2010 temmuz Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zerrin82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 temmuz Finansal Muhasebe

Arkadaşlar eskiden faiz gideri olduğu zaman 780 e atıyorduk. Ama bu hoca direkt olarak 660 a atmış. Sınavda o tarz bir soru geldiği zaman doğrudan 660 a mı atalım yoksa 780 e atıp ordan dönem sonu 660 a mı atalım?

arkadaşlar kendinizi bu sorularla meşgul etmeyiniz bu sorular kesinlikle çıkmaz sebebi üniversite değil aryrıca kalan sayısı çok olduğundan bu kadar germezler bu hocanın dikkat ettigi kdv ve hesap açıklamaları bence bu forma bu saatten sonra bakıp moralinizi bozmayın arkadaşlar hocanın final ve vize sorularını yazıyorlar bizler üniversite öğrencisi değiliz ayrıca hoca üniversite öğrencilerine belli noktaları öğretmek ister ayrıca hocanın dönem soruları farklı kafanıza takmayın bu dönem çok basit olacak allah yardımcımız olsun

zerrin82 ' Alıntı:
Arkadaşlar hoca yevmiye kayıtlarını yaparken sayıların sonunu şu şekilde yapıyor ya 1.000,-
bizdemi öyle yapacağız. her sayının sonuna (,-)virgül tire mi koyucaz :(((

Evet bence ilk önce dikkat etmeniz gereken kural budur. Ancak virgül değil nokta kullanılmaldır.
Bunu bilmeyen zaten muhasebeci olamaz. Parasal değerler bu şekilde yazılır.

gulpembe ' Alıntı:
Arkadaşlar eskiden faiz gideri olduğu zaman 780 e atıyorduk. Ama bu hoca direkt olarak 660 a atmış. Sınavda o tarz bir soru geldiği zaman doğrudan 660 a mı atalım yoksa 780 e atıp ordan dönem sonu 660 a mı atalım?

Hocanız genel giderleride direk 632 nolu hesaba atıyor heralde kestirmeden gidiyor :D

keşke öyle olsa ne süper olurdu ya....çok korkmaya başladım şu dersten...:(:( çok stres oldum ders de çalışmıyorum artık çok sıktı tek dersim ama üstümde kocaman bir yük var....

OZZYY ' Alıntı:
arkadaşlar kendinizi bu sorularla meşgul etmeyiniz bu sorular kesinlikle çıkmaz sebebi üniversite değil aryrıca kalan sayısı çok olduğundan bu kadar germezler bu hocanın dikkat ettigi kdv ve hesap açıklamaları bence bu forma bu saatten sonra bakıp moralinizi bozmayın arkadaşlar hocanın final ve vize sorularını yazıyorlar bizler üniversite öğrencisi değiliz ayrıca hoca üniversite öğrencilerine belli noktaları öğretmek ister ayrıca hocanın dönem soruları farklı kafanıza takmayın bu dönem çok basit olacak allah yardımcımız olsun

benim de kırmızıgüle demek istediğim tam da buydu işte...adam haklı olarak öğrettiğini sorar öğrencilerine bize ne öğretti ki sorsun..ayrıca bu sınava giren insanlar hepsi farklı ünilerden farklı hocaların anlatma sistemleriyle sınava giriyorlar....ve de stajdan yeni çıkmış insanlar ..bize stajta ne gösteriyorlar ki bu kasarak istiyorlar anlamıyorum ya....herkes eşit değil ki bilgi açısından...evde staj yapan da var..deyim yerindeyse pc başına bile oturmadan it gibi sağa sola koşturulan stajyerler de var...fotokopi çeken de...çok büyük haksızlık olur ..kaldı ki geçen sınavda süper muhasebe bilenler de kaldı...

evet çok deneyimli insanlar bile kaldı .insanlar muhasebden kalmyı yediremiyor. bende hala yedirmiş değilim lise ve üniversite hayatımda notum 95 aşağıya düşmedi ilk defa kaldım bu yüzden bayağı psikolojim bozuldu. vergide çok kolay olur bu dönemde ikidönem dir çok kalan var. vergiye iyi çalışın arkadaşlar kolay gelcek çünkü bir dahaki dönem kolay gelmez. maliyette yurdakul değişmişmi bilgisi olan varmı .tek tırsarak giridğim ders maliyet olcak galiba çünkü çokpuan kırıyor bütün işlemleri eksiksiz yapmak gerek. 20 puanlık ksımı yapmdım diye kaldım maliyetten kolaymı gelcek yoksa zormu bu dönem . benimgibi ikinc kez girenlere kalan derslere temizleme şansı versin . ilk girenlerede bol bol şanslar

sinirden stresten ağlıcam ya o derece çok canım sıkılıyor iyice gerdi beni...........................

arkadaşlar bu derste maliyet, mali tablolar ve vergi hukukunda hesap makinası serbestmidir.

zeyna78 bu güzel bi haber gibi geliyor.gerçi gelen gideni aratır mı o ayrı.bu duyumu nerden aldınız ve %90 ı nasıl hesapladınız...

