2018/3 SMMM Yeterlilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YUSUFYET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugünde açıklamazlarsa zaten hiç açıklamasınlar kaç aydır insanlar sınav sonucunun stresinden kendini işe veremiyor bu nasıl rahat bu kurumdur anlamak mümkün değil

Galatasaray forvet transferini mi önce yapacak yoksa Tesmer sınav sonuçlarını mı önce açıklayacak?

Gerçekten tam bir muamma :)

Ya ben inanmıyorum sınav sonuçlarının bugüne kadar halen okunmaya devam ettiğine. Ne yani son güne kadar sonuç mu okuyorlar ? Sırf inat uğruna yayınlamıyorlar. Odalar da pasif kaldığı için baskı yapamıyorlar. Tutturmuşlar bi yasal süre. Bugün 59.gün hatta 01 Aralıktan hesap edersek 60. gün. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamak mümkün değil.

yani yazmayayım diyorum ama bence tamamen ticari düşündükleri için bekletiyorlar bence düşündükleri bu istiyorlarki diğer sınava yakın açıklayalım sonuçları kimse ders çalışamasın kazanamayan tekrar sınava girsin para versin nasıl olsa 10 hak verdik düşüncesindeler ben inanmıyorum bugüne kadar cevap kağıdı okuduklarına

Bence biz size bir tarih verdik onun dışında beklemeyin çok ciddi bir kurum olduğu için nede olsa. Sonra neden bu kadar şikayet var .

ben aradım bugün telefondaki arkadaş 1 şubatta açıklanacağını söyledi bende o resmi tarih bi kaç gün önceden açıklıyorlar o yüzden sordum dedim telefondaki çok bilmiş arkadaş bana '' sürekli olarak yapılan iyilik bi süre sonra görev haline gelir '' dedi sinirden ellerim titredi

zorlamayın. sadece kendinize stres yapıyorsunuz. elleri mahkum açıklayacaklar. ha bir gün önce, ha bir gün sonra.
zaten hemen ofis açayım, belge kullanayım da diyemiyorsunuz. bir ay sonra ruhsat töreni var. üstelik bu heyecanı 5000-tl'si olan yapsın. masraflar hemen hemen bu kadar tutuyor.

ama asıl konu ne zaman açıklayacaklar, niye açıklamıyorlar değil arkadaşlar. konu daha vahim aslında.

emin olun, onlar da sizi smmm falan yapmak istemiyorlar, inanın buna. bazı arkadaşlarımız hiç üşenmeden 60 gün mü, 59 gün mü hesabı yapıyorlar. e tabi sayılarla uğraşmak eğlenceli, excel'de birşeyler yapmak keyifli. sizi anlıyorum. onların da hoşuna gidiyor bu. sürekli arıyorsunuz. siz ufak bir tepki göstermeye kalktığınızda yok "kanun, yönetmelik", yok "iyilik görev olur" gibi ezberledikleri kaçamak repliklerle heves ve sevinçlerinizi kursağınızda bırakıyorlar.

sonuçlar için hiç heyecanım yok. tek dersten ben de bekliyorum. aynı dersten ikinci girişim-SPK-. hiçbir alt yapım olmadığı için aylarca çalıştım. sınav kağıdına 4 sayfayı doldurarak verdim. ama sınavda bu dersten sınava girenlerin en az %80'i sınavın 15 dk'sından sonra çıktı. ben sınav kağıdını bıraktım, çıkanları izledim ve kalanları. sanırım 20 kişi bile yoktu sınıfta.

bir avukat, bir doktor gibi itibar görmeyeceksiniz. siz müşteriniz ve toplum için "lan muhasebeci" diye anılacaksınız.

ofis açsanız tahsilat sorunu, bağımlı çalışırsanız emir kulu, belgeyi kullanmazsanız "bu belgeyi niye aldık o zaman" diyeceksiniz.

bence hiç açıklamasınlar. turşunu kursunlar.

Benim tek dersim var ve oldukça ümitliyim. Sabırsızlıkla telefon beklediğimden heves kırmak istemem ancak aşağıda link paylaştım. 60 gün değil 2 ay süresi var hatta 20 gün uzatma hakları dahi var ( Umarım olmaz)
Ayrıca gecen sınavda kulaktan kulağa duyduğum bir bilgi ; 1 kişi 5000 e yakın sınav kağıdı okumuş. Bu da bu kadar süre geçmesine sebep oluyor.

Tahminim 1/02/19 tarihinde açıklanır sonuçlar.
Herkese başarılar diliyorum.

TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi
Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği'nin, 17.maddesine gereğince, SMMM ve YMM Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren iki ay içinde açıklanır. Sınava girenlerin sayısında artış olması halinde sınav sonuçlarının açıklanma süresi yirmi gün uzatılabilir.