uyumsoft

24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

cemdemirbilek ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:
hangi kanunu indirip ezberlediniz acaba
vuk gvk kvk kdv 6183 hepsinimi?
kanun çalışmak mantıklı, ama tüm maddeler hele bide ezberlemek benim için imkansız

Ben de aynı şekilde internetten kanunları indirip çalıştım.

İndirdiğim kanunlar vuk, gv, kvk idi. Bu kanunlardan da hepsini ezberlemeye çalışmadım tabi.

Mesala zirai kazaçlar ile ilgili hiçbir şeye bakmadım.

Geçmiş yıl sorularını indirdim. Örneklemeler yaparak nokta atışı yapmaya çalıştım.

Bildiğiniz gibi sınavda 3 soru sordular. 2. ve 3. üncü soruları yaptıktan sonra çıkmak zorunda kaldım. Rahatsızlığım vardı. Almış olduğum not 61 (toplamı 65 puandı)

bende yoğun bi şekilde nokta atışı yaptım,not kanun kitap hoca çıkmış sorular harmanladım,sen kurum kazancından indirilemeyen giderleri post it e yaz ,en son ek olarak ,not defterinin ilk sayfasına yapıştır ,ama ezberleme aklımda kalan 5 maddeyi yazdım doğru ama eksik olabilir sıfır puan,şirket sınıflandırmanın yarısı doğru 0 puan ,borç değerlemesini nokta atışından tutturmuştum sonuç:30

aday007 ' Alıntı:
ilk girişte 5 ders vermişim gayet iyi ama kalan iki dersimden biri analiz diğeri vergi anladığım kadarıyla vergiden dökmüşler ancak analizden 45 le bırakmışlar keşke oda 50 olsaydı martta tek vergiye hazırlanırdım.insan bi beş puan vermez mi ya...:(

bana vergi notu lazım.

Aynı durumdayım, ilk giriş vergi ve analizden kalmışım. üstelik analizden 45 benim de. Vergi notları bana da lazımmmmm

smmm_adayi ' Alıntı:
aday007 ' Alıntı:
ilk girişte 5 ders vermişim gayet iyi ama kalan iki dersimden biri analiz diğeri vergi anladığım kadarıyla vergiden dökmüşler ancak analizden 45 le bırakmışlar keşke oda 50 olsaydı martta tek vergiye hazırlanırdım.insan bi beş puan vermez mi ya...:(

bana vergi notu lazım.

Aynı durumdayım, ilk giriş vergi ve analizden kalmışım. üstelik analizden 45 benim de. Vergi notları bana da lazımmmmm

analiz hiçbişey vergi herşey

vergi den 4 yerine 3 soru sormaları bizim için avantajmıydı arkadaşlar ne dersiniz?

Denetim ile ilgili ders notu olan varmı arkadaşlar

arkadaşlar ben bitirmişim hepsini ne yapmam gerekiyor bi bilgisi olan varsa link veya adres verip yönlendirirse sevininirm

aokten ' Alıntı:
vergi den 4 yerine 3 soru sormaları bizim için avantajmıydı arkadaşlar ne dersiniz?

eğer 2 soruyu biliyorsanız tam olarak avantaj nasılsa puan kırıyorlar 1 soruyu biliyorsanız dezavantaj sorulacak 4. soruyu bilip geçme şansınız olacak

mohicans ' Alıntı:
Denetim ile ilgili ders notu olan varmı arkadaşlar

özele mail adresini yazarsan atabilirim sabahtan beri 4-5 kişiye gönderdim

iki sorum olacak;

kasım 2007'de ilk kez sınava girmiş biri, en son Temmuz 2009 sınavına mı yoksa Kasım 2009 sınavına mı giremeye hakkı var?

bir de genelde vergi dersi için kanundan çalışın deniyor, peki hangi yayınevinin kanunu tavsiye ediyorsunuz?

the accountant ' Alıntı:
iki sorum olacak;

kasım 2007'de ilk kez sınava girmiş biri, en son Temmuz 2009 sınavına mı yoksa Kasım 2009 sınavına mı giremeye hakkı var?

bir de genelde vergi dersi için kanundan çalışın deniyor, peki hangi yayınevinin kanunu tavsiye ediyorsunuz?

kasım 2007 den sonra 4 hakkın var
seçkin yayınları Av.ibrahim pınar

the accountant ' Alıntı:
iki sorum olacak;

daha evvelden de söylediğim gibi internetten kanunları indirip de çalışabilirsin. Başarı ihtimalin çok yüksek

4 hakkımız var (aynı dersten sınava girme sayısı bu) ama bir de 2 yıllık bir süre var. Yani 4 kere gireriz ama bunu 2 yıla yayarak girme hakkımız var. benim sorum kasım 2007'de başlayan biri için temmuz 2009 sınavı mı 2 yıllık süreyi bitiriyor yoksa kasım 2009 sınavı mı? Matematiksel olarak kasım 2009 olarak gözüküyor ama o zaman da 2 yıldaki dönemsellik kavramı gereği olan 6 sınav dönemi aşılmış oluyor.

elifarda ' Alıntı:
Aynen öyle amme alacakları hariç tüm kanunlar indirdim.
Ama sadece kanun kısımlarını indir,yönetmelikler falan gerekmiyor. Mesala KDV 21 syf,
Kurumlar 18 syf.,GVK 35, Vergi mevzuatı 50syf.oluyor word sayfasında düzenleyince.
Eline alıp istediğn yerde okuyorsun.

Acaba bu notlar elinde varsa bana gönderebilir misin arkadaşım. Çok makbule geçer

the accountant ' Alıntı:
4 hakkımız var (aynı dersten sınava girme sayısı bu) ama bir de 2 yıllık bir süre var. Yani 4 kere gireriz ama bunu 2 yıla yayarak girme hakkımız var. benim sorum kasım 2007'de başlayan biri için temmuz 2009 sınavı mı 2 yıllık süreyi bitiriyor yoksa kasım 2009 sınavı mı? Matematiksel olarak kasım 2009 olarak gözüküyor ama o zaman da 2 yıldaki dönemsellik kavramı gereği olan 6 sınav dönemi aşılmış oluyor.
benim bildiğim ilk sınavdan sonra haklarını 2 sene içinde kullanacaksın yani kasım 2009 a kadar 4 defa daha girebilirsin

Tekrar Sınava Girebilme

Madde 21 ? Yeminli Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 3 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar.

İlk girdiğiniz sınavın sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl süreniz var.
Her dersten toplam 4 hakkınız var (ilk sınav hariç) bir dersten dörtten fazla girmemek kaydı ile 7 kez sınava katılabilirsiniz...

arkadaşlar malum süre az kaldı. eğer elinde denetim ve vergi için notları olan varsa gönderirse çok sevinirim.

YAZEE kargonu yolluyorum haberin olsun