıt yokdur böyle soru gelse hocanın cevabını yakalyacağımız anlaşılan
hocanın cevabı 129 hs :8000 (B) 681 önceki dönem gider zaarı 12000 (B) 128 şüp a. (A) 20000
aciz belgesi için kayıt yokdur . 100 kasa 100000 (B) 128 şp al . (A) 100000
129 şüp Tic al. kar (B) 40000 644 konsu kalmayan karşıklar 40000
arkdaşlar hocanın cevabı bu bende karbuldum ama hocazarar çıkarmış
sizce hocann bu cevabı doğrumudur sınavda çıksabu soru hangi kaydı yapmamız lazım

ya bir şey dicem hocanın mart sınavı bile bu kadar zor değil...sonuçta öğrencilerine anlatmış olduğu soruları sormuş adam bize bu kasmaz...vakit zaten sınırlı ,bir sürü şey yapmak zorundasın...bu kadar zorlayacağını düşünmüyorum hele de mart sınavında bu kadar çok kalan olduktan sonra..bence kafanızı fazla bulandırmayı derim...

nevermind ' Alıntı:
ya bir şey dicem hocanın mart sınavı bile bu kadar zor değil...sonuçta öğrencilerine anlatmış olduğu soruları sormuş adam bize bu kasmaz...vakit zaten sınırlı ,bir sürü şey yapmak zorundasın...bu kadar zorlayacağını düşünmüyorum hele de mart sınavında bu kadar çok kalan olduktan sonra..bence kafanızı fazla bulandırmayı derim...
inşallaahhh :)

herkesn kalma sebebi hocaın soru tarzını bilmemizdi en azından şuan biliyoruz hocanın soru tarzlarnı arkdaşlar benim sizlere bir sorum olcak hocanın soruları içerisnde dikkatmi çeken birsoru var işletme yeni şube için kuruluş ve örgütlenme gideri yapmış bunu normalde kuruş veörgütlenme giderine atmamız gerekmiyormu hoca direkmen genel yön giderine atmış sizce hangisi doğru bu konuda yardımınıza ihtiyacım var
bazı önemli konular hakkında blgi vermek istiyorum . çeklerdevade olmadığı içi hoca 2 ay vadeli çekleri alınan/ verilen bunları 2 ay vadeli alınan çeki alcak sntlerne . 2 ay vadeli verln çeklri ise borc sntlerine atmış bunu sizlerle paylşmak istedm . özellikle sürekli ögrencilernesorduğu binek otomobil aldığında ötvyi hsplıyruz otomobil bedeli ve ötv topluyarak kdv yi buluyoruz dahasonra geneldesorularında ötv ve kdv bir gider hesabına alınmıştr diyor ötv vekdv toplamı genel yön giderine atıyor. vuk göre işletmeye alınan binek otomobili alışında kdv yi indim konusu yapamıyoruz onun için genel yön giderine ama ötv ya taşıtın alış bedeline yada ayrı bir gider hsda atın diyor bunlara dikkat

kırmızıgül sen bir şey yazınca inan senin yazdıklarını okumaya korkuyorum...bir de çok karışık yazıyorsun hiç bir şey anlamıyorum..inş bu kadar zor sormaz...:(:(

gayet okunaklı yazı neresini anlamıyrsun yanyana yazdığım için mi
açıkçası ben kolay beklemiyrum sınavı adı üstü smmm yeterlilik muhasebde ne kadar yeterliyiz mart ayında ölçmedimi .i adam bizm her konuda eksiksiz bilgi sahbi olmamızı istiyor .açıkçası benim martta gözüm korkdu. onun için 3 kitap bitdim herkonuyla ilgili uygulamalı oda yetmedi hocanın sorularını getirttim trabzondan çok karışık sorularını bile bilen herkese soruyorum .elimden geldiği kadar herkesi uyarmayı çalışyorum özellikle önem verdiği konular belli ince hesap yapıyor .biizmde ince düşünmemizi gerekiyor