Aslında işin tamamen duygusal yönünü düşünürsek biz sınavı verdiğimizde ruhsatları boncuk vererekmi alıyoruz yoksa binlerce TL vererekmi ??? O parası, bu parası, zart parası, zurt parası, SM lere parayla uyduruktan bir özel sınavla SMMM belgesi veren zihniyet bize gelincemi yok olmaz diyecek yapmayın yahu o kadarda kasmayın.

Bir sınav zor olur ötekisi kolay şimdi bi prof çıkacak ben SMMM leri geçirmiyeceğim üniversitede finalde sorduğum soruları soracağım, meslekte finansal muhasebede herkes kendini aşacakmı diyecek ve Türmob buna karşı çıkmayacak yahu birileri bizim ruhsatlara vereceğimiz paraları hesaplayıp çoktann harcamalarını yapmıştır bile Don Kişot' luğun alemi yok hoca bir kere kasabilir ancak geçen sınavda ne gördük en fazla kişinin kaldığı maliyette adamların bir gelin geçin demediği kalmamış.

Son sözüm biz ruhsat alırken nasıl boncuk vermiyorsak nasıl birilerine uyduruk kaydırık sınavlarla parayla belge verilebiliyorsa aynı zihniyet bizede belge verecektir ha bu yanlışmıdır evet yanlıştır ancak bu böyledir yapacak birşey yokk.

çok haklsın arkdaşım sm ler bizim gbi sürünmeden smmm oluyor artı onlar lise mezunu biz üniversite aynı kefeye koyuyorlar. biz smmm olmak için yok staj başltma yok staj süresi derken 3 yıl smmm olmak için ugraıyoruz oda yetmiyor harcadığımız paralar cabası. temmzuda dersleri temizlesek bile birde ruhsat parası .kısacası mali müşavir olmak için hem maddi hemde manevi olarak bayağı birşeyler veriyoruz birde karşılığını alabilsek gam yemiyeceğim iki yıl boyunca staj yeri bulamdım ssk praları cepden yok dosya parası yok sınav parası ruhsat parası derkn karşılığını hiç alamadım. ruhsatı alsam nedeğişcekki iş bulcam yineyok sınavıversem bile ruhsatparasnı nasılödeyeceksin az para değil 2500 tl kısacası hem sınavlarda hakkımız yeniyor bilerek bırakıyorlar çok para kzanmak için üstüne psikolji ve sağlıkbozuluyor lanet okuyorum bu mesleğe girdiğim güne busınavlar yüzünden meslekden soğdum .zaten ders çalışmak çin işkencesi snav komisyonu bizim beddualrımızla çok yaşamaz allah yedirmesin o paralrı onlara

sınava yeni yada ikinci defa gircek arkadaşlar stres vs.yapmanıza gerek yok.özellikle maliyet muhasebesi çokda zor bi ders değil.kesinlikle size tavsiyem geçmiş yıl sorularına bakın.arka arkaya çıkmış sorular gelmiyor mesela.ama kısır döngü gibi bi dönem sorulmasa diğer dönem soruluyor.mesela dağıtım ve türleri,maliyet yöntemleri bunlar genelde sorulan sorular arasında.geçmiş dönem sorularını çözün derim ben faydasını göreceksiniz.başarılar şimdiden hepinize.

sınavabir gün kala kalpden gitçem en sonunda marttadaaylarca çalıştım 3 dersden kaldım .vergi ve muh den korkmuyorum ama maliyetten çokkorkarakgircem buadam çok zorda sorablir geçmek başlı başına bela işlemlrn doğru olsa bile 30 puan haksız yere kırıyor bir bakmışsın senin gibi ypanlar geçdi hattta itraz edenler bile 40 dı 5o oldu ben itiraz ettim birpuan bile değişmedi maliyetten bütün konulara hakimim yurdakul ktabı deha çıkmış sorular çözmedğim bir şey kalmadı amayinede içimdeki korkuyu atamadım .yusuf sürmen bu sefer en kazık soru bile hazırlasa korkmuyorum hocanın bütün soru içeriklerini ve soru tarzlsrnı bliyorum artı iki farklı prof kitaplarnı btrdim bilmedğim konu yok vergi hatmettim nerdeyse kanunları madde madde ben elimen geleni yaptım artık allahın yardımına kaldı allah herkesin yardmcsı olsun temmuzda geçemezsem kalpden giderim artık yada bakırköyeee çok can sıkıc oldu bu sınavlar ortada çok adeletsizlikler var komisyonun cepleri para dolsun diye birk ere bilerek bırakıyorlar

