fonradar

2012 defterlerinin onaylanması?

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
noter pazartesi şirketimize gelecekmiş 2012 nin defreterlerini mühürleyecekmiş 2011 ne olacak ben anlamadım ben defteri nerden ve kaç sayfa alacam kapanış ne zaman olacak noter tekrarmı gelecek haatta noterden bana yazı gelmiş 208-2009 kapanış yapmamışsınız yapın diye acaba önceden mühürletip sonradan defterler basılıp kapanışmı yapılıyor bu işlere yabancıyımda
 
Ynt: 2012 defterlerinin onaylanması?

Kapanış tasdiki, ihtiyari bir tasdiktir. Ancak yaptırılması ticari davalarda ispat aracı olması bakımından önemlidir. Defterlerin kapanış tasdiklerinin en geç Ocak ayının sonuna kadar(envanter defteri için Mart ayının sınuna kadar) yaptırılması gerekir. 2012 nin defterlerinin ise 2011 yılının Aralık ayı sonuna kadar tasdik ettirilmesi gerekir(Açılış tasdiki). İster sürekli form şeklinde ister A4 kağıdını tasdik ettirebilirsiniz. Kaç sayfa tasdik ettirileceği ise firmanın işlem hacmine bağlıdır. Geçmiş dönemlerde kaç sayfa tasdik ettirildiği sizin için bir fikir verebilir.
 
Ynt: 2012 defterlerinin onaylanması?

Selamlar
Tasdik işlemini müşavir gözetiminde yapmıyor musunuz?
 
Ynt: 2012 defterlerinin onaylanması?

Yevmiye ve envanter defterinin kapanış tasdiki ihiyari (isteğe bağlı) değil. Zorunludur. Bu zorunluluk TTK da açıkça belirtilmiştir.
Yanlış bilgilendirme yapmayalım.
 
Ynt: 2012 defterlerinin onaylanması?

Sayın nguroy,

Aslında ben V.U.K. açısından ihtiyari olduğunu belirtmek istedim. TTK'ya göre zorunlu olduğu, yaptığım açıklamadan gayet anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Ancak bunu açık bir şekilde belirtip yanlış anlaşılmaların önüne geçtiğiniz için teşekkür ederim.
 
Üst