2018/3 SMMM Yeterlilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YUSUFYET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zorlamayın. sadece kendinize stres yapıyorsunuz. elleri mahkum açıklayacaklar. ha bir gün önce, ha bir gün sonra.
zaten hemen ofis açayım, belge kullanayım da diyemiyorsunuz. bir ay sonra ruhsat töreni var. üstelik bu heyecanı 5000-tl'si olan yapsın. masraflar hemen hemen bu kadar tutuyor.

ama asıl konu ne zaman açıklayacaklar, niye açıklamıyorlar değil arkadaşlar. konu daha vahim aslında.

emin olun, onlar da sizi smmm falan yapmak istemiyorlar, inanın buna. bazı arkadaşlarımız hiç üşenmeden 60 gün mü, 59 gün mü hesabı yapıyorlar. e tabi sayılarla uğraşmak eğlenceli, excel'de birşeyler yapmak keyifli. sizi anlıyorum. onların da hoşuna gidiyor bu. sürekli arıyorsunuz. siz ufak bir tepki göstermeye kalktığınızda yok "kanun, yönetmelik", yok "iyilik görev olur" gibi ezberledikleri kaçamak repliklerle heves ve sevinçlerinizi kursağınızda bırakıyorlar.

sonuçlar için hiç heyecanım yok. tek dersten ben de bekliyorum. aynı dersten ikinci girişim-SPK-. hiçbir alt yapım olmadığı için aylarca çalıştım. sınav kağıdına 4 sayfayı doldurarak verdim. ama sınavda bu dersten sınava girenlerin en az %80'i sınavın 15 dk'sından sonra çıktı. ben sınav kağıdını bıraktım, çıkanları izledim ve kalanları. sanırım 20 kişi bile yoktu sınıfta.

bir avukat, bir doktor gibi itibar görmeyeceksiniz. siz müşteriniz ve toplum için "lan muhasebeci" diye anılacaksınız.

ofis açsanız tahsilat sorunu, bağımlı çalışırsanız emir kulu, belgeyi kullanmazsanız "bu belgeyi niye aldık o zaman" diyeceksiniz.

bence hiç açıklamasınlar. turşunu kursunlar.

Sanki sizde bu sonuçları beklemiyor gibi 2.çoğul şahıs kullanmışsınız. Madem sonuçları merak etmiyorsunuz neden yorumları okudunuz. Yok "bu belgeyi niye aldık o zaman diyeceksiniz" yok "lan muhasebeci diye anılacaksınız" gibi laflar sizin içinde geçerli o zaman. Hele bismillah bir belgeyi alalım da sonra düşünelim belgeyi ne yapacağımızı. Burada beklemenin verdiği stresi bir nebze olsun azaltmak ve aynı düşünce de olan insanlarla duygularımızı paylaşmak adına yorumlarda bulunuyoruz. TESMER den çok sizin yazdıklarınız heves kırıcı olmuş.

Sanki sizde bu sonuçları beklemiyor gibi 2.çoğul şahıs kullanmışsınız. Madem sonuçları merak etmiyorsunuz neden yorumları okudunuz. Yok "bu belgeyi niye aldık o zaman diyeceksiniz" yok "lan muhasebeci diye anılacaksınız" gibi laflar sizin içinde geçerli o zaman. Hele bismillah bir belgeyi alalım da sonra düşünelim belgeyi ne yapacağımızı. Burada beklemenin verdiği stresi bir nebze olsun azaltmak ve aynı düşünce de olan insanlarla duygularımızı paylaşmak adına yorumlarda bulunuyoruz. TESMER den çok sizin yazdıklarınız heves kırıcı olmuş.[/QUOTe

Elbette ben de çalışmalarımin, verdiğim emeğin karşılığını "başarı" ile elde etmek isterim. Tabi ki ben de sonuçları merak ediyorum. Zaman harcadim, uğraştım, didindim, yoruldum, uykusuz kaldım.

Hayaller belge, gerçekler benim söylediklerim.

Umarım siz anlattıklarım dışında kalan koca bir istisna olursunuz.

Başarılar.

Erol bey madem gerçekleri biliyorsunuz, neden belgeyi almak için zaman harcadınız? Uğraştınız? Didindiniz? Yoruldunuz? Uykusuz kaldınız?
Biz arkadaşlarla tam olarak anlayamadık. Kendi adıma ben hemen belgeyi alıp ofisimi açmayı dört gözle bekliyorum hatta bağımsız denetim şirketi kurmayı planlıyorum.
Sizin bildiğiniz gerçeklerle bizim yaşadıklarımız planladıklarımız maalesef bir değil :D

Sonuç itibariyle hepimiz bu meslekten para kazanıyoruz.Ama belgeli ama belgesiz .Bırakın insanların size gösterdiği saygıyı siz kendinize olan saygınızı yitirmeyin . Herkes kendi tercihiyle bu mesleği seçti kimseninde kimseyi zorladığını düşünmüyorum. Bırakalım sonuçlarımız hayırlısıyla açıklanır ve tadını çıkarırız .

