GİB noterler birliğinden de bilgi alıyor. İkisini karşılaştırıp oldu ise kimin hatalı bildirim yaptığını buluyor ve gereğini yapıyor.
bu bilgileri giriyoruz ama bu defter tasdik bilgi girişlerinin depolandığı bizim ulaşabileceğimiz bir yer var mı? Bir liste mesela.. Ben bulamadım çıktı alayım diyecektim.. girip girmediğimi kontrol açısından.. liste kabarık çünkü
Kendi şifreniz ile GİB sistemine girdiğinizde E-Beyanname üzerinden orada sol tarafta Defter bilgileri girilmemiş müşteri listesi diye bir yer var. Oradan en azından bilgi girilmemişlerinizin listesini alabilirsiniz.
*Defterin çeşidi (Yevmiye/İşletme/S.Meslek Kazanç Defteri )
-Bilanço Esasına göre defter tutanlar; Yevmiye Defteri
- İşletme esasına göre defter tutanlar; İşletme Defteri
- Serbest Meslek Erbapları; Serbest Meslek Kazanç Defteri sadece bu tür defterleri giriyoruz.
Merhaba,
birden fazla gelir unsuruna sahip mükellefler için sadece tek defter bilgi girişi girebiliyoruz. Tabiki öncelik hangi defterin onu bilemedim. Ancak kime danışsam adi ortaklık gibi ayrı ayrı defter bazında sözleşme girişi yapman lazım dedi.. İyi de bu tek kişinin kimlik numarası, adi ortaklıkta ayrı ayrı kişi mevcut.. Bir kimlik numarasıyla hem serbest meslek faaliyeti var hemde ticari kazanç. Ben sadece yevmiye defterini girdim. Bakalım yarın kalkıpta diğer defteri niye girmedin diye hesap soracaklar mı? Ah keşke öyle birşey yapsalar hepsine ayrı ayrı cevabım olacak.
Yahu neresinden tutarsanız tutun,saçma sapan bir sistem işte..
Birde şu oda meselesi var. Oda tutmuş bugün Ba/Bs formlarının verilmesinin son günü SGK E-Bildirim gibi önem arz eden konuda seminer yapıyor sanki başka bir gün yok gibi. Defter bilgi girişleri ile ilgilide herhangi bir gelişme yok. Sadece Türmob' a yazı yazılmış. Nasıl olsun oda seminerde....