2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk soruda tek hatam en son işlemde 1000-750 işleminin sonucunu 200 yazmam,bundan dolayıda 1250 olması gereken sonuç 1200 çıkmış oldu...sorunun en sonundaki tek bir işlem hatasından tüm soruyu çizmişler !

Maliyet iptal sorular var herkese artı 40 puan verilecek...

Harun Bey,
Kaynağın kim, bunu neye dayanarak söylüyorsun ?
Tesmer'dekiler burayı okumuyor mu sanıyorsun ?
Daha önce de sınavlar 21 ekim'de açıklanacak demişsin sınavlar 25'inde açıklandı.

Umut tüccarlığı yapma lütfen.

Son düzenleme:
Arkadaşlar maliyet sınavının 2. sorusunun c şıkkı hakkında bilgisi olan var mı? a şıkkında hata olduğu gibi c şıkkıda hatalı gibi.

50 puanlık sorudan 25 vermişler.

Arkadaşlar maliyet sınavının 2. sorusunun c şıkkı hakkında bilgisi olan var mı? a şıkkında hata olduğu gibi c şıkkıda hatalı gibi.

50 puanlık sorudan 25 vermişler.

tesmere maıl attık bızler kardesım, sende at maılı bunu dıle getır o konuyada baksınlar..

1 ARALIK 2013/3. DÖNEMDE BENZER SORUDA UYGULANAN

( Fiyat farkı= (Fili Fiyat-Standart Fiyat)XFili Miktar) FORMÜLÜNDEN FARKLI OLARAK

(Fiyat Sapması = ( FF – SF ) x Alınan Miktar) FORMÜLÜ UYGULANMIŞTIR . DOLAYISIYLA

AŞAĞIDA BELİRTTİĞİM ÇÖZÜM FARKLI SONUÇ VERMEKTEDİR

Fiyat farkı= (Fili Fiyat-Standart Fiyat)Fili Miktar

Fiyat farkı= (42-40)X19.500

Fiyat farkı= 39.000.-OLUMSUZ OLMASI GEREKİRKEN

TESMER TARAFINDAN AÇIKLANAN ÇÖZÜM;

B) Fiyat Sapması = ( FF – SF ) x Alınan Miktar = (42 – 40) x 20.000 = 40.000 TL OLUMSUZ

soru hatalı herkes itraz etsin tesmerle görüştüm sorunun hatalı olduğunu kabul etmiyorlar başvuru sayısı çok olursa yeniden değerlendirilir mail atınız

Merhaba arkadaşlar;

Sapma sorusunun cevabı Direkt İşçilik Giderleri sapması hariç çözümü hatalı.

DİMMG sapmasının B şıkkı 40.000 TL değil 39.000 TL olmalı.

Fiyat Sapması = ( FF – SF ) x Alınan Miktar = (42 – 40) x 20.000 = 40.000 TL Olumsuz (HATALI)

Fiyat Sapması = ( FF - SF ) x Fiili Miktar = (42-40) x 19.500 = 39.000 TL Olumsuz (OLMASI GEREKEN)

GÜG Sapmasının B şıkkı 60.000 TL değil 54.000 TL olmalı.

Standart Değişken GÜG Tutarının Hesaplanması = 3.000 adet x 5 DİS/adet x 4 TL/DİS = 60.000 TL (HATALI)

Standart Değişken GÜG Tutarının Hesaplanması = 13.500 DİS x 4 TL/DİS = 54.000 TL (OLMASI GEREKEN)

Merhaba arkadaşlar;

Sapma sorusunun cevabı Direkt İşçilik Giderleri sapması hariç çözümü hatalı.

DİMMG sapmasının B şıkkı 40.000 TL değil 39.000 TL olmalı.

Fiyat Sapması = ( FF – SF ) x Alınan Miktar = (42 – 40) x 20.000 = 40.000 TL Olumsuz (HATALI)

Fiyat Sapması = ( FF - SF ) x Fiili Miktar = (42-40) x 19.500 = 39.000 TL Olumsuz (OLMASI GEREKEN)

GÜG Sapmasının B şıkkı 60.000 TL değil 54.000 TL olmalı.

Standart Değişken GÜG Tutarının Hesaplanması = 3.000 adet x 5 DİS/adet x 4 TL/DİS = 60.000 TL (HATALI)

Standart Değişken GÜG Tutarının Hesaplanması = 13.500 DİS x 4 TL/DİS = 54.000 TL (OLMASI GEREKEN)

Merhaba,
Benim de verdiğim cevap tam olarak da bunlardı ve 70 beklerken 25 aldım,
itirazımı ettim, mailimi de attım, itirazımı değerlendirirken bu cevaba göre mi değerlendirecekler yoksa cevap anahtarındaki şekliyle mi değerlendirecekler bilgisi olan var mı?

Geçen sefer tesmer sınav cevaplarını açıklamıştı, hatalı olduğunu daha biz konuşamadan dakikalar içerisinde cevap anahtarını değiştirmişti. Şuan hala değiştirmediler.. dolayısıyla itirazlarımızın haklılığını kabul ederlerse önce cevap anahtarını değiştirmelerini bekliyorum. Ama şu saate kadar değişmemiş olması umut kırıcı

Cevap anahtarına göre değerlendiriyorlar cevap anahtarıda hatalı 1. Soru b şıkkı istenmediği halde yansıtma kaydı 2. Soruda 1. Madde b şıkkı ve c şıkkı hatalı çözülmüş tesmeri arayın

Ben tesmeri aradım komisyona iletilmiş komisyon hata yok demiş isterseniz dava hakkınızı kullanabilirsiniz dedi telefondaki yetkili

Bende 39.000 olarak hesaplamıştım. Ayrıca itiraz süresi ne kadar ve sonuçları ne zaman açıklanacak? 7 Kasım son başvuru ne olacak?

Merhaba,
Benim de verdiğim cevap tam olarak da bunlardı ve 70 beklerken 25 aldım,
itirazımı ettim, mailimi de attım, itirazımı değerlendirirken bu cevaba göre mi değerlendirecekler yoksa cevap anahtarındaki şekliyle mi değerlendirecekler bilgisi olan var mı?

Henüz tesmerden bir açıklama gelmiş değil. umarım yakın zamanda açıklama gelirde hatalarını düzeltip herkesin hakettiği puanı verirler ve bu kadar insanın yüreğine su serperler.

Son düzenleme:
Tesmer'e bende yazdım 2013-3. Dönemde ilk soru cevabı olarak (Fiili Fiyat-Standart Fiyat) x Fiili Miktar formülü kullanıldığı halde 2016-2. dönemde Fiyat Sapması = ( FF – SF ) x Alınan Miktar olarak hesaplanmasındaki çelişkiyi sordum. Tesmer'le bir yandan telefonda da konuştum, komisyon soru cevabı doğru diye beyanat vermiş.