Bu arada ben belgeyi alabilirsem ofis açmayı planlıyorum istanbul'da ortaklık düşünenler varsa mesaj atsınlar, şartları konuşalım.
Ofis kağıthane'de plaza da olacaktır.

Erol bey madem gerçekleri biliyorsunuz, neden belgeyi almak için zaman harcadınız? Uğraştınız? Didindiniz? Yoruldunuz? Uykusuz kaldınız?
Biz arkadaşlarla tam olarak anlayamadık. Kendi adıma ben hemen belgeyi alıp ofisimi açmayı dört gözle bekliyorum hatta bağımsız denetim şirketi kurmayı planlıyorum.
Sizin bildiğiniz gerçeklerle bizim yaşadıklarımız planladıklarımız maalesef bir değil :D

Yıllardır belgesiz bir şekilde bu meslekteyim. Neden mi belge? Aynı mesleğe bağımsız olarak devam etmek istiyorum. Benim ofis açmak ve müşteri bulmak gibi bir kaygım yok. müşterilerim de hazır, ofisim de.

ben kimseyi ümitsizliğe itmek istemedim. odanın düzenlediği toplantı, eğitim, seminer ne varsa çoğuna gittim. çoğu fosil müşavirlerin para kazanmak adına neler yaptığını da biliyorum.

insanlarla sadece bilgisayar başında değil gerçek hayatta da iletişim kuruyorum. birçok esnafın bir mali müşavir hakkında ne düşündüklerini kendilerinden dinledim. müşavir arkadaşlarımın tahsilat sorunlarını ve müşterisi ile olan diyalog sorunlarını da biliyorum.

ben gerçeklerden bahsettim, hayallerden değil.

Planlarınızdaki bağımsız denetim şirketini açabilmek için kgk'ya ne kadar teminat gösterilmesi gerektiğini biliyor musunuz? veya bağımsız denetim şirketinin kuruluşunda baş bağımsız denetçi olması gerektiğini. veya sizin bağımsız denetçi olabilmek için ne kadar tecrübe kazanmanız gerektiğini.

amacım tartışma oluşturmak, sizleri ümitsizliğe sevk etmek değil. bir de olaylara bu açıdan bakmanızı istedim.

Erol bey tekrardan selamlar,

Evet yıllardır belgesiz bir şekilde bu meslekte olduğunuzu farkettim, KGK teminat ve harçlarını biliyoruz bağımsız denetim şirketinin kuruluşunda baş bağımsız denetçi diye birşey yok sorumlu ortak baş denetçi var, o da mevcut, kaldı ki 7 yıldır bağımsız denetim şirketindeyim, 3 yıllık mesleki tecrübe gerekliliğini karşıladığını düşünüyorum. KGK sınavını da verdim sizin içiniz ferah olsun, şimdi merak ediyorsunuz 28 yaşındayım :D Siz yine de bir hesap kitap yapın, baktınız olmuyor, bana haber verirsiniz.

Umarım engin tecrübeleriniz size ileride katma değer yaratır.

Saygılar.

Erol bey tekrardan selamlar,

Evet yıllardır belgesiz bir şekilde bu meslekte olduğunuzu farkettim, KGK teminat ve harçlarını biliyoruz bağımsız denetim şirketinin kuruluşunda baş bağımsız denetçi diye birşey yok sorumlu ortak baş denetçi var, o da mevcut, kaldı ki 7 yıldır bağımsız denetim şirketindeyim, 3 yıllık mesleki tecrübe gerekliliğini karşıladığını düşünüyorum. KGK sınavını da verdim sizin içiniz ferah olsun, şimdi merak ediyorsunuz 28 yaşındayım :D Siz yine de bir hesap kitap yapın, baktınız olmuyor, bana haber verirsiniz.

Umarım engin tecrübeleriniz size ileride katma değer yaratır.

Saygılar.

Anladım. sizin seviye sorununuz var. kusura bakmayın ben oraya gelemem.

