Bende geçen sınavda gelir tablosu ve bilançoyu tutturamamıştım.T ler de tam değildi 52 almıştım umarım sizde geçersiniz.
tebrik ederim.. inşallah geçerim ama ufaktan çalışmaya başlıcam
Bende geçen sınavda gelir tablosu ve bilançoyu tutturamamıştım.T ler de tam değildi 52 almıştım umarım sizde geçersiniz.
kağıt düzenin iyiyse yevmiye kayıtlarının altına açıklama yazdıysan geçersin
benim ilk girişimdi bu dönem. geçmiş yıllara göre inanılmaz kolaydı sorular. bende 3 dersten kesin olarak kalacağım. denetim, mali tablolar analizi, meslek mevzuatı. çalışamadım bu derslere. ben maliyet muhasebesine ve vergiye ayırmıştım bütün vaktimi.
maliyet muhasebesi, geçmiş yılda çıkan sorunun aynısıydı.
finansal muhasebe de çok kolaydı geçmiş yıllara göre, özellikle 2010 dönemine göre.ama 25 madde olması zorladı. kapanış kaydını yetiştiremedim. birkaç yevmiye maddesinde de hata yaptım.
ilk soruda kaydı şöyle yaptım
770 aralık kirası
180 sonraki 2 ay
ama sonraki sorularda. 1500 lira gelecek aylara ait giderin bu döneme ait olduğu ortaya çıkmıştır diye bir madde vardı.
ben onuda
770 B
180 A
yaptım. dolayısıyla 1000 lira aralık kirasını 2 kere gidere attım. dönem net karını da 1000 lira eksim buldum netice itibari ile. kdv tahakkukunda da mizanda devreden kdv olduğunu unuttum. daha sonra farkettim ama bu sefer de 200 lirayı gidip 391 den çıkardım yanlışlıkla.
vergiden, kdv ve vuku ezberlemiştim madde madde. özel matrah şekillerini , vuk sorusunu ve amme alacakları sorusunu yaptım. son soruda da yaptım birşeyler 50 sınırını zorlarım herhalde.
herkesin 7/7 yapabileceği bir sınavdı. ben bir daha bu kadar kolay soracaklarını sanmıyorum. aralık sınavı zor olur diye tahmin ediyorum.
aralık sınavı komisyonun son sınavıymış arkadaşlar gider ayak bir güzellik yapabilirler tüm derslerden girince bence
ya maliyet ve mesleğim çok kötü geçti arkadaişlşar. 30 puanlık a şıkkım doğru maliyette. b şıkkında ise 32000 ve 40000 tl yi buldum biret ek dağıtımını yamadım. 50 alamazmıyım ben şimdi ?(( meslekte de rapor türlerine olumlu olumsuz şartlı dedim. bir kısım arkadaş cev ap o değil diyo. siz neler yaptınız ?
ya maliyet ve mesleğim çok kötü geçti arkadaişlşar. 30 puanlık a şıkkım doğru maliyette. b şıkkında ise 32000 ve 40000 tl yi buldum biret ek dağıtımını yamadım. 50 alamazmıyım ben şimdi ?(( meslekte de rapor türlerine olumlu olumsuz şartlı dedim. bir kısım arkadaş cev ap o değil diyo. siz neler yaptınız ?
maliyetten hocanın sonuç odaklı olduğunu söylüyor diğer arkadaşlar benim bu konuda tecrübem yok ilk sınavda verdiğim için.meslekte rapor türlerine ben de senin gibi yazdım ama cevap o değil emin olabilirsin
benim takıldığım noktada buişte maliyettekimi arkadaşlar ikinci sorunun a ve b şıklarının eşit puan olmadığını söylüyorlar a şıkkı en fazla 15 puandır diyen bile var benimde a şıkkıdoğru ama personel taşımayı yanlış dağıtmışım 1.soruda yanlış açıklanınca görücez artık
Arkadaşlar maliyet sonuç odaklı diyorsunuz yüreğim ağzıma geliyor.nasıl yani benim 1. sorum doğru 2.sorunun a şıkkıda doğru sadece b şıkkında yararlanma oranını %6875 yerine %69 diğerindede %3125 yerine % 31 olarak yuvarlamamdan dolayı yalnızca A gider yerinin 500 080 B gider yerinin de 399 920 olarak toplamı buldum.ancak 1.dağıtım ve 2.dağıtım genel toplamı 900 000 tl bulundu.Şimdi bu durumda komisyon hangi sonuca odaklanır dersiniz.dağıtım genel toplama mı yoksa A ve B nin Toplamlarına mı.Bu durumda puan kırar mı?
a ve b şıkkına ayrı ayrı puanlama vermez ise her soru doğru olmasına rağmen kalabilir miyim ?[/QUOTE
yüreğin ağzına gelmesin 1.sorun doğruysa 40 puan cepte 2.sorunun a şıkkı doğruysa eşit değilse bile puanlar en az 10puan bile olsa rahat 50 alırsın geçmiş olsun![]()
nedesek boş açıklanınca görücezmerhaba...
maliyet muhasebesi sınavı esnasında sayın tves gibi oranları yuvarladım. sonucta 900000 olarak tabloda gosterdım ancak a ve b nin dağılımında 80 tl lık fark var bundan dolayı 60 puanlık soru komple sılınır mı ya hayret bısey forumda sılınebılecegı ızlenımı uyandıracak yorumlar okudum... 1. sorumda ıse dırek ıscılıgı ve dımm yı kko na dagıl etmeden gug u kko dahıl ederek hesaplayıp bırım malıyetı 32,50 bulmustum bundan dolayı dıger bulunan sonuclarda yanlıs oluyor bu nedenle sorumu komple ıptal mı ederler? detaylı herseyı yazmıstım...
merhaba...
maliyet muhasebesi sınavı esnasında sayın tves gibi oranları yuvarladım. sonucta 900000 olarak tabloda gosterdım ancak a ve b nin dağılımında 80 tl lık fark var bundan dolayı 60 puanlık soru komple sılınır mı ya hayret bısey forumda sılınebılecegı ızlenımı uyandıracak yorumlar okudum... 1. sorumda ıse dırek ıscılıgı ve dımm yı kko na dagıl etmeden gug u kko dahıl ederek hesaplayıp bırım malıyetı 32,50 bulmustum bundan dolayı dıger bulunan sonuclarda yanlıs oluyor bu nedenle sorumu komple ıptal mı ederler? detaylı herseyı yazmıstım...