zorlamayın. sadece kendinize stres yapıyorsunuz. elleri mahkum açıklayacaklar. ha bir gün önce, ha bir gün sonra.
zaten hemen ofis açayım, belge kullanayım da diyemiyorsunuz. bir ay sonra ruhsat töreni var. üstelik bu heyecanı 5000-tl'si olan yapsın. masraflar hemen hemen bu kadar tutuyor.
ama asıl konu ne zaman açıklayacaklar, niye açıklamıyorlar değil arkadaşlar. konu daha vahim aslında.
emin olun, onlar da sizi smmm falan yapmak istemiyorlar, inanın buna. bazı arkadaşlarımız hiç üşenmeden 60 gün mü, 59 gün mü hesabı yapıyorlar. e tabi sayılarla uğraşmak eğlenceli, excel'de birşeyler yapmak keyifli. sizi anlıyorum. onların da hoşuna gidiyor bu. sürekli arıyorsunuz. siz ufak bir tepki göstermeye kalktığınızda yok "kanun, yönetmelik", yok "iyilik görev olur" gibi ezberledikleri kaçamak repliklerle heves ve sevinçlerinizi kursağınızda bırakıyorlar.
sonuçlar için hiç heyecanım yok. tek dersten ben de bekliyorum. aynı dersten ikinci girişim-SPK-. hiçbir alt yapım olmadığı için aylarca çalıştım. sınav kağıdına 4 sayfayı doldurarak verdim. ama sınavda bu dersten sınava girenlerin en az %80'i sınavın 15 dk'sından sonra çıktı. ben sınav kağıdını bıraktım, çıkanları izledim ve kalanları. sanırım 20 kişi bile yoktu sınıfta.
bir avukat, bir doktor gibi itibar görmeyeceksiniz. siz müşteriniz ve toplum için "lan muhasebeci" diye anılacaksınız.
ofis açsanız tahsilat sorunu, bağımlı çalışırsanız emir kulu, belgeyi kullanmazsanız "bu belgeyi niye aldık o zaman" diyeceksiniz.
bence hiç açıklamasınlar. turşunu kursunlar.