offf sayın meslaktaşlarım son birgün :-X ,
nedir bu yusuf sürmen kabusu,valla kırmızıgül arkadaşımı okudukça benim tüm öğrendiklerim,finansal muhasebe ye ayırdığım vakit ve çözdüğüm geçmiş yıl soruları, 689 oldu >:( bu nasıl adalet, neolduda yusuf hocanın modası başladı anlamadım.yıllardır çözülen 760 oldu sana 612 nedir bu böyle?daha böyle nekadar detay var bakalım.böyle her hocaya göre cevaplar değişirse nerde kaldı serbest mali müşavirliğimiz. ??? herhocanın soru tarzına göre cevapmı olur valla benim mantığım almıyor.şimdiden herkese bol şans diliyorumm

Merhabalar arkadaşlar,öncelikle sınava katılacak tüm arkadaşlara başarılar,bol şanslar diliyorum.
dün odanın bilgilendirme toplantısı vardı bundan bahsetmek istiyorum

fin. muhasebe: soru tarzının geçen sınavla aynı olacağı benzer bir iki soru gelebileceği.özellikle konsinye malları komisyon geliri şeklinde gelebileceği
artık kağıtların 157,kira kırtasiye hisse sntleri ihraç primleri,faizi işlenmiş tahvil satışı sorusu gelebilir.satıcı adına yapılan sevkin 612 de takip edilmesi.kiranın 659 a kaydedilmesi.

analiz:sözelde kısa yorum abartmadan.bilançodaki özellikli kalemlerin
karşılaştırılması

meslek hukuku :mevzuat 2008 değişikliği etik kurul vs.

temel hukuk arif hocanın kitabına baskılması

denetim:hoca gelmedi fakat denetim ve fin muhasebe de hocaların kitaplarının gözönünde bulundurulması gerektiği belirtildi.

maliyet konu ayrımı yapılmadı her yerden gelebilir.

vergi yine aynı şekilde ayrım yapılmadı. 6183,gelir vrg. ,kurumlar,vuk.,

tekrar herkese başarılar diliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşaAllah.

tuğçe09 ' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,öncelikle sınava katılacak tüm arkadaşlara başarılar,bol şanslar diliyorum.
dün odanın bilgilendirme toplantısı vardı bundan bahsetmek istiyorum

fin. muhasebe: soru tarzının geçen sınavla aynı olacağı benzer bir iki soru gelebileceği.özellikle konsinye malları komisyon geliri şeklinde gelebileceği
artık kağıtların 157,kira kırtasiye hisse sntleri ihraç primleri,faizi işlenmiş tahvil satışı sorusu gelebilir.satıcı adına yapılan sevkin 612 de takip edilmesi.kiranın 659 a kaydedilmesi.

analiz:sözelde kısa yorum abartmadan.bilançodaki özellikli kalemlerin
karşılaştırılması

meslek hukuku :mevzuat 2008 değişikliği etik kurul vs.

temel hukuk arif hocanın kitabına baskılması

denetim:hoca gelmedi fakat denetim ve fin muhasebe de hocaların kitaplarının gözönünde bulundurulması gerektiği belirtildi.

maliyet konu ayrımı yapılmadı her yerden gelebilir.

vergi yine aynı şekilde ayrım yapılmadı. 6183,gelir vrg. ,kurumlar,vuk.,

tekrar herkese başarılar diliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşaAllah.

tuğçe arkadaşım "denetim ve fin muhasebe de hocaların kitaplarının gözönünde bulundurulması gerektiği" derken hangi hocaların ktaplarından bahsediyorun?Denetimde Ömer Duman mı Hasan Türedi mi?

şu anda komisyonda olan hocalar , büyük çoğunluk onların kitaplarından çalışmış kurs hocalarıda bu kitaplardan çalışılmasını önermiş.

Paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler. Umarım hepimiz bu sınavda başarılı olur ve bu sıkıntılardan kurtuluruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

MART 2010 finansal muhasebe soru cevaplarını biri bana buraya kopyalayabilir mi??
adobe readerda bir sorun var açılıyor ama sürekli yanıt vermiyor uyarısı var...acil arkadaşlar...son tekrarları yapıyorum artık..teşekkürler şimdiden