Erol bey, konu o ya da bu değil ben ya da siz de değilsiniz, bu foruma gelip bizimle aynı duyguları paylaşıcaksanız, buyrun, bizde en az sizin kadar heyecanlıyız.
Ama yok belge bir işe yaramıyor, alsanız da birşeyler falan yapamazsınız gibi olumsuz yorumlarda bulunmanız hiç hoş değil.
Kaldı ki biz bu yazdıklarınızı neden yazdığınızın da farkındayız. Ortamı daha fazla germeye gerek yok, başarılarınızın devamını diliyoruz.

İyi akşamlar.

Erol bey, konu o ya da bu değil ben ya da siz de değilsiniz, bu foruma gelip bizimle aynı duyguları paylaşıcaksanız, buyrun, bizde en az sizin kadar heyecanlıyız.
Ama yok belge bir işe yaramıyor, alsanız da birşeyler falan yapamazsınız gibi olumsuz yorumlarda bulunmanız hiç hoş değil.
Kaldı ki biz bu yazdıklarınızı neden yazdığınızın da farkındayız. Ortamı daha fazla germeye gerek yok, başarılarınızın devamını diliyoruz.

İyi akşamlar.

Hanımefendi/Beyefendi (size uygun olanını seçersiniz). Lütfen yazdıklarımı yeniden okuyun; anlamadıysanız bir daha okuyun. Ya da durun ben size özet geçeyim.

Odanın insanlara 59 gün, 60 gün, 61 gün...vs. "Toto" oynar gibi eziyet etmesini eleştirdim. Ben sizin dediğiniz gibi "belge işe yaramıyor, alsanız da bir şeyler yapamazsınız" gibi olumsuz hiç bir şey demedim. Uydurmayalım lütfen.

İma etmeye çalıştığınız her ne varsa bilin ki tarafı değilim.

Lütfen enerjinizi, tavrınızı ve dirayetinizi, tesmerin sonuçları açıklarken neden bu kadar geç açıkladığını, sizi, beni, hepimizi neden bu kadar gerdiğini öğrenmek için kullanın.

zaten hemen ofis açayım, belge kullanayım da diyemiyorsunuz. üstelik bu heyecanı 5000-tl'si olan yapsın.
emin olun, onlar da sizi smmm falan yapmak istemiyorlar, inanın buna.
sonuçlar için hiç heyecanım yok.
bir avukat, bir doktor gibi itibar görmeyeceksiniz. siz müşteriniz ve toplum için "lan muhasebeci" diye anılacaksınız.
ofis açsanız tahsilat sorunu, bağımlı çalışırsanız emir kulu, belgeyi kullanmazsanız "bu belgeyi niye aldık o zaman" diyeceksiniz.
bence hiç açıklamasınlar. turşunu kursunlar.

Yukarıdakilerin hepsi sizin cümleleriniz, bence siz yazdıklarınızı tekrar okuyun.

günaydın arkadaşlar
umarım bugün de hüsrana uğramayız

konumuz sınavların acıklanması arkadaslar.Birbirimize kırıcı, gelecege karsı guvenini sarsıcı cumleleri kullanıp motivasyon düşürücü konusmaların yapılması için ne uygun bir zaman ne de uygun bir yer bu başlık. Burada herkes heyecanını paylasıyor ve farkında olmadan destek oluyor. Guzel seyler okumak istiyoruz, ne tesmer e kotu sözler ne de mesleğe karsı bakıs acısını küçük düşürücü cumleler.

Unutmadan mesleğin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak, yapıcı adımları atması gerekenler de bizleriz...kıymetini degerini biz belirleriz.Sağlam bir duruşun olmadıktan sonra her türlü yaptırımı kabul edip, her türlü sömürüye olumlu yanıt verirsen ne mesleğin ne de sen bu dunya da var olsun..

herkese sevgiler,

Son düzenleme:
Arkadaşlar günaydın,
Daha önce staj dosyasıyla ilgili bir konuda İSMMMO'da mail yoluyla iletişim kurduğum birisi vardı. Dün mail atmıştım, sonuçlarla ilgili bilginiz var mı diye? Sabah dönmüş, bizde bilmiyoruz ne zaman açıklanacağını ama bugün staj müdürü ile görüşüp dönüş yapacağım demiş. Dönüş yaparsa yazarım. Herkese beklerken sabır dilerim. Umarım açıklanır bugün.

ismmmo yu da aradım.operatore bagladılar.

Ne desek yalan olur biz bugun acıklanacak desek sonra acıklanmazsa kotu olur herkes aramaya baslıyor gibi seyler soyledi. Hiç bişi hissedemedim acıkcası. Acıklanabilir hissiyatı gelmedi.Fakat Tesmer cok yogun aradım aradım baglanamadım bilemedim :(

hala aranma haberleri gelmediyse üzgünüm ama bugünde yattı galiba