24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

YETERBEY ' Alıntı:
bu arada benim mail adresim orada yazılı eger bir iletişim kopukluğu olursa oradan da ulaşmanız mümkün ben istanbul da yaşıyorum ama şimdi bir süreliğine bu ülkeyi terkedeceğim anlamadığım beni maliyetten nasıl geçirdiler birinci soruya üç cevap yazdım ikinci soruya da iki cevap

ben de vergi notları istiyorum eğer mümkünse ;D

selammmm, arkadaşlar cefa çekmeden sefa olmuyomuş meğer,o kadar sıkıntı stres bekleyiş ama deydi dorusu,beş ders vermişim ilk girişimde kaldı 2 ders,vergi ve temel hukuk,vergiden napcam bana geçenler yardımcı olursa çok sevinirim...allah herkesin yolunu açık etsin

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle kazanan arkadaşları tebrik ederim..Kazanamayan arkadaşlara da bol şans diliyorum. Kasım sınav dönemi, diğer dönemlere göre maalesef çok farklıyıdı...
Sözkonusu başlığı başından beri hep okudum..Yorumlarınız bizleri çok aydınlattı..
Eğer 7 dersin 7'sini de tek seferde verirsem, nasıl çalıştığımı nelere dikkat ettiğimi, benden sonra sınava giren meslektaşlarıma yardım etmek için bilgilerimi paylaşmak için kendime söz verdim.
Şimdi sözümü tutuyorum..(kasım da ilk defa girdim ve hepsini verdim..)

Odanın kursuna sınavdan 1 dönem önce kaydoldum..Ama kursa gitmeden önce vergi, denetim, meslek hukuku,temel hukukun çıkmış sorularını okudum..Ön bilgi edindim..

Kursta her hoca çok kaliteli olmayabiliyor...(Örn : Denetim hocası çok iyi değildi..İsim vermeyeyim ama ünlü bir prof.tu.)

Temel hukuk : Çıkmış Sorular
Meslek Hukuku : Çıkmış Sorular + Odanın vermiş olduğu kitabın arka sayfasındaki 51 soru-
cevap
Vergi : Ateş Oktar'dan dersi aldık..Süper bir insan..Kanunda ilgili maddeleri örnekleme yoluyla çalışma kağıdına aktarıp yazdım. Nokta vuruş yaptım.
Denetim : Çıkmış sorular + Ömer duman'nın ders notları..
Mali Analiz : Kursun faydası büyük. (Oktay Taş hoca)
Maliyet Muh.+Gen muh : Kursun faydası büyük. (Yakup Selvi hoca)

Arkadaşlar sınavda elinizden geldiği kadar heyecanınıza hakim olun..Gerçekten çalışınca halloluyor..Ben 7'de 7 yapamam diyordum..Hele vergi 1.soru çok eksikti..
Notlarım :
Temel Hukuk : 65
Meslek :65
Vergi :50
Denetim :76
Muhasebe :76
Mali Analiz : 80
Maliyet :65

sevgigül gaziantep smmmo internet sayfasında ders notları ve geçmiş dönem sınav soru ve cevapları var vergi mevzuatından özellikle geçmiş 2-3 senenin sorularının cevaplarını kanuna göre ezberlersen başarılı olursun sanırım ben öyle yapmıştım geçmişim

sınav sonucu

2.girişimdi 3 dersim kalmıştı,hepsini veririm diyodum ama maliyetten kaldım.nasıl puanlama yapıyorlar hala anlamış değilim:(sınav stresi benimle 30 marta kadar devam anlaşılan :(maliyetten geçen arkadaşlar hangi kitabı tavsiye ederler?

Ynt: sınav sonucu

funda27 ' Alıntı:
2.girişimdi 3 dersim kalmıştı,hepsini veririm diyodum ama maliyetten kaldım.nasıl puanlama yapıyorlar hala anlamış değilim:(sınav stresi benimle 30 marta kadar devam anlaşılan :(maliyetten geçen arkadaşlar hangi kitabı tavsiye ederler?
kalan arkadaşları dinle bence benim gibi:)

günaydın arkadaşlar herkez öğrendi artık kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum kalan arkadaşalara Allah'tan sabır ve martta vermelerini diliyorum

eee bugün şimdi biz tesmeri aramaycakmıyız yaaa baya bir eksiklik olacak hayatımızda alışmak zaman alacak

bu arada denetimden ömer duman'ın kitabını bir arkadaş scanner dan tarayıp nete vermişti o site kapandı ancak bende mevcut. 6-7 sayfası eksik isteyen arkadaşlar özelden bana mail adreslerini yazarsa onlara mail ederim. hatta başka bir çalışma notu daha var 2 adet word dosyası olarak gönderebilirim.

denetimden 68 vermişler yine o civarda bekliyordum çok mutluyum. ortalama sorunum yoktu 74,50 yle bitti bu iş ohhhh be...

iki dersim vardı biri vergi,vergi den tesmerin kursuna gittim. (hocamız prof.Ateş Oktar )
fakat 30 la kaldım,60 almayı bekliyodum ,notları hocanın ağzından kendim yazdım,hatta çıkan sorulardan 2 si de yazılıydı notlarda,ama yeterince çalışmadığım için öyle yazılı orda kaldı.Sorularıda eksik cevapladığım için insiyatif hocalardaydı,onlarda sağolsun eksik olan hiçbişeye puan vermemişler.
Arkadaşlar vergi den çıkan sorular belli soru sitili belli çalışılacak yerlerde belli bence tek sorun sabırla çalışmak.