kırmızıgül ' Alıntı:
gayet okunaklı yazı neresini anlamıyrsun yanyana yazdığım için mi
açıkçası ben kolay beklemiyrum sınavı adı üstü smmm yeterlilik muhasebde ne kadar yeterliyiz mart ayında ölçmedimi .i adam bizm her konuda eksiksiz bilgi sahbi olmamızı istiyor .açıkçası benim martta gözüm korkdu. onun için 3 kitap bitdim herkonuyla ilgili uygulamalı oda yetmedi hocanın sorularını getirttim trabzondan çok karışık sorularını bile bilen herkese soruyorum .elimden geldiği kadar herkesi uyarmayı çalışyorum özellikle önem verdiği konular belli ince hesap yapıyor .biizmde ince düşünmemizi gerekiyor

kesinlikle sizle aynı fikirde değilim kasacak bişey yok konuya hakım olan geçmiş yıl sorularını çözebılen gecer üstelik siz komisyona bakmayın geldiğini belli ettı marta temuzda bu doğrultuda olacağını sanmıyorum oluırsa isyan çıkar ...
ve bu forumda çok fazl bılgı kirliliği var bu donem herkes kendı bıldığını varsayımını doğru sayıyor bence okulda
sorduğu sorular değilde mart donemı soruların kaynak olarak alınması gerekiyor orada gecmiş yıllardan farklı olarak ıkı hesap farklı başkada bişey yok

kırmızıgül arkadaşımıza katılıyorum, geçmiş yıl sorularına boşuna bakmayın, hocanın soru tarzını öğrenmeye çalışın, bazı arkadaşlar yazdılar sağolsunlar ne tür sorular sorduğunu, adam sözel soru bile soruyo, cevap kağıdı düzenine dikkat edin mesela yevmiye kayıtlarına tarihini yazmak, kaydın altına hangi işlem olduğunu yazmak mal alış kaydı gibi, yevmiye madde nosu yazmak vs, artı hoca bizim kullanmadığımız garip hesaplar kullanıyo mesela adam satılan malın sevkiyle ilgili gideri 612 ye atıyo biz ne yapıyoruz 760 a atıyoruz, bu gibi şeyleri bilmek gerekiyo, son söz olarak artık kimse finansal muhasebeyi kek ders olarak not yükseltme dersi olarak görmesin, herkese başarılar...

evet aynen öyle gözüm kapalı geçerim dediğim dersden kaldım .çıkmış dönem sorularına çalış geçersin dediler .bende çalıştım kaldım . hocanın sınavda soracağı sorular arasında muhakkak kasacak soru olca birkaçtane özellikle tahvil ihraç ve faiz tahakuk ve ihraç farkı itfası bu konuya çok önm vermiş ve karışık soruyor. taşıt alımı vesatımı yine olcak . bu sefer kira yerine muhtemlen ya sigorta yada smmm ücretni sorar .şüpheli alacaklar kesin gelir . dönem sonu işlemleri arasında da busefer ya kasa yada mal noksanlık fazlalığı. artık sadece maddi duran varlıklar değil maddi olmayan duran varlıkların amortismanı da istiyor. hocanın soru tarzı içeriğini bldikten sonra ve en önemlsi kullandığı hesaplara dikkat edersek geçeriz
ögrencilere sorduğu tanımlardan belkide içlerinden biri bizede gelcek. allah hepimiin yardmcıs olsun benim gibi ikinci kez girenlere bu seferbütün dersleri temizleme şansı versin .ilkez girecek olanlarada bol bol şanslar dilerim arkadaşlar sayılı günlerimiz kaldı sınava ....

Arkadaşlar hoca yevmiye kayıtlarını yaparken sayıların sonunu şu şekilde yapıyor ya 1.000,-
bizdemi öyle yapacağız. her sayının sonuna (,-)virgül tire mi koyucaz :(((

ya arkadaşım saçmalayın ne noktası ne virgülü rakamı yaz geç.hiç de dikkat etmedim