2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,bende maliyetten 50 yada 55 gibi bir not beklerken 20 aldım itiraz etsem kagidim tekrar okunur mu ve itiraz sonuçları kaç günde açıklanıyor bilen var mıdır?

maliyet sınavında aynı tip sapma sorularını daha önce bir sınavda daha sormuşlar, ders çalışırken fark etmiştim. O sınavda soru kağıdında formülü de vermişler.

İtirazlar açılınca direkt TEOS üzerinden itirazlarınızı edin arkadaşlar.
Yazdıklarınızı okuyorum da, eminim sonuç alacaksınız.
Yalnız 07.11.2016 tarihine kadar nasıl yetiştirecekler, orası muamma.
Muhtemelen o tarih uzayacak.

itirazlar açılınca direkt teos üzerinden itirazlarınızı edin arkadaşlar.
Yazdıklarınızı okuyorum da, eminim sonuç alacaksınız.
Yalnız 07.11.2016 tarihine kadar nasıl yetiştirecekler, orası muamma.
Muhtemelen o tarih uzayacak.

07.11 e kadar yetiştirmeyide onlar düşünsün bi zahmet

Merhaba arkadaşlar, bende maliyetten beklediğimin çok altında puan aldım. 2.sorunun 1.şıkkı olan DİMMG sapmalarını daha önce ****'nın sayfasındaki cevaplardan kontrol etmiştim. 39.000 (-20.000) şeklinde yapmışlardı, benimde cevap kağıdım da öyle. Tesmerin cevap anahtarında 40.000 (-20.000) şeklinde geçiyor. Bu sorunun cevabında hata var bence de..

arkadaslar 2 ye takıldık tamam 2 hatalı ama 1/b yı de dıle getırelım cunkı uretıme sevk dıyor yansıtma da yapmıs cvplamaya kattıysa puan kırıldı bosu bosuna

Merhaba Arkadaşlar,

2. Sorunun C şıkkında hata bulan var mı? Çok ünlü smmm yeterlilik kursunun Maliyet Muhasebesi hocası sınavdan hemen sonra şu şekilde hesapladı;

Sabit GÜG Sapması= 111.500 TL - 105.000 TL = 6.500 TL Olumsuz (Tesmerde aynı şekilde hesaplamış)

Standart Değişken GÜG Tutarı hesaplaması= 13.500 DİS x 4 TL= 54.000 TL

Değişken GÜG Sapması= 62.000 TL - 54.000 TL= 8.000 TL Olumsuz

Toplam GÜG sapması= 14.500 TL Olumsuz

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Arkadaşlar şunu unutmayın itiraz başvurusunda kağıtlar tekrar okunmaz verilen puanlar tekrar hesaplanır. Kağıdın tekrar okunup puanlanması için dava açmanız lazım . İtirazda maddi hataya bakılır DİKKAT

Arkadaşlar şunu unutmayın itiraz başvurusunda kağıtlar tekrar okunmaz verilen puanlar tekrar hesaplanır. Kağıdın tekrar okunup puanlanması için dava açmanız lazım . İtirazda maddi hataya bakılır DİKKAT[/QUO
bence yanlıs dusunuyorsun

2 tane dersım klmıs ıtıraz edıcemm sadece 25 tl mı yatırıcamm yoksa 50 tl mıı nasıl olcak?

Evet. Bende 90 bekliyordum 70 vermişler. Halbuki sadece 2. Sorunun üçüncü şıkkı olan 15 puanlık sorunun yarısı hatalıydı.

Hüseyin Bey siz 70'le vermişsiniz maliyet muhasebesini geçmiş olsun. Biz geçemeyen arkadaşların, özellikle 2. sorunun cevaplarıyla ilgili soru işaretlerimiz var, sizin cevaplarınız tesmerin cevaplarıyla birebir tutuyormu?

ıtıraz ıcın yasal sure 15 gun
ıtıraz acıklanması yasal sure 30 gun
toplam 45 gun

sınav tarıhı 3-4 aralık
sınava kalan süre : 37 gün :)))

nezaman okucak nezaman acıklıyacakkk ıtıraz ettıgımız derslerden gecme ıhtımalını dusunup nezaman calısacagız

tam bır fıyaskoo........

ıtıraz ıcın yasal sure 15 gun
ıtıraz acıklanması yasal sure 30 gun
toplam 45 gun

sınav tarıhı 3-4 aralık
sınava kalan süre : 37 gün :)))

nezaman okucak nezaman acıklıyacakkk ıtıraz ettıgımız derslerden gecme ıhtımalını dusunup nezaman calısacagız

tam bır fıyaskoo........

sınav tekrar başvurusuna 12 gün kaldı zaten :confused:

bari maliyet muhasebesınde herkesi 50 ye tamamlasalar:D:D:D hatadan kaynaklı