2013 / 3.Dönem SMMM Yeterlilik Sınav Sonuçları Ne Zaman açıklanır ?

Arkadaşlar bu komisyon değişti değişecek olayı benim kafamı karıştırıyor. Ben ilk kez Mart/2013te sınava girdim dersaneye gitmedim. Elimde sadece dehanın kitapları vardı. Denetime sınavdan önce 1 gün baktım, sorular zor değildi, cevaplarda birebir kitabın aynısını da yazamadım ama 72 aldım. Mart ve Aralıkta komisyondaki kişinin aynı olması garip geliyor bana!

bir yerde sorun var nedir bilemedim..mart sınavında 3 sorum tamdı 80 belki 70 beklerken 38 aldım ?? 1 soruya bile tam puan vermemiş ki hepsi birebir aynıydı açıklamalı filan haziran 60 beklerken 25 aldım yine 3 sorum tamdı ?acaba 80-70 alan arkadaşların kağıtları önce okunmuş olabilir mi?kağıtları okurken sona kalanları 30 verip yolluyorlar mı? insan 35 yaşını devirince ve bir süreçten kurtulmak isteyince yaptıklarını da yanlış hatırlaması mümkün değil... hani ben yazdıklarımı hatırlamıyorum diycem o da değil...bugün mart sınavında 7/7 yapanları duyuyorum ki maliyet ve analiz sıkıntılıydı..var bir terslik..çözemedim..ve en önemlisi sakın bu yüksek not alan arkadaşlar yanlış anlamasınlar onlar için süper, emeklerinin karşılığını almışlar harika kalan dersleri için de bol şans dilerim,

Kağıdı okuyan kişi de gaddar davranmış olabilir. Bu kağıtları tek kişi okumuyordur heralde; içlerinde gaddarlar varsa bize de onlar denk geldi heralde. ALLAH biliyor... Ama hakkını yedikleri varsa, vicdanla okunmadıysa artık ALLAH'a havale etmek gerekir... Nihayetinde işin içinde insanların zamanı, emeği var...

Puanlamada bir terslik var,bundan eminim.Ne kadar çalışırsanız çalışın istedikleri kadar kişiyi geçiriyorlar bu gerçek.Böyle bir şeyi hiç düşünmezdim ancak bu siteye üye olunca okuyorum ki var bir tuhaf durum,umarım kimseyi kırmadan doğru olarak anlatabildim

Bence de bir terslik var. Kimler nasıl okuyor bu kağıtları! Vergiye ilk girdiğimde hiç çalışmamıştım 40 aldım ikinci girişte çok daha iyi bir kağıt verdim yine 40 aldım!
Kendi adıma seviniyorum tabiki denetimden kurtulduğum için ama Aralık sınavı tam bir fiyasko! Sınav günü denetimden çıkan arkadaşları gördüğümde çok üzüldüm. İlk gün ilk sınav mahvetti herkesi!

Bence de bir terslik var. Kimler nasıl okuyor bu kağıtları! Vergiye ilk girdiğimde hiç çalışmamıştım 40 aldım ikinci girişte çok daha iyi bir kağıt verdim yine 40 aldım!
Kendi adıma seviniyorum tabiki denetimden kurtulduğum için ama Aralık sınavı tam bir fiyasko! Sınav günü denetimden çıkan arkadaşları gördüğümde çok üzüldüm. İlk gün ilk sınav mahvetti herkesi!

kasım sınavında vergi bence kolaydı... daha önceki vergi sınavlarında zorlarken kasımda 50 hatta 70 alınabilir şeklindeydi...son soru biraz farklı gibiydi ben vergiyi verdiğimi düşünüyorum.70 beklerken 38 almazsam eğer :))

kasım sınavında vergi bence kolaydı... daha önceki vergi sınavlarında zorlarken kasımda 50 hatta 70 alınabilir şeklindeydi...son soru biraz farklı gibiydi ben vergiyi verdiğimi düşünüyorum.70 beklerken 38 almazsam eğer :))

Evet kolaydı :) Ama farklı bir sınavdı gerçekten uygulama sorusu şaşırttı, basit usulu hiç beklemiyordum birde bitim işleri defterini benim girdiğim salonda kimse bilmiyordu:)

Teşekkürler,herkes emeğinin karşılığını alır umarım,şu anda dua etmekten başka bir şey yapamayız :) herkes için iyi olur gönlüne göre olur inşallah.

30 Ocak doğum günüm .. maliyetten geçersem aldığım en güzel hediye olur....

umarım kimse bu stresi bir daha yaşamaz...

saygılar...

cevap kağıtlarını asistanları okuyor olabilir mi?
yazık bize belli bir donanıma sahibiz hepimiz. hangimiz odada gişede çalışan burnu havada memurun aldığını alabiliyoruz acaba.
hadi aldyoruz diyelim c.tesi de çalışıyoruz akşam 8-9 a kadar da çalışıyoruz. beyanname günleri zaaten tam bir fiyasko mesai ücreti yok. zam yok.
ciddi bir problem var. acaba belge vermeyi neden istemiyorlar...

http://www.bursa-smmmo.org.tr/yazarlar/makaleler/144MTO.pdf

ARKADAŞLAR BU LİNKE GİRERMİSİNİZ
BİZİM DENETİM MAĞDURU OLMAMIZIN NEDENİ BİR ÇEKİŞME YÜZÜNDEN SANIRIM

komisyonda sakarya üniversitesinden de birinin olduğu söyleniyor bu işlerin içinde bir iş var resmen art niyet var bu işte
ama türmob buna nasıl müsade ediyor anlamıyorum soruyu bu sakarya üniversitesinden gelen kişi tek başına mı hazırladı diğerleri naptı acaba hazırlanan soruya bakmadan altına imza mı attılar.

komisyonda sakarya üniversitesinden de birinin olduğu söyleniyor bu işlerin içinde bir iş var resmen art niyet var bu işte
ama türmob buna nasıl müsade ediyor anlamıyorum soruyu bu sakarya üniversitesinden gelen kişi tek başına mı hazırladı diğerleri naptı acaba hazırlanan soruya bakmadan altına imza mı attılar.

Kesinlikle katılıyorum. Diğer komisyon üyeleri ne yaptı acaba sorular hazırlanırken? Bence bu Sakarya Üni. hocası atladı üstüne soruların, ben hazırlarım diye bana öyle geliyor artık.

Ya kimse Sakarya Üni. yayını falan almasın arkadaşlar aklınızda olsun. Varsa yayınları ellerinde patlasın.

Türmob - KGK çatışmasında olan bize oluyor! Denetim sınavı için herkes bireysel dilekçe gönderdi. Türmob bizi sahiplenmedi! Ben denetimden kurtuldum ama bu konuda yapılabilecek toplu tepkilerde mutlaka yanınızdayım arkadaşlar!

tam badem bıyıklı iki kurumun gösterisi olmuş,sakarya üniversitesi de aynı yöne bakıyormuş kgk ile...çok yakışmışlar birbirlerine.!! koşa koşa bu kurumun eğitimlerine giden arkadaşların tuzu kuru olduğu için ne diyelim soğuk yenen şerbet bize de kısmet olur elbet..çok kızıyorum bu zihniyete

Türmoba denetim den birdaha ki sınavda nerden sorumluyuz diye dilekçe yazdım
dilekçede aynen kgk ya sorun yazıyordu
bende dalga mı geçiyor bunlar diye düşünüyordum
doğruymuş gerçekten tahminim önümüzdeki sınavda da kgk dan soru gelecek