Arkadaşlar ;

Kasım sınavı ilk sınav hakkımdı .Cesaret gösteremediğim için sadece meslek mevzuatından girmiştim .55 almışım. Diğer 6 dersin ders notlarına ihtiyacım olacak. Elinde notlar bulunan arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar ben temmuzda 5 ders verdim, kasım sınavına denetim ve vergiden girdim ikisinide
verdim.yani 2 hakda bu iş bitti.
size tavsiyem umutsuz olmayın çalıştıkdan sonra mutlaka geçersiniz, 80 beklerken belki 60 gelir ama 45 ile bırakmazlar.
1-vergiden kanunları son haliyle internetten indirip ezberledim bunun başkada bir yol yok sanırım sorulardan çalışmak yada notlardan çalışmak şansa bırakmak olur.
2-denetim ömer duman'ın kitabına çalıştım sadece bence yetrli.
3-maliyet y.çuldağ-n.akdoğan kitabı bunlardan birinin arkasında çözümlü sorular mutlaka çözün nerdeyse benzeri çıkıyor.
4-hukuk dersinde arif kocaman'ın kitabının aynısını soruyorlar.
herkese başırılar dilerim, mart sınavında herşey gönlünüzce olsun.

hangi kanunu indirip ezberlediniz acaba
vuk gvk kvk kdv 6183 hepsinimi?
kanun çalışmak mantıklı, ama tüm maddeler hele bide ezberlemek benim için imkansız

Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Kasım sınavı ilk sınav hakkımdı .Cesaret gösteremediğim için sadece meslek mevzuatından girmiştim .55 almışım. Diğer 6 dersin ders notlarına ihtiyacım olacak. Elinde notlar bulunan arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

neden korktun?

aokten ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

neden korktun?

Aslında hiç ders çalışamamıştım.Sınavlar da yazılı düşünsene !! Ya hiçbirşey yapamazsam gibi bir korku .............. Sınav bedellerini yatırmış olmama rağmen sadece 1 dersten girdim.Şimdi teşke şansımı deneseydim diyorum.

ilk girişte 5 ders vermişim gayet iyi ama kalan iki dersimden biri analiz diğeri vergi anladığım kadarıyla vergiden dökmüşler ancak analizden 45 le bırakmışlar keşke oda 50 olsaydı martta tek vergiye hazırlanırdım.insan bi beş puan vermez mi ya...:(

bana vergi notu lazım.

Aynen öyle amme alacakları hariç tüm kanunlar indirdim.
Ama sadece kanun kısımlarını indir,yönetmelikler falan gerekmiyor. Mesala KDV 21 syf,
Kurumlar 18 syf.,GVK 35, Vergi mevzuatı 50syf.oluyor word sayfasında düzenleyince.
Eline alıp istediğn yerde okuyorsun.

aokten ' Alıntı:
hangi kanunu indirip ezberlediniz acaba
vuk gvk kvk kdv 6183 hepsinimi?
kanun çalışmak mantıklı, ama tüm maddeler hele bide ezberlemek benim için imkansız

Ben de aynı şekilde internetten kanunları indirip çalıştım.

İndirdiğim kanunlar vuk, gv, kvk idi. Bu kanunlardan da hepsini ezberlemeye çalışmadım tabi.

Mesala zirai kazaçlar ile ilgili hiçbir şeye bakmadım.

Geçmiş yıl sorularını indirdim. Örneklemeler yaparak nokta atışı yapmaya çalıştım.

Bildiğiniz gibi sınavda 3 soru sordular. 2. ve 3. üncü soruları yaptıktan sonra çıkmak zorunda kaldım. Rahatsızlığım vardı. Almış olduğum not 61 (toplamı 65 puandı)

arkadaşlar kazananları tebrik eder geçemeyenlere sabır dilerim.
2 haftadır forumu sadece izliyorum.sınavlardan dolayı gerçekten sinir stres oluyor insan.benim size tavsiyem şu sayısal dersler öyle böyle geçiliyor.ama en zor ders bence vergi.nedenine gelince son 3 sınavdır aynı sorular hemen hemen ama noktasına virgülüne doğru yazacaksın.resmen çiziyorlar en ufak yanlışta.ben 50 yle zor geçtim.35 puanlık tam cevap var.diğerleri de bence tama yakındı ama 50 buna da şükür.vergiye çalışma tavsiyem şu:tüm vergi kanunları diye cep kitabı var onu alın ve deftere not alarak okuyun.yararı hem sınava hem de işle ilgili de bir sürü şey öğreniyorsunuz.
herkese selamlar.

must_ merhaba mesajını okuyunca cok sevındım cunku benım acıl guvenılır denetım notuna ıhtıyacım var tek dersım kaldı onuda martta vermek ıstiyorum.mesajında odadan cıkmıs soru aldıgını solylemıssın bende gıdıp alabılırmıyım??bırde omer dumanın notları ıı demıssın onları senden almam mumkun mu??yada baska turlu nasıl ulasabılırm?hersey ıcın tesekkurlerr acıl cvp beklıyorum :-[ ayrıca tebrıkler :D

uzun süredir yazıları takip ediyordum arkadaşlar kazananları tebrik ediyorum.benimde ilk girişimdi çok fazla planlı bir çalışma yapamadıgım halde 7 de 5 vermişim.vergi ve mali analiz dersleri kalmış.çok şükür tam istediğim gibiydi.ben vergiden geçebilirim denetimden kalabilirim diye düşünürken tam tersi oldu.bunada şükür.analizden belliydi zaten.yani genel anlamda beklediğim gibiydi diyebilirim.artık yeni bir çalışma süreci başlıyor benim için.herkese bu yolda başarılar diliyorum.allah herkesin gönlüne göre versin.